Ziekteverzuim Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Arbeidsrecht advocaten & juridische professionals

Raedsman biedt betrouwbare en deskundige juridische ondersteuning in arbeidsrecht in Breda. Onze ervaren arbeidsrecht advocaten in Breda staan klaar om u te helpen met uw rechtszaken, of het nu gaat om ontslag, concurrentiebeding, ziekteverzuim of andere onderwerpen. Bezoek onze website voor meer informatie of maak direct een afspraak

Bel: 085 087 2024

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat in Breda? Wij brengen u snel in contact met een ervaren advocaat voor uw probleem.

Vul onderstaand contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze medewerkers.  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Ziekteverzuim

   

  Wanneer u te maken krijgt met een situatie waarin ziekteverzuim optreedt, is het belangrijk om deskundige hulp in te schakelen. Onze ervaren arbeidsrecht advocaten in Breda kunnen u bijstaan bij de diverse juridische vraagstukken die komen kijken bij ziekteverzuim. Of het nu gaat om het bepalen van rechten en plichten van werknemer en werkgever, de verantwoordelijkheid voor salarisbetaling en vergoedingen of het verloop van het dienstverband, onze advocaten zijn deskundig en kunnen een passende oplossing bieden. Bescherm uw rechten en neem contact met ons op voor professioneel juridisch advies in Breda.

  Wat zijn de verplichtingen van een werkgever als je ziekgemeld bent

  Als een werknemer ziekgemeld is, heeft de werkgever bepaalde verplichtingen die zijn geregeld in de Wet Verbetering Poortwachter. Deze verplichtingen zijn onder andere:

  1. Het voeren van regelmatig overleg met de zieke werknemer en het verzorgen van arbeidsdeskundig onderzoek.
  2. Het verstrekken van adequate en passende begeleiding en ondersteuning tijdens het ziekteverzuim, om zo een snelle en duurzame re-integratie te bevorderen.
  3. Het opstellen en uitvoeren van een plan van aanpak voor de re-integratie van de zieke werknemer.
  4. Het aanbieden van geschikte arbeid of andere re-integratie-activiteiten.
  5. Het voeren van een verantwoorde verzuimbegeleiding, waarbij er regelmatig overleg is met de werknemer en het UWV.

  Werkgevers zijn verplicht om zich aan deze verplichtingen te houden en bij niet-naleving kan dit leiden tot juridische gevolgen. Een advocaat kan helpen om de verplichtingen van de werkgever inzichtelijk te maken en zo nodig handhaven.

  Wat zijn de gevolgen als de werkgever zich niet aan zijn verplichtingen houdt?

  Wanneer een werkgever niet voldoet aan zijn verplichtingen volgens de Wet Verbetering Poortwachter, kan dit ertoe leiden dat de werknemer aanspraak maakt op een uitkering van het UWV of een vergoeding van de werkgever. De werkgever kan bijvoorbeeld worden beschuldigd van ontoereikende begeleiding bij de re-integratie of een te snelle beslissing tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst. In sommige gevallen kan er zelfs sprake zijn van een onrechtmatige daad door de werkgever. Het is raadzaam voor de werknemer om in dergelijke situaties de hulp van een advocaat in te schakelen om de kans op een positieve uitkomst te vergroten.

  Contact met een ervaren arbeidsrechtadvocaat in Breda gespecialiseerd in ziekteverzuim

  Om de verplichtingen van de werkgever en de wettelijke regels rond ziekteverzuim op een effectieve manier te beoordelen en te bewaken, kan het inschakelen van een advocaat zeer waardevol zijn. Als een werkgever zijn verplichtingen niet nakomt, kan een advocaat bemiddelen en ervoor zorgen dat de juiste stappen worden ondernomen. Indien nodig kan de advocaat de werknemer ook bijstaan in een gerechtelijke procedure bij tekortschieten van de werkgever. Het is dus van cruciaal belang om een ziekteverzuim advocaat in Breda in te schakelen om de rechten van de werknemer bij ziekteverzuim goed te beschermen en te waarborgen.

  Als u in een dergelijke situatie verkeert, staan onze ervaren advocaten voor u klaar om u te helpen en de beste resultaten voor u te behalen. Neem gerust contact met ons op en wij zullen u bijstaan om ervoor te zorgen dat uw rechten als werknemer worden gerespecteerd.

  Ervaring van Raedsman met betrekking tot ziekteverzuim

  Bij Raedsman hebben wij ruime ervaring met ziekteverzuim en hebben we onze cliënten bijgestaan in diverse zaken. Onze ervaren arbeidsrecht advocaten hebben hun expertise ingezet om onze cliënten te adviseren over hun rechten en plichten bij ziekteverzuim, en om ervoor te zorgen dat hun belangen op een effectieve wijze worden beschermd. Wij begrijpen dat ziekteverzuimkwesties vaak gevoelig en complex zijn, en daarom hebben wij ons uiterste best gedaan om onze cliënten te helpen bij het vinden van de beste oplossingen en het bereiken van gunstige resultaten.

  Wij zijn er trots op dat wij in het verleden succesvolle zaken op het gebied van ziekteverzuim hebben afgerond. Onze cliënten hebben rechtvaardige vergoedingen en compensaties ontvangen, en wij hebben ook geholpen bij het vinden van geschikte oplossingen om geschillen op te lossen. Wij blijven ons inzetten om onze cliënten te ondersteunen en te beschermen in alle zaken die verband houden met ziekteverzuim en arbeidsrechtelijke geschillen.

  Bekijk meer onderwerpen binnen het arbeidsrecht: Beoordelen vaststellingsovereenkomst Breda | Concurrentiebeding Breda | Geschorst of op non-actief gesteld door werkgever Breda | Ontslag bedrijfseconomische redenen Breda | Ontslag op staande voet Breda | Transitievergoeding Breda | Ziekteverzuim Breda |

  Vragen?

   *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

   Veelgestelde vragen

   Wie betaalt ziekteverzuim?

   De werkgever is verplicht tot doorbetaling van het loon in geval van ziekte van een werknemer.

   Wat moet ik doen als mijn werkgever mijn ziekteverzuim in twijfel trekt?

   Als u zich volgens de regels heeft ziek gemeld, dan mag uw werkgever de ziekmelding niet weigeren. Als uw werkgever twijfelt of u wel echt ziek bent, dan kan hij een bedrijfsarts inschakelen.

   Kan ik ontslagen worden als ik vaak ziek ben?

   Regelmatig ziekteverzuim is in beginsel geen reden voor ontslag. Dit kan veranderen als het frequente ziekteverzuim nadelige gevolgen heeft voor het bedrijf waar u werkt. Vraag een ervaren arbeidsrecht advocaat om uw situatie te beoordelen.

   Wat moet ik doen als werkgever mijn ziekmelding niet accepteert?

   Wanneer uw ziekmelding niet wordt geaccepteerd door uw werkgever, kunt u een brief sturen aan uw werkgever met de datum van de ziekmelding en uw werkgever verzoeken om een afspraak in te plannen bij een bedrijfsarts. Deze kan uw ziekmelding beoordelen.

   Laatste berichten

   Chat openen
   1
   Hulp nodig?
   Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

   Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
   Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten