Concurrentiebeding Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Concurrentiebeding Breda

 

In Breda is het belangrijk om bij een arbeidsovereenkomst na te gaan of er een geldig concurrentiebeding is opgenomen. Een concurrentiebeding verbiedt een werknemer om bepaalde activiteiten uit te voeren, zoals bij een concurrent werken of een eigen bedrijf starten, na het beëindigen van de arbeidsovereenkomst. Echter, niet elk concurrentiebeding is geldig en het is niet altijd toegestaan om dit op te nemen.

Onze arbeidsrecht specialisten in Breda kunnen u helpen beoordelen of een concurrentiebeding in uw arbeidsovereenkomst juridisch geldig is. Wij kunnen aantonen of de werkgever een zwaarwegend bedrijfsbelang heeft en of de afweging in het voordeel is van de werkgever. In geval van een contract voor bepaalde tijd kunnen wij u vertellen of er specifieke omstandigheden aanwezig zijn waardoor een concurrentiebeding toegestaan is.

Concurrentiebeding bij tijdelijk contract

In Breda is het opnemen van een concurrentiebeding in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zeer beperkt toegestaan. Als werkgever moet u aantonen dat er zwaarwegende bedrijfsbelangen zijn bij het opnemen van het concurrentiebeding en dat uw werknemer een gevoelige positie inneemt binnen het bedrijf. Een arbeidsrecht advocaat in Breda kan u helpen bij de belangenafweging en ervoor zorgen dat uw belangen behartigd worden. Als werknemer heeft u het recht om u vrij op de arbeidsmarkt te kunnen bewegen en de afweging moet daarom in het voordeel zijn van de werkgever. Laat u zich goed begeleiden door een arbeidsrecht advocaat in Breda.

Concurrentiebeding bij ZZP

Voor ZZP’ers in Breda gelden andere regels voor concurrentiebeding dan voor werknemers met een vast contract. In het algemeen is het voor ZZP’ers moeilijker om een geldig concurrentiebeding af te dwingen, aangezien de wet het concurrentiebeding niet specifiek beschermt. Er zijn echter gevallen waarin een concurrentiebeding wel geldig is voor ZZP’ers, zoals wanneer het bescherming van vertrouwelijke informatie vereist is of wanneer er een duidelijke samenwerking is vastgesteld tussen opdrachtgever en ZZP’er.

Het is belangrijk om de specifieke omstandigheden en geldende wet- en regelgeving te bekijken om te bepalen of een concurrentiebeding geldig is voor een specifieke situatie. Om zeker te zijn van de geldigheid, wordt het aangeraden om hulp in te roepen van een juridisch expert in Breda.

Kan ik onder een concurrentiebeding uitkomen?

Het is mogelijk om onder een concurrentiebeding in Breda uit te komen, afhankelijk van de specifieke omstandigheden en bepalingen in uw arbeidsovereenkomst. Een arbeidsrecht advocaat in Breda kan u helpen bij het beoordelen van uw situatie en bepalen of er mogelijkheden zijn om uit het concurrentiebeding te komen. Het inschakelen van een expert op het gebied van arbeidsrecht is essentieel, aangezien deze aangelegenheden complexe regels en belangenafwegingen kunnen omvatten.

Belangrijke zaken om te weten

Om uit een concurrentiebeding te komen in Breda, is het noodzakelijk om bepaalde stappen te zetten. Dit hangt af van de specifieke omstandigheden van uw situatie. Over het algemeen zijn de volgende stappen vereist om uit een concurrentiebeding te komen in Breda:

 1. Bepaal de specifieke bepalingen van het concurrentiebeding: Voordat u actie onderneemt, moet u duidelijk hebben welke beperkingen er opgelegd zijn door het concurrentiebeding.
 2. Overleg met uw werkgever: Probeer een overeenkomst te bereiken met uw werkgever door het concurrentiebeding niet op te leggen of te versoepelen.
 3. Zoek hulp van een arbeidsrecht advocaat in Breda: Als u het niet eens kunt worden met uw werkgever, is het belangrijk om een ervaren arbeidsrecht advocaat in Breda in te schakelen. Zij kunnen u helpen bij het beoordelen van het concurrentiebeding.
 4. Onderhandelen of een rechtszaak aanspannen: Afhankelijk van de specifieke omstandigheden van uw situatie, kan het nodig zijn om onderhandelingen te voeren of een rechtszaak aan te spannen om het concurrentiebeding op te heffen.

Houd er rekening mee dat elke situatie uniek is en dat deze stappen niet voor iedereen gelden. Het is aanbevolen om een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat in Breda in te schakelen om uw specifieke situatie te beoordelen en een gedegen plan van aanpak op te stellen.

Contact met een ervaren arbeidsrechtadvocaat in Breda gespecialiseerd in concurrentiebeding

Onze arbeidsrecht advocaat in Breda staat klaar om u bij te staan bij het beoordelen en eventueel aanpassen van uw arbeidsovereenkomst, waaronder het concurrentiebeding. Onze advocaat kan u informeren over de geldigheid van het concurrentiebeding en of dit door de rechter zal worden gehandhaafd. Daarnaast bieden wij onderhandelingsondersteuning om ervoor te zorgen dat uw belangen en rechten worden afgeschermd.

Of bekijk meer onderwerpen binnen het arbeidsrecht:  Ziekteverzuim | Transitievergoeding| geschorst of op non-actief gesteld | beoordelen vaststellingsovereenkomst | ontslag op staande voet | Ontslag bedrijfseconomische redenen

Concurrentiebeding Advocaat Breda

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Hoe kom je van een concurrentiebeding af?

  U kunt met uw werkgever in overleg gaan en vragen of hij uw concurrentiebeding wil laten vervallen. Als dit niet lukt kunt u de rechter verzoeken om het concurrentiebeding te vernietigen of te beperken.

  Hoelang geldt een concurrentiebeding?

  Als er in een arbeidsovereenkomst een concurrentiebeding is opgenomen, staat daarin hoe lang het beding geldt. Doorgaans is dit maximaal één jaar, en in uitzonderlijke gevallen twee jaar. Hoewel de wet geen maximumduur kent, is een te lange duur vaak niet redelijk. Er kan dan verzocht worden om een beperking van het concurrentiebeding.

  Wat moet ik doen als mijn concurrentiebeding onredelijk is?

  Als u er onderling met uw werkgever niet aan uitkomt, kunt u de rechter verzoeken het beding ongedaan te maken of te beperken. Schakelt u hiervoor een arbeidsrecht advocaat in.

  Wat is het gevolg als ik mij niet houdt aan het concurrentiebeding?

  Het is mogelijk dat u een boete verschuldigd bent aan uw werkgever.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.