Transitievergoeding Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Transitievergoeding

 

Bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst heeft u wellicht recht op een transitievergoeding. Dit is een vergoeding die de werkgever moet betalen om u te helpen bij de overgang naar een nieuwe baan en om compensatie te bieden voor verlies van inkomen. Er zijn echter situaties waarin een transitievergoeding niet verplicht is, zoals bij opzegging door de werknemer zelf of bij een ontslag op staande voet. Het bepalen van het bedrag van de transitievergoeding is een complex proces dat vereist specifieke kennis en ervaring. Daarom is het raadzaam om de hulp in te schakelen van een arbeidsrecht advocaat in Breda die gespecialiseerd is in transitievergoedingen.

Wanneer is er geen recht op transitievergoeding

Wanneer u ontslagen wordt, heeft u onder bepaalde omstandigheden recht op een transitievergoeding van uw werkgever. Echter, er zijn enkele situaties waarin u geen transitievergoeding ontvangt:

 • Wanneer de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden beëindigd wordt en er tussen de werknemer en werkgever afspraken gemaakt worden over een vergoeding. 
 • Als u ontslagen wordt vanwege ernstige verwijtbare acties, zoals diefstal of fraude.
 • Als u jonger bent dan 18 jaar en gemiddeld minder dan 12 uur hebt gewerkt voor het ontslag.
 • Als u de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt.
 • Als de werkgever failliet gaat, tijdelijk uitstel van betaling krijgt of in de schuldsanering zit.
 • Als er in de CAO een vervangende voorziening is opgenomen in plaats van een transitievergoeding

Het bepalen of u recht heeft op een transitievergoeding en hoeveel u hiervoor zou kunnen ontvangen, vereist specifieke kennis en ervaring. Onze arbeidsrecht advocaten in Breda helpen u graag met deze beoordeling en kunnen u adviseren over uw rechten en mogelijkheden.

Hoe wordt de transitievergoeding berekend

De hoogte van de transitievergoeding voor werknemers wordt berekend op basis van het aantal jaren in dienst bij de werkgever en het laatstverdiende salaris. Volgens de wet is dit 1/3 maandsalaris per dienstjaar. Dienstjaren zijn te rekenen vanaf de startdatum van de arbeidsovereenkomst met de werkgever.

Als u een ervaren arbeidsrecht advocaat of jurist inschakelt om te onderhandelen over de hoogte van uw transitievergoeding, kan dit vaak resulteren in een hogere vergoeding. Wilt u hier vrijblijvend meer informatie over ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze advocaten en juristen staan voor u klaar om u te adviseren en te helpen bij het verkrijgen van de best mogelijke uitkomst.

Contact met een ervaren arbeidsrechtadvocaat in Breda gespecialiseerd in transitievergoeding

Als u werkt en overweegt om uw arbeidsovereenkomst te beëindigen, is het verstandig om de hulp in te roepen van een ervaren arbeidsrecht advocaat of jurist. Zij zijn op de hoogte van de wet- en regelgeving omtrent transitievergoeding en kunnen u professioneel bijstaan bij het bepalen van uw recht op een uitkering. Onze juridische experts in Breda beschikken over de kennis en ervaring om u te helpen bij het voeren van onderhandelingen en juridische procedures, waardoor u de kans op een correcte en maximale uitkering verhoogt. Twijfelt u of u recht heeft op een transitievergoeding of bent u niet zeker over de hoogte ervan? Neem dan contact met ons op voor een deskundig advies en gericht juridisch beleid.

Ervaring van Raedsman met betrekking tot transitievergoeding

Bij Raedsman hebben we uitgebreide ervaring met betrekking tot transitievergoedingen en hebben we onze cliënten in diverse zaken bijgestaan. Onze advocaten hebben hun expertise ingezet om onze cliënten te adviseren over hun rechten en plichten met betrekking tot transitievergoedingen, en om ervoor te zorgen dat hun rechten en belangen worden beschermd. We realiseren ons dat zaken met betrekking tot transitievergoedingen vaak gevoelig en complex kunnen zijn, en daarom hebben we ons uiterste best gedaan om onze cliënten te helpen de best mogelijke oplossingen te vinden en gunstige resultaten te behalen.

Bekijk meer onderwerpen binnen het arbeidsrecht: Beoordelen vaststellingsovereenkomst Breda | Concurrentiebeding Breda | Geschorst of op non-actief gesteld door werkgever Breda | Ontslag bedrijfseconomische redenen Breda | Ontslag op staande voet Breda | Transitievergoeding Breda | Ziekteverzuim Breda |

Transitievergoeding advocaat Breda

Vragen?

  Veelgestelde vragen

  Waar is de transitievergoeding voor?

  De transitievergoeding is bedoeld om de periode naar ander werk te overbruggen en ter compensatie voor het beëindigen van de arbeidsovereenkomst. 

  Hoeveel is de wettelijke transitievergoeding?

  De transitievergoeding bedraagt één derde maandsalaris per gewerkt jaar. Het maximum is 84.000 euro of één jaarsalaris bij een hoger inkomen.

  Moet ik belasting betalen over mijn transitievergoeding?

  Ja, over de transitievergoeding betaalt u belasting als u het op uw rekening laat storten en u het dus vrij kunt besteden.

  Bij welke duur van dienstverband heb ik recht op een transitievergoeding?

  Als u een arbeidsovereenkomst heeft, dan ontvangt u bij een ontslag een transitievergoeding.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.