Arbeidsrecht Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Arbeidsrecht Breda

Op onze arbeidsrecht pagina vindt u alles wat u moet weten over uw rechten en plichten als werknemer of werkgever. Onze ervaren arbeidsrechtspecialisten bieden deskundig advies en ondersteuning bij arbeidsconflicten, ontslagprocedures en arbeidscontracten.

img-icon

Concurrentiebeding Breda

Wanneer in uw arbeidsovereenkomst een concurrentiebeding is opgenomen, kan dit een last voor u zijn als u op zoek gaat naar een nieuwe baan. Een concurrentiebeding dat door uw werkgever wordt opgenomen in de arbeidsovereenkomst, is niet altijd geldig of toegestaan.

img-icon

Ziekteverzuim Breda

Als u zich ziek meldt op uw werk zijn er verschillende verplichtingen voor uw werkgever. Zo is uw werkgever verplicht om minstens 70% van uw loon door te betalen voor een periode van twee jaar. In veel gevallen is de doorbetaling van het loon zelfs 100%.

img-icon

Transitievergoeding Breda

Bij een onvrijwillige beëindiging of niet-voortzetting van de arbeidsovereenkomst, heeft een werknemer recht op een transitievergoeding. Als werknemer kunt u zich afvragen wat de hoogte van de transitievergoeding is.

img-icon

Geschorst of op non-actief gesteld door werkgever in Breda

Een schorsing of een op non-actiefstelling door uw werkgever is een serieuze stap. Het kan een teken zijn dat uw werkgever voornemens is om u te ontslaan.

img-icon

Beoordelen vaststellingsovereenkomst Breda

Een vaststellingsovereenkomst wordt ook weleens een beëindigingsovereenkomst genoemd. Een dergelijke overeenkomst wordt gebruikt wanneer er buiten de rechter om afspraken worden gemaakt over een ontslag.

img-icon

Ontslag

Bij een ontslag komen veel zaken op u af. Misschien bent u op staande voet ontslagen en vraagt u zich af wat u moet doen. Bij een ontslag op staande voet is een dringende reden de aanleiding voor het ontslag.

Chat openen
1
Hulp nodig?
Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.