Arbeidsrecht

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Arbeidsrecht

Op onze arbeidsrecht pagina vindt u alles wat u moet weten over uw rechten en plichten als werknemer of werkgever. Onze ervaren arbeidsrechtspecialisten bieden deskundig advies en ondersteuning bij arbeidsconflicten, ontslagprocedures en arbeidscontracten.

img-icon

Concurrentiebeding

Wanneer in uw arbeidsovereenkomst een concurrentiebeding is opgenomen, kan dit een last voor u zijn als u op zoek gaat naar een nieuwe baan. Een concurrentiebeding dat door uw werkgever wordt opgenomen in de arbeidsovereenkomst, is niet altijd geldig of toegestaan.

img-icon

Ziekteverzuim

Als u zich ziek meldt op uw werk zijn er verschillende verplichtingen voor uw werkgever. Zo is uw werkgever verplicht om minstens 70% van uw loon door te betalen voor een periode van twee jaar. In veel gevallen is de doorbetaling van het loon zelfs 100%.

img-icon

Transitievergoeding

Bij een onvrijwillige beëindiging of niet-voortzetting van de arbeidsovereenkomst, heeft een werknemer recht op een transitievergoeding. Als werknemer kunt u zich afvragen wat de hoogte van de transitievergoeding is.

img-icon

Geschorst of op non-actief gesteld door werkgever

Een schorsing of een op non-actiefstelling door uw werkgever is een serieuze stap. Het kan een teken zijn dat uw werkgever voornemens is om u te ontslaan.

img-icon

Beoordelen vaststellingsovereenkomst

Een vaststellingsovereenkomst wordt ook weleens een beëindigingsovereenkomst genoemd. Een dergelijke overeenkomst wordt gebruikt wanneer er buiten de rechter om afspraken worden gemaakt over een ontslag.

img-icon

Ontslag opstaande voet

Bij een ontslag komen veel zaken op u af. Misschien bent u op staande voet ontslagen en vraagt u zich af wat u moet doen. Bij een ontslag op staande voet is een dringende reden de aanleiding voor het ontslag.

img-icon

Ontslag bedrijfseconomische redenen

Bij een ontslag komen veel zaken op u af. Misschien bent u op staande voet ontslagen en vraagt u zich af wat u moet doen. Bij een ontslag op staande voet is een dringende reden de aanleiding voor het ontslag.

Arbeidsrecht 

In het arbeidsrecht gaat het om de verhouding tussen werknemers en werkgevers. Het omvat onderwerpen als arbeidsovereenkomsten, arbeidsomstandigheden, salaris, verlof, ontslag en gelijke behandeling op de werkplek. Het is belangrijk voor zowel werknemers als werkgevers om op de hoogte te zijn van de regels en wetten in het arbeidsrecht om conflicten te voorkomen en om de rechten en plichten op de werkplek duidelijk te definiëren.

Wij helpen u o.a. met de volgende kwesties: 

 • Het beoordelen van uw vaststellingsovereenkomst;
 • concurrentiebeding;
 • schorsing- of op non-actiefstelling;
 • ontslag op staande voet; 
 • ontslag om bedrijfseconomische redenen;
 • transitievergoeding; 
 • ziekteverzuim. 

Wat doet een arbeidsrecht advocaat of jurist?

Een arbeidsrechtadvocaat is een juridische professional die gespecialiseerd is in arbeidsrecht. Hij of zij biedt advies en ondersteuning aan werknemers en werkgevers bij problemen die te maken hebben met arbeid en werkrelaties. De volgende taken kunnen worden uitgevoerd door een arbeidsrechtadvocaat:

 1. Opstellen en beoordelen van arbeidscontracten: Een arbeidsrechtadvocaat helpt bij het opstellen van duidelijke en eerlijke arbeidscontracten en zorgt ervoor dat deze in overeenstemming zijn met de wet.
 2. Oplossen van conflicten: Een arbeidsrechtadvocaat helpt bij het oplossen van conflicten tussen werknemers en werkgevers, bijvoorbeeld bij ontslag of ziekteverzuim.
 3. Verdedigen van rechten: Een arbeidsrechtadvocaat verdedigt de rechten van werknemers en werkgevers en zorgt ervoor dat deze worden gerespecteerd volgens de wet.
 4. Vertegenwoordigen in rechtszaken: In het geval van een rechtszaak staat een arbeidsrechtadvocaat zijn cliënten bij en vertegenwoordigt hen in de rechtszaal.

Een arbeidsrechtadvocaat is op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving en gebruikt deze kennis om de belangen van zijn cliënten te beschermen

Vrijblijvend contact met een arbeidsrecht advocaat of jurist voor uw probleem 

Als werknemer of werkgever kunt u behoefte hebben aan juridisch advies. In geval van conflict kan een arbeidsrecht advocaat of jurist u helpen dit conflict op te lossen. Neemt u hiervoor vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag. 

Arbeidsrecht
Chat openen
1
Hulp nodig?
Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.