Ontslag bedrijfseconomische redenen Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Ontslag bedrijfseconomische redenen in Breda

Werknemers in Breda die ontslagen worden om bedrijfseconomische redenen hebben vaak recht op een ontslagvergoeding. Bij bedrijfsbeëindiging, fusie, overname of als het bedrijf in zwaar weer verkeert, moet de werkgever bewijzen dat het ontslag noodzakelijk is voor de continuïteit van het bedrijf. Als u denkt dat uw ontslag oneerlijk of ongegrond is, dan is het verstandig om juridische ondersteuning in te schakelen. Onze arbeidsrecht advocaten in Breda staan klaar om u te helpen met uw zaak en uw rechten en vergoedingen te beschermen.

Wat is de werkgever verplicht

Bij ontslag op bedrijfseconomische redenen in Breda moeten werkgevers zich houden aan bepaalde regels en verplichtingen. Hierbij valt te denken aan regels op het gebied van selectie en ontslagprocedure, verplichtingen tot overleg en het geven van informatie en de plicht om overleg te voeren met de ondernemingsraad of werknemersvertegenwoordiging. Werkgevers in Breda moeten ook een redelijke en billijke ontslagvergoeding aanbieden en ervoor zorgen dat het ontslag rechtmatig verloopt. Het is van groot belang om deze regels nauwkeurig op te volgen, omdat onrechtmatig ontslag in Breda gevolgen kan hebben voor de verantwoordelijkheid van de werkgever

Veel voorkomende fouten van werkgever

Er zijn enkele veelvoorkomende fouten die werkgevers in Breda maken bij ontslag op bedrijfseconomische gronden. Hieronder zijn een aantal voorbeelden opgesomd:

 1. Ontslag niet duidelijk motiveren: Het is van groot belang om de redenen voor ontslag op bedrijfseconomische gronden helder en grondig te motiveren. Onvoldoende motivatie kan leiden tot uitspraken in het voordeel van de werknemer.
 2. Ontslag aan verkeerde werknemer opleggen: Bij ontslag om bedrijfseconomische redenen moet er volgens het afspiegelingsbeginsel een bepaalde volgorde worden aangehouden. Veel werkgevers handelen hier echter niet naar en kiezen voor de verkeerde werknemer.
 3. Ontslagprocedure niet naleven: Het is belangrijk om de juiste ontslagprocedure te volgen bij ontslag op bedrijfseconomische gronden. Als dit niet het geval is, kan het ontslag ongeldig verklaard worden.
 4. Ontslag uitvoeren zonder juridische bijstand: Het is aanbevolen om de hulp van een juridische expert in te roepen bij ontslag om bedrijfseconomische redenen. Hierdoor worden fouten voorkomen en wordt er rekening gehouden met alle relevante regels en procedures.

Dit zijn slechts enkele veelvoorkomende fouten bij ontslag op bedrijfseconomische gronden in Breda. Het is daarom van groot belang om de juiste stappen te nemen en juridische bijstand in te schakelen om fouten te voorkomen.

Contact met een ervaren arbeidsrechtadvocaat in Breda gespecialiseerd in ontslag bedrijfseconomische redenen

In Breda bieden onze ervaren advocaten en juristen specialistische ondersteuning op het gebied van ontslagrecht. Onze experts kennen de wet- en regelgeving en zijn op de hoogte van de fouten die werkgevers vaak maken bij het uitvoeren van ontslag. Hierdoor staat u sterk en beschermen onze deskundige advocaten uw rechten. Door onze jarenlange ervaring en expertise, kunt u op ons vertrouwen voor de juiste ondersteuning en begeleiding. Maak gebruik van onze knowhow en neem contact met ons op voor meer informatie.

Of bekijk meer onderwerpen binnen het arbeidsrecht:  Ziekteverzuim | Transitievergoeding| geschorst of op non-actief gesteld | beoordelen vaststellingsovereenkomst | ontslag op staande voet | Concurrentiebeding |

ontslag om bedrijfseconomische redenen advocaat breda

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Hoe kan ik nagaan of mijn ontslag om bedrijfseconomische redenen wel gegrond is?

  Het is afhankelijk van verschillende omstandigheden of het zinvol is om een bedrijfseconomisch ontslag aan te vechten. Zo is het onder andere belangrijk om na te gaan of uw werkgever het afspiegelingsbeginsel correct heeft toegepast en of er geen andere werkzaamheden zou kunnen verrichten binnen het bedrijf. Ook dienen de bedrijfseconomische redenen overtuigend te zijn. Laat dit daarom altijd door een arbeidsrecht advocaat beoordelen.

  Welke soorten ontslag zijn er?

  Ontslag met wederzijds goedvinden, ontslag op staande voet, ontslag om bedrijfseconomische redenen, ontslag bij ziekte of arbeidsongeschiktheid, ontslag bij verwijtbaar disfunctioneren, ontslag vanwege verstoorde arbeidsrelatie, ontslag van rechtswege en ontslag bij faillissement.

  Kan ik ontslagen worden als ik een vast contract heb?

  Bij een vast contract kunt u niet zomaar ontslagen worden. Hiervoor moet uw werkgever een geldige reden hebben.

  Heb ik recht op een transitievergoeding als ik op staande voet ontslagen ben?

  Nee, in beginsel niet.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.