Concurrentiebeding advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Arbeidsrecht advocaten & juridische professionals

Raedsman biedt betrouwbare en deskundige juridische ondersteuning in arbeidsrecht in Breda. Onze ervaren arbeidsrecht advocaten in Breda staan klaar om u te helpen met uw rechtszaken, of het nu gaat om ontslag, concurrentiebeding, ziekteverzuim of andere onderwerpen. Bezoek onze website voor meer informatie of maak direct een afspraak

Bel: 085 087 2024

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat in Breda? Wij brengen u snel in contact met een ervaren advocaat voor uw probleem.

Vul onderstaand contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze medewerkers.  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Concurrentiebeding Breda

   

  Het is belangrijk om bij een arbeidsovereenkomst na te gaan of er een geldig concurrentiebeding is opgenomen. Een concurrentiebeding verbiedt een werknemer om bepaalde activiteiten uit te voeren, zoals bij een concurrent werken of een eigen bedrijf starten, na het beëindigen van de arbeidsovereenkomst. Echter, niet elk concurrentiebeding is geldig en het is niet altijd toegestaan om dit op te nemen.

  Onze arbeidsrecht specialisten in Breda kunnen u helpen beoordelen of een concurrentiebeding in uw arbeidsovereenkomst juridisch geldig is. Wij kunnen aantonen of de werkgever een zwaarwegend bedrijfsbelang heeft en of de afweging in het voordeel is van de werkgever. In geval van een contract voor bepaalde tijd kunnen wij u vertellen of er specifieke omstandigheden aanwezig zijn waardoor een concurrentiebeding toegestaan is.

  Concurrentiebeding bij tijdelijk contract

  Het opnemen van een concurrentiebeding in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zeer beperkt toegestaan. Als werkgever moet u aantonen dat er zwaarwegende bedrijfsbelangen zijn bij het opnemen van het concurrentiebeding en dat uw werknemer een gevoelige positie inneemt binnen het bedrijf. Een arbeidsrecht advocaat in Breda kan u helpen bij de belangenafweging en ervoor zorgen dat uw belangen behartigd worden. Als werknemer heeft u het recht om u vrij op de arbeidsmarkt te kunnen bewegen en de afweging moet daarom in het voordeel zijn van de werkgever. Laat u zich goed begeleiden door een arbeidsrecht advocaat in Breda.

  Concurrentiebeding bij ZZP

  Voor ZZP'ers gelden andere regels voor concurrentiebeding dan voor werknemers met een vast contract. In het algemeen is het voor ZZP'ers moeilijker om een geldig concurrentiebeding af te dwingen, aangezien de wet het concurrentiebeding niet specifiek beschermt. Er zijn echter gevallen waarin een concurrentiebeding wel geldig is voor ZZP'ers, zoals wanneer het bescherming van vertrouwelijke informatie vereist is of wanneer er een duidelijke samenwerking is vastgesteld tussen opdrachtgever en ZZP'er.

  Het is belangrijk om de specifieke omstandigheden en geldende wet- en regelgeving te bekijken om te bepalen of een concurrentiebeding geldig is voor een specifieke situatie. Om zeker te zijn van de geldigheid, wordt het aangeraden om hulp in te roepen van een juridisch expert in Breda.

  Kan ik onder een concurrentiebeding uitkomen?

  Het is mogelijk om onder een concurrentiebeding uit te komen, afhankelijk van de specifieke omstandigheden en bepalingen in uw arbeidsovereenkomst. Een arbeidsrecht advocaat in Breda kan u helpen bij het beoordelen van uw situatie en bepalen of er mogelijkheden zijn om uit het concurrentiebeding te komen. Het inschakelen van een expert op het gebied van arbeidsrecht is essentieel, aangezien deze aangelegenheden complexe regels en belangenafwegingen kunnen omvatten.

  Belangrijke zaken om te weten

  Om onder een concurrentiebeding uit te komen, is het noodzakelijk om bepaalde stappen te zetten. Dit hangt af van de specifieke omstandigheden van uw situatie. Over het algemeen zijn de volgende stappen vereist om uit een concurrentiebeding te komen:

  1. Bepaal de specifieke bepalingen van het concurrentiebeding: Voordat u actie onderneemt, moet u duidelijk hebben welke beperkingen er opgelegd zijn door het concurrentiebeding.
  2. Overleg met uw werkgever: Probeer een overeenkomst te bereiken met uw werkgever door het concurrentiebeding niet op te leggen of te versoepelen.
  3. Zoek hulp van een arbeidsrecht advocaat in Breda: Als u het niet eens kunt worden met uw werkgever, is het belangrijk om een ervaren arbeidsrecht advocaat in Breda in te schakelen. Zij kunnen u helpen bij het beoordelen van het concurrentiebeding.
  4. Onderhandelen of een rechtszaak aanspannen: Afhankelijk van de specifieke omstandigheden van uw situatie, kan het nodig zijn om onderhandelingen te voeren of een rechtszaak aan te spannen om het concurrentiebeding op te heffen.

  Houd er rekening mee dat elke situatie uniek is en dat deze stappen niet voor iedereen gelden. Het is aanbevolen om een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat in Breda in te schakelen om uw specifieke situatie te beoordelen en een gedegen plan van aanpak op te stellen.

  Contact met een ervaren arbeidsrechtadvocaat in Breda gespecialiseerd in concurrentiebeding

  Onze arbeidsrecht advocaat in Breda staat klaar om u bij te staan bij het beoordelen en eventueel aanpassen van uw arbeidsovereenkomst, waaronder het concurrentiebeding. Onze advocaat kan u informeren over de geldigheid van het concurrentiebeding en of dit door de rechter zal worden gehandhaafd. Daarnaast bieden wij onderhandelingsondersteuning om ervoor te zorgen dat uw belangen en rechten worden afgeschermd.

  Ervaring van Raedsman met betrekking tot concurrentiebeding

  Bij Raedsman hebben wij ruime ervaring in het bijstaan van cliënten in zaken gerelateerd aan concurrentiebedingen. Onze advocaten hebben diepgaande kennis en expertise om onze cliënten te adviseren en te vertegenwoordigen bij alle aspecten van het concurrentiebeding.

  Wij zijn trots op ons trackrecord van succesvolle zaken op het gebied van concurrentiebedingen. Onze cliënten hebben rechtvaardige vergoedingen en compensaties ontvangen en wij hebben geholpen bij het vinden van passende oplossingen om geschillen op te lossen. Ons team streeft ernaar om de belangen van onze cliënten te beschermen en te waarborgen bij alle juridische vraagstukken die zich kunnen voordoen met betrekking tot concurrentiebedingen.

  Of bekijk meer onderwerpen binnen het arbeidsrecht: Beoordelen vaststellingsovereenkomst Breda | Concurrentiebeding Breda | Geschorst of op non-actief gesteld door werkgever Breda | Ontslag bedrijfseconomische redenen Breda | Ontslag op staande voet Breda | Transitievergoeding Breda | Ziekteverzuim Breda |

  Vragen?

   *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

   Veelgestelde vragen

   Hoe kom je van een concurrentiebeding af?

   U kunt met uw werkgever in overleg gaan en vragen of hij uw concurrentiebeding wil laten vervallen. Als dit niet lukt kunt u de rechter verzoeken om het concurrentiebeding te vernietigen of te beperken.

   Hoelang geldt een concurrentiebeding?

   Als er in een arbeidsovereenkomst een concurrentiebeding is opgenomen, staat daarin hoe lang het beding geldt. Doorgaans is dit maximaal één jaar, en in uitzonderlijke gevallen twee jaar. Hoewel de wet geen maximumduur kent, is een te lange duur vaak niet redelijk. Er kan dan verzocht worden om een beperking van het concurrentiebeding.

   Wat moet ik doen als mijn concurrentiebeding onredelijk is?

   Als u er onderling met uw werkgever niet aan uitkomt, kunt u de rechter verzoeken het beding ongedaan te maken of te beperken. Schakelt u hiervoor een arbeidsrecht advocaat in.

   Wat is het gevolg als ik mij niet houdt aan het concurrentiebeding?

   Het is mogelijk dat u een boete verschuldigd bent aan uw werkgever.

   Laatste berichten

   Chat openen
   1
   Hulp nodig?
   Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

   Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
   Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten