Ontslag op staande voet Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Ontslag op staande voet in Breda

 

In Breda heeft u als werknemer de mogelijkheid om de expertise van onze arbeidsrecht advocaten in te schakelen wanneer u ontslagen wordt op staande voet. Onze deskundigen hebben jarenlange ervaring en kennen de wet- en regelgeving op het gebied van ontslag op staande voet. Als u het gevoel heeft dat het ontslag niet eerlijk was en dat u onrechtmatig behandeld bent, kunnen wij u bijstaan in de beoordeling van het ontslag. Wij zullen bepalen of het ontslag terecht was en of er een adequate procedure is gevolgd. Indien nodig zullen wij u ook bijstaan in een gerechtelijke procedure.

Wat is de werkgever verplicht 

Als u in Breda ontslagen wordt op staande voet, is het belangrijk om te weten of de werkgever de vereisten heeft nageleefd die nodig zijn om het ontslag rechtsgeldig te kunnen uitvoeren. Een arbeidsrecht advocaat of jurist in Breda kan u helpen om de geldigheid van het ontslag te beoordelen en te bepalen of er sprake was van een dringende reden, een directe kenbaarmaking aan de werknemer en een tijdige uitvoering van het ontslag

Indien de werkgever niet aan de verplichtingen heeft voldaan, kunnen wij u als arbeidsrecht advocaat of jurist in Breda bijstaan in het verweer tegen het ontslag op staande voet en uw belangen behartigen. Onze ervaring en kennis van het arbeidsrecht helpen ons om het beste resultaat voor u te bereiken.

Wat zijn de gevolgen van een ontslag op staande voet?

Als u in Breda op staande voet ontslagen wordt, is het van groot belang om een juridische beoordeling te laten doen. Dit komt omdat de arbeidsovereenkomst per direct eindigt en u geen recht heeft op meer loonbetaling of een WW-uitkering. Er wordt namelijk vanuit gegaan van eigen schuld aan de beëindiging van de arbeidsovereenkomst en de werkgever hoeft geen ontslagvergoeding te betalen. Een arbeidsrecht advocaat in Breda kan u helpen om te bepalen of het ontslag op staande voet juridisch geldig is en bijstaan in het verweer tegen het ontslag.

Contact met een ervaren arbeidsrechtadvocaat in Breda gespecialiseerd in ontslag op staande voet

In Breda heeft u de mogelijkheid om de hulp in te schakelen van een ervaren jurist of advocaat bij problemen met een ontslag op staande voet. Als werknemer heeft u bepaalde rechten bij een dergelijk ontslag en het is belangrijk om deze rechten te beschermen. Onze gespecialiseerde advocaten en juristen in Breda hebben jarenlange ervaring in het verdedigen van de rechten van werknemers en kennen de wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht door en door. Zij kunnen u helpen bij het bepalen of het ontslag op staande voet rechtmatig is en kunnen onderhandelen over eventuele vergoedingen of oplossingen.

Bij ons kunt u erop vertrouwen dat uw zaak in deskundige en betrouwbare handen is. Onze advocaten en juristen zullen er alles aan doen om uw belangen te beschermen en een positieve uitkomst te bereiken. Als u in Breda op zoek bent naar een deskundige en ervaren advocaat of jurist om u te helpen bij problemen met ontslag op staande voet, neem dan gerust contact met ons op.

Of bekijk meer onderwerpen binnen het arbeidsrecht:  Ziekteverzuim | Transitievergoeding| geschorst of op non-actief gesteld | beoordelen vaststellingsovereenkomst | Concurrentiebeding | Ontslag bedrijfseconomische redenen

ontslag op staande voet advocaat breda

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Hoe kan ik nagaan of mijn ontslag om bedrijfseconomische redenen wel gegrond is?

  Het is afhankelijk van verschillende omstandigheden of het zinvol is om een bedrijfseconomisch ontslag aan te vechten. Zo is het onder andere belangrijk om na te gaan of uw werkgever het afspiegelingsbeginsel correct heeft toegepast en of er geen andere werkzaamheden zou kunnen verrichten binnen het bedrijf. Ook dienen de bedrijfseconomische redenen overtuigend te zijn. Laat dit daarom altijd door een arbeidsrecht advocaat beoordelen.

  Welke soorten ontslag zijn er?

  Ontslag met wederzijds goedvinden, ontslag op staande voet, ontslag om bedrijfseconomische redenen, ontslag bij ziekte of arbeidsongeschiktheid, ontslag bij verwijtbaar disfunctioneren, ontslag vanwege verstoorde arbeidsrelatie, ontslag van rechtswege en ontslag bij faillissement.

  Kan ik ontslagen worden als ik een vast contract heb?

  Bij een vast contract kunt u niet zomaar ontslagen worden. Hiervoor moet uw werkgever een geldige reden hebben.

  Heb ik recht op een transitievergoeding als ik op staande voet ontslagen ben?

  Nee, in beginsel niet.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.