Kosten advocaat

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Wat zijn de kosten voor een advocaat?

 

De kosten voor een advocaat kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de zaak, de ervaring en reputatie van de advocaat, en de manier waarop de advocaat wordt betaald (bijvoorbeeld uurtarief of vast bedrag). Uurtarieven voor een advocaat variëren van €100 tot €250 of meer. 

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Gesubsidieerde rechtsbijstand is een systeem waarbij mensen die niet over voldoende financiële middelen beschikken om een advocaat in te huren, toch toegang hebben tot rechtsbijstand. In Nederland is dit systeem onderdeel van de Wet op de rechtsbijstand. Mensen met een laag inkomen en/of beperkte vermogen kunnen in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand en hebben recht op een advocaat die door de overheid is betaald. Het is wel belangrijk om te weten dat er voorwaarden gelden voor het verkrijgen van gesubsidieerde rechtsbijstand en dat niet elke zaak in aanmerking komt voor subsidie.

Wanneer heeft u recht op een toevoeging

In 2022 wordt naar het inkomen van het jaar 2020 gekeken. Het is voorts van belang of u alleenstaand of gehuwd/samenwonend bent. Als u alleenstaand bent heeft u recht op een toevoeging als uw fiscaal jaarinkomen lager is dan € 29.400. Als u gehuwd bent of samenwoont heeft u recht op een toevoeging als het gezamenlijke jaarinkomen onder de € 41.600 ligt. 

Wanneer u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, wordt wel van u verwacht dat u een eigen bijdrage in de kosten betaald. De eigen bijdrage is o.a. afhankelijk van het type zaak, het type toevoeging en uw inkomen. De eigen bijdrage ligt tussen de € 214 en € 901 voor een reguliere toevoeging. De eigen bijdrage in het personen- en familierecht ligt tussen de € 373 en € 931. 

Als in de zaak minder dan 4 uur werk gaat zitten, kan uw advocaat een zogenoemde ‘Lichte Advies Toevoeging (LAT)’ aanvragen. De eigen bijdrage ligt in dat geval tussen de € 84 en € 155. 

Goed om op te merken is dat er geen recht op gesubsidieerde rechtsbijstand bestaat als het vermogen in box 3 in 2020 hoger is dan € 30.846. 

Onze advocaten vragen de toevoeging voor u aan

Een advocaat inschakelen bij het aanvragen van een toevoeging is belangrijk omdat zij u kunnen bijstaan in de juridische procedures en u kunnen helpen om de aanvraag zo efficiënt en effectief mogelijk te verlopen. Zij kennen de wetgeving en regels en kunnen u informeren over uw rechten en plichten. Een advocaat kan u helpen bij het opstellen en indienen van de juiste documenten, het beantwoorden van eventuele vragen en het verdedigen van uw belangen bij het uitvoerende orgaan. Het inschakelen van een advocaat vergroot de kans op succes en bespaart u veel tijd en energie.

Wij staan klaar om uw zaak te beoordelen en u te helpen bij het verkrijgen van de juiste oplossing. Neem contact met ons op door te bellen naar 085 – 087 2024 of door een e-mail te sturen naar info@raedsman.com. Wij kijken er naar uit om u te helpen!

Vragen?  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.