Ontslag op staande voet Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Arbeidsrecht advocaten & juridische professionals

Raedsman biedt betrouwbare en deskundige juridische ondersteuning in arbeidsrecht in Breda. Onze ervaren arbeidsrecht advocaten in Breda staan klaar om u te helpen met uw rechtszaken, of het nu gaat om ontslag, concurrentiebeding, ziekteverzuim of andere onderwerpen. Bezoek onze website voor meer informatie of maak direct een afspraak

Bel: 085 087 2024

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat in Breda? Wij brengen u snel in contact met een ervaren advocaat voor uw probleem.

Vul onderstaand contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze medewerkers.  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Ontslag op staande voet 

   

  U heeft als werknemer de mogelijkheid om de expertise van onze arbeidsrecht advocaten in Breda in te schakelen wanneer u ontslagen wordt op staande voet. Onze deskundigen advocaten en juristen hebben jarenlange ervaring en kennen de wet- en regelgeving op het gebied van ontslag op staande voet. Als u het gevoel heeft dat het ontslag niet eerlijk was en dat u onrechtmatig behandeld bent, kunnen wij u bijstaan in de beoordeling van het ontslag. Wij zullen bepalen of het ontslag terecht was en of er een adequate procedure is gevolgd. Indien nodig zullen wij u ook bijstaan in een gerechtelijke procedure.

  Wat is de werkgever verplicht 

  Een werkgever die iemand op staande voet wil ontslaan, moet aan enkele vereisten voldoen om dit rechtsgeldig te kunnen doen. Hierbij zijn enkele belangrijke zaken om te regelen:

  1. Er moet sprake zijn van een dringende reden: Dit betekent dat er een ernstige overtreding heeft plaatsgevonden die de arbeidsrelatie onmiddellijk beëindigt.
  2. Het ontslag op staande voet moet direct gegeven worden na ontstaan van de dringende reden.
  3. De dringende reden moet direct aan de werknemer kenbaar gemaakt worden;

  Als de werkgever niet aan de verplichtingen voldoet die gelden bij het ontslag op staande voet, kan dit gevolgen hebben voor de geldigheid van het ontslag. Het ontslag op staande voet moet namelijk aan bepaalde voorwaarden voldoen om rechtsgeldig te zijn. Als de werkgever deze voorwaarden niet naleeft, is het mogelijk dat het ontslag niet geldig is.

  Wat zijn de gevolgen van een ontslag op staande voet?

  Als u op staande voet ontslagen wordt, is het van groot belang om een juridische beoordeling te laten doen. Dit komt omdat de arbeidsovereenkomst per direct eindigt en u geen recht heeft op meer loonbetaling of een WW-uitkering. Er wordt namelijk vanuit gegaan van eigen schuld aan de beëindiging van de arbeidsovereenkomst en de werkgever hoeft geen ontslagvergoeding te betalen. Een arbeidsrecht advocaat in Breda kan u helpen om te bepalen of het ontslag op staande voet juridisch geldig is en bijstaan in het verweer tegen het ontslag.

  Contact met een ervaren arbeidsrechtadvocaat in Breda gespecialiseerd in ontslag op staande voet

  U heeft de mogelijkheid om de hulp in te schakelen van een ervaren jurist of advocaat bij problemen met een ontslag op staande voet. Als werknemer heeft u bepaalde rechten bij een dergelijk ontslag en het is belangrijk om deze rechten te beschermen. Onze gespecialiseerde advocaten en juristen in Breda hebben veel ervaring in het verdedigen van de rechten van werknemers en kennen de wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht door en door. Zij kunnen u helpen bij het bepalen of het ontslag op staande voet rechtmatig is en kunnen onderhandelen over eventuele vergoedingen of oplossingen.

  Bij ons kunt u erop vertrouwen dat uw zaak in deskundige en betrouwbare handen is. Onze advocaten en juristen zullen er alles aan doen om uw belangen te beschermen en een positieve uitkomst te bereiken. Als u in Breda op zoek bent naar een deskundige en ervaren advocaat of jurist om u te helpen bij problemen met ontslag op staande voet, neem dan gerust contact met ons op.

  Ervaring van Raedsman met betrekking tot ontslag op staande voet

  Bij Raedsman hebben we ruime ervaring met zaken waarin werknemers op staande voet zijn ontslagen en hebben we onze cliënten bijgestaan in diverse kwesties. Onze advocaten hebben hun expertise ingezet om onze cliënten te adviseren over hun rechten en plichten in deze situaties, en om ervoor te zorgen dat hun belangen en rechten worden beschermd. We begrijpen dat ontslag op staande voet een ingrijpende maatregel kan zijn voor werknemers, en daarom hebben we ons best gedaan om onze cliënten te helpen bij het vinden van de best mogelijke oplossingen en het bereiken van gunstige resultaten.

  We zijn trots om te vermelden dat we succesvolle zaken hebben afgerond op het gebied van ontslag op staande voet. Onze cliënten hebben rechtvaardige vergoedingen en compensaties ontvangen, en we hebben ook geholpen bij het vinden van passende oplossingen om de situatie op te lossen. We blijven ons inzetten om onze cliënten te ondersteunen en te beschermen in alle zaken die verband houden met ontslag op staande voet en arbeidsrechtelijke geschillen.

  Bekijk meer onderwerpen binnen het arbeidsrecht: Beoordelen vaststellingsovereenkomst Breda | Concurrentiebeding Breda | Geschorst of op non-actief gesteld door werkgever Breda | Ontslag bedrijfseconomische redenen Breda | Ontslag op staande voet Breda | Transitievergoeding Breda | Ziekteverzuim Breda |

  Vragen?

   *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

   Veelgestelde vragen

   Hoe kan ik nagaan of mijn ontslag om bedrijfseconomische redenen wel gegrond is?

   Het is afhankelijk van verschillende omstandigheden of het zinvol is om een bedrijfseconomisch ontslag aan te vechten. Zo is het onder andere belangrijk om na te gaan of uw werkgever het afspiegelingsbeginsel correct heeft toegepast en of er geen andere werkzaamheden zou kunnen verrichten binnen het bedrijf. Ook dienen de bedrijfseconomische redenen overtuigend te zijn. Laat dit daarom altijd door een arbeidsrecht advocaat beoordelen.

   Welke soorten ontslag zijn er?

   Ontslag met wederzijds goedvinden, ontslag op staande voet, ontslag om bedrijfseconomische redenen, ontslag bij ziekte of arbeidsongeschiktheid, ontslag bij verwijtbaar disfunctioneren, ontslag vanwege verstoorde arbeidsrelatie, ontslag van rechtswege en ontslag bij faillissement.

   Kan ik ontslagen worden als ik een vast contract heb?

   Bij een vast contract kunt u niet zomaar ontslagen worden. Hiervoor moet uw werkgever een geldige reden hebben.

   Heb ik recht op een transitievergoeding als ik op staande voet ontslagen ben?

   Nee, in beginsel niet.

   Laatste berichten

   Chat openen
   1
   Hulp nodig?
   Goedendag, kunt u alles vinden wat u zoekt op onze website?

   U kunt mij vrijblijvend uw juridisch geschil laten beoordelen, op basis hiervan kunnen we u voorzien van de meest geschikte oplossing.

   U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
   Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten