Achterstallig onderhoud of gebreken aan huurwoning

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Huurrecht advocaten & juridische professionals

Raedsman biedt betrouwbare en deskundige juridische ondersteuning in huurrecht. Ervaren advocaten staan klaar om u te helpen met uw rechtszaken, of het nu gaat om ontbinding huurovereenkomst, ontruiming huurwoning, overlast buren of een andere onderwerpen. Bezoek onze website voor meer informatie of maak direct een afspraak

Bel: 085 087 2024

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? U kunt direct contact met ons opnemen via het contact formulier.

Vul onderstaand contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze medewerkers.  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Achterstallig onderhoud of gebreken aan huurwoning 

   

  Wat te doen bij achterstallig onderhoud of gebreken in een huurwoning

  Achterstallig onderhoud is onderhoud dat door de verhuurder niet is uitgevoerd en dat noodzakelijk is om de huurwoning in goede staat te houden. Het gaat hierbij om reparaties en verbeteringen die redelijkerwijs nodig zijn voor het comfortabel en veilig wonen in de huurwoning. Als de verhuurder nalatig is in het uitvoeren van het noodzakelijke onderhoud, spreken we van achterstallig onderhoud. In dat geval heeft de huurder het recht om de verhuurder aan te spreken op de verplichting om het onderhoud uit te voeren en, indien nodig, om juridische stappen te ondernemen.

  Gebreken in een huurwoning zijn defecten of problemen die de huurwoning ongeschikt maken voor het doel waarvoor ze verhuurd is. Dit kan gaan om praktische problemen zoals lekkages, stank of verstopte afvoerbuizen, maar ook om esthetische gebreken zoals beschadigde muren of vloeren. Het gaat om problemen die de huurder redelijkerwijs niet zelf kan oplossen en die de verhuurder verantwoordelijk is om op te lossen volgens de huurovereenkomst. Als een huurder constateert dat er gebreken aanwezig zijn in de huurwoning, dient de verhuurder deze te verhelpen of op te lossen. Als de verhuurder dit nalaat, kan de huurder juridische stappen ondernemen.

  Als u klachten heeft over achterstallig onderhoud of gebreken in uw huurwoning, maar uw verhuurder of woningbouwvereniging neemt deze niet serieus, is het raadzaam om een huurrecht advocaat in te schakelen. Een ervaren advocaat of huurrecht jurist kan u uw rechten uitleggen en u helpen bij het verzenden van een brief aan de verhuurder, het aanvragen van een huurvermindering of het stappen naar de kantonrechter. Als de verhuurder niet reageert op uw verzoek om de gebreken op te lossen, kunt u binnen zes maanden na melding huurvermindering vragen bij de Huurcommissie. Als de situatie verder aanhoudt, kunt u een procedure starten bij de kantonrechter. 

  Verborgen gebreken in huurwoning

  Een verborgen gebrek in een huurwoning is een gebrek dat niet vermeld staat in het huurcontract en pas na aanvang van de huurovereenkomst zichtbaar wordt. Wie verantwoordelijk is voor de schade hangt af van afspraken tussen huurder en verhuurder en welke gebreken bekend waren bij aanvang van de huurovereenkomst. U kunt zich laten adviseren over verborgen gebreken door een ervaren arbeidsrecht jurist. Wij kunnen u vertellen wie verantwoordelijk is voor een specifiek gebrek, en uw verhuurder hierop aanspreken. 

  Contact met een huurrecht advocaat 

  Als u te maken heeft met achterstallig onderhoud of gebreken aan uw huurwoning, dan kunnen wij u helpen. Een advocaat kan u bijstaan bij het begrijpen van uw rechten als huurder en de verplichtingen van uw verhuurder. Wij kunnen u helpen bij het beoordelen van de situatie en het indienen van een klacht bij uw verhuurder of verhuurdersvereniging. Deze advocaten en juristen kunnen u ook bijstaan bij het starten van een gerechtelijke procedure, als dat nodig is.

  Neem contact met ons op als u hulp nodig heeft bij het oplossen van problemen met achterstallig onderhoud of gebreken aan uw huurwoning.

  Ervaring van Raedsman met betrekking tot achterstallig onderhoud of gebreken aan huurwoning

  Als juridisch kantoor Raedsman zijn we betrokken geweest bij talloze zaken met betrekking tot achterstallig onderhoud of gebreken aan huurwoningen. In deze zaken hebben we onze expertise ingezet om ervoor te zorgen dat onze cliënten het recht kregen waar zij recht op hadden, namelijk een veilige en gezonde woonomgeving.

  We begrijpen dat het hebben van een huurwoning die niet aan de normen voldoet erg stressvol kan zijn voor onze cliënten. De advocaten hebben daarom alles in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat hun rechten en belangen werden beschermd. We hebben onze cliënten bijgestaan in het proces van het indienen van klachten bij de verhuurder, tot het aanspannen van een rechtszaak indien nodig.

  We zijn trots om te vermelden dat we succesvolle zaken hebben afgerond op het gebied van achterstallig onderhoud en gebreken aan huurwoningen. Onze cliënten hebben dankzij ons advies en juridische bijstand de juiste beslissingen kunnen nemen en de verhuurders verantwoordelijk gesteld voor de nodige reparaties en onderhoud. Ons team van advocaten zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat uw rechten als huurder worden beschermd en dat u een veilige en gezonde woonomgeving heeft.

  Bekijk meer onderwerpen binnen het huurrecht:  | ontbinding huurovereenkomst | borg onterecht ingehouden door verhuurder | huurbescherming | ontruiming huurwoning | overlast buren

  Vragen?

   *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

   Veelgestelde vragen

   Wanneer is sprake van achterstallig onderhoud?

   Achterstallig onderhoud betekent dat er niet, te weinig of verkeerd onderhoud is uitgevoerd.

   Wat zijn veel voorkomende afspraken die over het concurrentiebeding gemaakt worden?

   Toggle content goes here, click edit button to change this text.

   Wat zijn ernstige onderhoudsgebreken aan een huurwoning?

   Een onderhoudsgebrek wordt als ernstig aangemerkt als het gebrek het woongenot ernstig schaadt of het gebrek een gevaarlijke situatie oplevert voor de huurder.

   Wat te doen bij gebreken aan huurwoning?

   Het is belangrijk om gebreken zo spoedig mogelijk te melden aan de verhuurder. Doe dit ook altijd schriftelijk. Zo kunt u bewijzen dat u de gebreken heeft gemeld. Leidt dit tot discussies, leg uw probleem dan voor aan een huurrecht specialist.

   Laatste berichten

   Chat openen
   1
   Hulp nodig?
   Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

   Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
   Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten