Ziekteverzuim Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Ziekteverzuim

 

Wanneer u in Breda te maken krijgt met ziekteverzuim, is het belangrijk om deskundige hulp in te schakelen. Onze ervaren arbeidsrecht advocaten in Breda kunnen u bijstaan bij de diverse juridische vraagstukken die komen kijken bij ziekteverzuim. Of het nu gaat om het bepalen van rechten en plichten van werknemer en werkgever, de verantwoordelijkheid voor salarisbetaling en vergoedingen of het verloop van het dienstverband, onze advocaten zijn deskundig en kunnen een passende oplossing bieden. Bescherm uw rechten en neem contact met ons op voor professioneel juridisch advies in Breda.

Wat zijn de verplichtingen van een werkgever als je ziekgemeld bent

Wanneer een werknemer in Breda ziekgemeld is, zijn er verplichtingen waaraan de werkgever zich moet houden volgens de Wet Verbetering Poortwachter. Dit omvat regelmatig overleg met de zieke werknemer, arbeidsdeskundig onderzoek, adequate en passende begeleiding en ondersteuning, een plan van aanpak voor re-integratie en aanbieden van geschikte arbeid of andere re-integratie-activiteiten. Een verantwoorde verzuimbegeleiding met regelmatig overleg met de werknemer en het UWV is ook onderdeel van de verplichtingen van de werkgever. Indien de werkgever deze verplichtingen niet nakomt, kan dit tot juridische gevolgen leiden. Een arbeidsrecht advocaat in Breda kan helpen bij het begrijpen van de verplichtingen van de werkgever en, indien nodig, ze handhaven.

Wat zijn de gevolgen als de werkgever zich niet aan zijn verplichtingen houdt?

In Breda kunnen werknemers te maken krijgen met verplichtingen van de werkgever volgens de Wet Verbetering Poortwachter bij ziekteverzuim. Werkgevers die deze verplichtingen niet nakomen, kunnen worden geconfronteerd met aanspraken van de werknemer op een uitkering van het UWV of vergoeding. In deze situaties is het verstandig om de hulp in te schakelen van een ervaren arbeidsrecht advocaat in Breda om de rechten en plichten van de werknemer en werkgever te bepalen en een goede uitkomst te verkrijgen.

Contact met een ervaren arbeidsrechtadvocaat in Breda gespecialiseerd in ziekteverzuim

Bent u een werknemer in Breda en heeft u te maken met verplichtingen van uw werkgever omtrent ziekteverzuim? Laat onze ervaren advocaten in Breda u bijstaan en uw rechten beschermen. Wij beoordelen en bewaken de verplichtingen van de werkgever en de wettelijke regels op effectieve wijze. Mocht de werkgever zijn verplichtingen niet nakomen, staan onze advocaten klaar om bemiddeling te verlenen en de juiste stappen te ondernemen. In geval van een gerechtelijke procedure zullen wij u bijstaan en ervoor zorgen dat uw rechten worden gerespecteerd. Neem contact met ons op voor de beste resultaten en bescherming van uw rechten als werknemer in Breda.

Of bekijk meer onderwerpen binnen het arbeidsrecht:  Concurrentiebeding | Transitievergoedinggeschorst of op non-actief gesteld | beoordelen vaststellingsovereenkomst ontslag op staande voet | Ontslag bedrijfseconomische redenen

Ziekteverzuim Advocaat Breda

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Wie betaalt ziekteverzuim?

  De werkgever is verplicht tot doorbetaling van het loon in geval van ziekte van een werknemer.

  Wat moet ik doen als mijn werkgever mijn ziekteverzuim in twijfel trekt?

  Als u zich volgens de regels heeft ziek gemeld, dan mag uw werkgever de ziekmelding niet weigeren. Als uw werkgever twijfelt of u wel echt ziek bent, dan kan hij een bedrijfsarts inschakelen.

  Kan ik ontslagen worden als ik vaak ziek ben?

  Regelmatig ziekteverzuim is in beginsel geen reden voor ontslag. Dit kan veranderen als het frequente ziekteverzuim nadelige gevolgen heeft voor het bedrijf waar u werkt. Vraag een ervaren arbeidsrecht advocaat om uw situatie te beoordelen.

  Wat moet ik doen als werkgever mijn ziekmelding niet accepteert?

  Wanneer uw ziekmelding niet wordt geaccepteerd door uw werkgever, kunt u een brief sturen aan uw werkgever met de datum van de ziekmelding en uw werkgever verzoeken om een afspraak in te plannen bij een bedrijfsarts. Deze kan uw ziekmelding beoordelen.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.