Ontslag bedrijfseconomische redenen Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Arbeidsrecht advocaten & juridische professionals

Raedsman biedt betrouwbare en deskundige juridische ondersteuning in arbeidsrecht in Breda. Onze ervaren arbeidsrecht advocaten in Breda staan klaar om u te helpen met uw rechtszaken, of het nu gaat om ontslag, concurrentiebeding, ziekteverzuim of andere onderwerpen. Bezoek onze website voor meer informatie of maak direct een afspraak

Bel: 085 087 2024

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat in Breda? Wij brengen u snel in contact met een ervaren advocaat voor uw probleem.

Vul onderstaand contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze medewerkers.  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Ontslag bedrijfseconomische redenen in Breda

  Werknemers die ontslagen worden om bedrijfseconomische redenen hebben vaak recht op een ontslagvergoeding. Bij bedrijfsbeëindiging, fusie, overname of als het bedrijf in zwaar weer verkeert, moet de werkgever bewijzen dat het ontslag noodzakelijk is voor de continuïteit van het bedrijf. Als u denkt dat uw ontslag oneerlijk of ongegrond is, dan is het verstandig om juridische ondersteuning in te schakelen. Onze arbeidsrecht advocaten in Breda staan klaar om u te helpen met uw zaak en uw rechten en vergoedingen te beschermen.

  Wat is de werkgever verplicht

  Bij ontslag op bedrijfseconomische redenen in Breda moeten werkgevers zich houden aan bepaalde regels en verplichtingen. Hierbij valt te denken aan regels op het gebied van selectie en ontslagprocedure, verplichtingen tot overleg en het geven van informatie en de plicht om overleg te voeren met de ondernemingsraad of werknemersvertegenwoordiging. Werkgevers moeten ook een redelijke en billijke ontslagvergoeding aanbieden en ervoor zorgen dat het ontslag rechtmatig verloopt. Het is van groot belang om deze regels nauwkeurig op te volgen, omdat onrechtmatig ontslag gevolgen kan hebben voor de verantwoordelijkheid van de werkgever

  Veel voorkomende fouten van werkgever

  Er zijn enkele veelvoorkomende fouten die werkgevers maken bij ontslag op bedrijfseconomische gronden. Hieronder zijn een aantal voorbeelden opgesomd:

  1. Ontslag niet duidelijk motiveren: Het is van groot belang om de redenen voor ontslag op bedrijfseconomische gronden helder en grondig te motiveren. Onvoldoende motivatie kan leiden tot uitspraken in het voordeel van de werknemer.
  2. Ontslag aan verkeerde werknemer opleggen: Bij ontslag om bedrijfseconomische redenen moet er volgens het afspiegelingsbeginsel een bepaalde volgorde worden aangehouden. Veel werkgevers handelen hier echter niet naar en kiezen voor de verkeerde werknemer.
  3. Ontslagprocedure niet naleven: Het is belangrijk om de juiste ontslagprocedure te volgen bij ontslag op bedrijfseconomische gronden. Als dit niet het geval is, kan het ontslag ongeldig verklaard worden.
  4. Ontslag uitvoeren zonder juridische bijstand: Het is aanbevolen om de hulp van een juridische expert in te roepen bij ontslag om bedrijfseconomische redenen. Hierdoor worden fouten voorkomen en wordt er rekening gehouden met alle relevante regels en procedures.

  Dit zijn slechts enkele veelvoorkomende fouten bij ontslag op bedrijfseconomische gronden. Het is daarom van groot belang om de juiste stappen te nemen en juridische bijstand in te schakelen om fouten te voorkomen bij een advocaat voor ontslag bedrijfseconomische redenen.

  Contact met een ervaren arbeidsrechtadvocaat in Breda gespecialiseerd in ontslag bedrijfseconomische redenen

  Bij Raedsman bieden onze ervaren advocaten en juristen specialistische ondersteuning op het gebied van ontslagrecht. Onze experts kennen de wet- en regelgeving en zijn op de hoogte van de fouten die werkgevers vaak maken bij het uitvoeren van ontslag. Hierdoor staat u sterk en beschermen onze deskundige advocaten uw rechten. Door onze jarenlange ervaring en expertise, kunt u op ons vertrouwen voor de juiste ondersteuning en begeleiding. Maak gebruik van onze knowhow en neem contact met ons op voor meer informatie.

  Ervaring van Raedsman met betrekking tot ontslag bedrijfseconomische redenen

  Bij Raedsman hebben wij ruime ervaring met ontslag op bedrijfseconomische gronden en hebben wij onze cliënten bijgestaan in diverse zaken. Onze advocaten hebben hun expertise ingezet om onze cliënten te adviseren over hun rechten en verplichtingen bij een dergelijk ontslag en om ervoor te zorgen dat hun belangen worden beschermd. Wij begrijpen dat ontslag op bedrijfseconomische gronden vaak ingrijpende en stressvolle situaties met zich meebrengt. Daarom hebben wij ons best gedaan om onze cliënten te helpen bij het vinden van de best mogelijke oplossingen en het behalen van gunstige resultaten.

  Wij zijn er trots op te kunnen vermelden dat wij succesvolle zaken hebben afgerond op het gebied van ontslag op bedrijfseconomische gronden. Onze cliënten hebben rechtvaardige vergoedingen en compensaties ontvangen, en wij hebben ook geholpen bij het vinden van geschikte oplossingen om geschillen op te lossen. Wij blijven ons inzetten om onze cliënten te ondersteunen en te beschermen in alle arbeidsrechtelijke geschillen.

  Bekijk meer onderwerpen binnen het arbeidsrecht: Beoordelen vaststellingsovereenkomst Breda | Concurrentiebeding Breda | Geschorst of op non-actief gesteld door werkgever Breda | Ontslag bedrijfseconomische redenen Breda | Ontslag op staande voet Breda | Transitievergoeding Breda | Ziekteverzuim Breda |

  ontslag om bedrijfseconomische redenen advocaat breda

  Vragen?

   *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

   Veelgestelde vragen

   Hoe kan ik nagaan of mijn ontslag om bedrijfseconomische redenen wel gegrond is?

   Het is afhankelijk van verschillende omstandigheden of het zinvol is om een bedrijfseconomisch ontslag aan te vechten. Zo is het onder andere belangrijk om na te gaan of uw werkgever het afspiegelingsbeginsel correct heeft toegepast en of er geen andere werkzaamheden zou kunnen verrichten binnen het bedrijf. Ook dienen de bedrijfseconomische redenen overtuigend te zijn. Laat dit daarom altijd door een arbeidsrecht advocaat beoordelen.

   Welke soorten ontslag zijn er?

   Ontslag met wederzijds goedvinden, ontslag op staande voet, ontslag om bedrijfseconomische redenen, ontslag bij ziekte of arbeidsongeschiktheid, ontslag bij verwijtbaar disfunctioneren, ontslag vanwege verstoorde arbeidsrelatie, ontslag van rechtswege en ontslag bij faillissement.

   Kan ik ontslagen worden als ik een vast contract heb?

   Bij een vast contract kunt u niet zomaar ontslagen worden. Hiervoor moet uw werkgever een geldige reden hebben.

   Heb ik recht op een transitievergoeding als ik op staande voet ontslagen ben?

   Nee, in beginsel niet.

   Laatste berichten

   Chat openen
   1
   Hulp nodig?
   Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

   Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
   Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten