Overlast buren

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Overlast van buren

 

Overlast van buren is een veelvoorkomend probleem dat uw woongenot kan aantasten. Het kan variëren van geluidsoverlast, geuren, vervuiling en visuele hindernissen tot serieuze conflicten die invloed hebben op het dagelijks leven. 

Als u last heeft van uw buren, is het eerste wat u moet doen, proberen de situatie op een vreedzame manier op te lossen. Probeer een gesprek aan te gaan met uw buren en uit te leggen hoe de situatie u beïnvloedt. Vaak kunnen simpele aanpassingen of het vinden van een compromis al een einde maken aan de overlast.

Als het gesprek niet tot een oplossing leidt, kunt u juridische hulp inschakelen. Het is mogelijk om een advocaat in te schakelen die u kan bijstaan in uw juridische strijd tegen de overlast. Een huurrecht advocaat of jurist  kan u bijvoorbeeld helpen bij het opstellen van een klacht bij de verhuurder of woningbouw of een procedure starten bij de rechter. 

Is er sprake van onrechtmatige hinder of overlast?

Normale leefgeluiden van uw buren vallen niet onder geluidsoverlast. Om effectief op te kunnen treden tegen geluidsoverlast is het van belang om vast te stellen of er sprake is van onrechtmatig handelen. Dit kan het geval zijn als er een wet of regel wordt overtreden, of als het geluid op een andere manier onrechtmatige hinder veroorzaakt. De beoordeling hiervan is afhankelijk van verschillende factoren

 • de aard en ernst van het geluid
 • de duur en omvang van de hinder 
 • de mogelijke gevolgen of schade die het geluidsoverlast met zich meebrengt.

Vrijblijvend contact met huurrecht advocaat of jurist bij overlast van buren 

Wij begrijpen dat overlast van buren uw woongenot kan verstoren en u zoekt naar oplossingen. Onze advocaten en juristen kunnen u begeleiden in het proces en u bijstaan in het nemen van de juiste juridische stappen.

Onze advocaat kan u adviseren over de te nemen stappen bij de verhuurder, zoals het indienen van een klacht of het starten van een gerechtelijke procedure. Wij kunnen u helpen bij het onderhandelen met uw verhuurder om te komen tot een oplossing voor de overlast.

Neem contact op met ons kantoor en bespreek uw zaak met onze huurrechtadvocaat. Wij zullen u bijstaan en er alles aan doen om uw belangen te beschermen.

Of bekijk meer onderwerpen binnen het huurrecht:  | achterstallig onderhoud of gebreken aan huurwoning | borg onterecht ingehouden door verhuurder | huurbescherming | ontruiming huurwoning | ontbinding huurovereenkomst door verhuurder

ontruimingsprocedure

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Kan de verhuurder zomaar de woning ontruimen?

  Nee, er is toestemming nodig van de rechter.

  Hoe lang duurt een ontruimingsprocedure?

  Dit is altijd afhankelijk van de omstandigheden van het geschil. Neemt u daarom contact op met een huurrecht advocaat.

  Hoe kan ik een ontruiming van mijn huurwoning voorkomen?

  U kunt een schikking treffen met de verhuurder, executie kort geding starten of een moratorium aanvragen. Vraag een huurrecht advocaat om advies over deze opties.

  Voor wie zijn de kosten voor ontruiming van een huurwoning?

  De kosten van ontruiming kunnen hoog oplopen. Bij een gedwongen ontruiming zullen de kosten op de huurder worden verhaald.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.