Ondernemingsrecht

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Ondernemingsrecht advocaten & juridische professionals

Raedsman biedt betrouwbare en deskundige juridische ondersteuning binnen ondernemingsrecht. Onze ervaren advocaten staan klaar om u te helpen met uw rechtszaken, of het nu gaat om aandeelhoudersgeschillen, bedrijfsovername, advies voor uw onderneming of een ander rechtsgebied. Bezoek onze website voor meer informatie of maak direct een afspraak

Bel: 085 087 2024

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde ondernemingsrecht advocaat? Wij brengen u snel in contact met een ervaren advocaat voor uw probleem.

Vul onderstaand contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze medewerkers.  *Note: Onze juridisch medewerker zal u inhoudelijke vragen stellen welke wordt verwerkt conform AVG.

  Ondernemingsrecht

  Op onze ondernemingsrecht pagina vindt u alles wat u moet weten over het beheer en de bescherming van uw onderneming. Of het nu gaat om oprichting, fusies & overnames, contracten of andere bedrijfszaken, onze deskundige ondernemingsrechtspecialisten bieden u de juiste begeleiding en ondersteuning.

  img-icon

  Aandeelhoudersgeschillen

  Er zijn verschillende soorten aandeelhoudersgeschillen. Zo delen aandeelhouders soms niet meer dezelfde visie of wordt het vertrouwen geschaad.

  img-icon

  Bedrijfsovername

  Bij het aankopen of verkopen van een onderneming komt veel kijken. Het is dan ook belangrijk dat u hier goed bij begeleid wordt. Juridische ondersteuning van een ondernemingsrecht advocaat bij het maken van diverse keuzes is essentieel bij de aankoop of verkoop van een onderneming.

  img-icon

  Splitsing

  Wanneer een onderneming opgedeeld wordt in twee of meerdere ondernemingen wordt dit splitsing genoemd. Er zijn verschillende redenen om een onderneming te splitsen.

  img-icon

  Insolventie- en faillissementsrecht

  Ondernemingen kunnen in zwaar weer verkeren. Misschien dreigt faillissement van uw eigen onderneming, maar ook een onderneming waar u zaken mee doet kan failliet gaan.

  img-icon

  Advies voor uw onderneming

  Raedsman biedt de expertise van ervaren ondernemingsrecht advocaten om u te helpen bij het verkrijgen van professioneel advies voor uw onderneming. Of u nu een startup bent die juridisch advies nodig heeft bij het opzetten van uw onderneming, of een gevestigd bedrijf dat hulp nodig heeft bij complexe zakelijke kwesties.

  img-icon

  Uittreding en uitstoting aandeelhouder

  Wanneer aandeelhouders niet meer samen door een deur kunnen door ruzies of problemen onderling is samenwerking soms niet meer mogelijk. Het kan zelfs zo zijn dat de vennootschap schade lijdt door deze problemen.

  img-icon

  Bestuurdersaansprakelijkheid

  Een bestuurder van een onderneming draagt een grote verantwoordelijkheid. Hij dient ervoor te zorgen dat de onderneming op een verantwoorde wijze wordt geleid en dat er geen onrechtmatige handelingen worden verricht. Toch kan het gebeuren dat er schade ontstaat door fouten of nalatigheden van het bestuur.

  img-icon

  Franchiseovereenkomsten

  Een franchiseovereenkomst is een overeenkomst waarbij een franchisenemer het recht verkrijgt om een franchiseformule van een franchisegever te gebruiken. In ruil daarvoor betaalt de franchisenemer een vergoeding aan de franchisegever en moet hij zich houden aan de regels en richtlijnen van de franchiseformule.

  img-icon

  Geschillen met werknemers

  Geschillen met werknemers kunnen een uitdagende kwestie zijn voor een werkgever. Een conflict met een werknemer kan leiden tot productiviteitsverlies en kosten voor de onderneming.

  img-icon

  Opstellen contracten en algemene voorwaarden

  Het opstellen van contracten en algemene voorwaarden is van groot belang voor iedere onderneming. Het vastleggen van afspraken tussen verschillende partijen zorgt voor duidelijkheid en voorkomt onenigheid in de toekomst.

  Ondernemingsrecht 

   

  Ondernemingsrecht is een rechtsgebied dat zich richt op de juridische aspecten van ondernemingen en de relaties tussen de verschillende betrokken partijen. Wij helpen o.a. met de volgende kwesties: 

  • Advies over uw onderneming;
  • aandeelhoudersgeschillen;
  • bestuurdersaansprakelijkheid;
  • franchiseovereenkomsten; 
  • geschillen met werknemers;
  • opstellen contracten;
  • opstellen algemene voorwaarden; 
  • overnames en fusies; 
  • juridische afdeling voor uw onderneming. 

  Wat doet een ondernemingsrecht advocaat?

  Een ondernemingsrechtadvocaat is een advocaat die zich specialiseert in het adviseren van bedrijven en ondernemers over juridische zaken die betrekking hebben op hun onderneming. Deze advocaten hebben vaak uitgebreide kennis van het ondernemingsrecht en kunnen bedrijven helpen bij het navigeren door complexe juridische kwesties.

  Een belangrijk aspect van het werk van een ondernemingsrechtadvocaat is het adviseren van bedrijven over het oprichten van een onderneming. Dit omvat het kiezen van de juiste rechtsvorm, het opstellen van statuten en het registreren van de onderneming bij de Kamer van Koophandel. Ook kan een  ondernemingsrecht advocaat helpen bij het opstellen van samenwerkingsovereenkomsten tussen verschillende partners in een onderneming.

  Een ander belangrijk gebied waarop een ondernemingsrecht advocaat zich richten, zijn fusies en overnames. Dit omvat het adviseren van bedrijven over de juridische aspecten van de overname, zoals het opstellen van overnamecontracten en het uitvoeren van due diligence-onderzoeken. Ook kan een ondernemingsrechtadvocaat adviseren over de financiering van een overname en het opstellen van financieringsdocumenten.

  Daarnaast kunnen wij uw  bedrijf helpen bij het opstellen en beoordelen van contracten. Dit omvat bijvoorbeeld het opstellen van algemene voorwaarden voor het leveren van goederen of diensten en het adviseren over de juridische aspecten van samenwerkingsovereenkomsten.

  Ook adviseren wij bedrijven over intellectueel eigendomsrecht. Dit omvat bijvoorbeeld het registreren van merken en octrooien en het adviseren over de bescherming van auteursrechten.

  Ten slotte staan onze advocaten bedrijven bij, ​​bij faillissementsprocedures. Dit omvat het adviseren over de juridische aspecten van faillissement en het begeleiden van bedrijven bij het opstellen van een reorganisatieplan.

  Vrijblijvend contact met een ervaren ondernemingsrecht advocaat voor uw onderneming 

  Bent u een ondernemer en heeft u hulp nodig bij juridische kwesties? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Onze advocaten hebben uitgebreide kennis van het ondernemingsrecht en kunnen u helpen bij het oplossen van complexe juridische kwesties die van invloed kunnen zijn op het succes en de groei van uw onderneming.Door contact op te nemen met een ondernemingsrechtadvocaat kunt u inzicht krijgen in de mogelijke juridische risico's en kunt u tijdig actie ondernemen om deze te voorkomen. Wij helpen u graag. 

  Onze medewerkers staan u graag te woord

  Als u telefonisch contact wenst, bel ons dan of vul ons contactformulier in, dan bellen wij u terug. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag ook 's avonds bereikbaar tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 17:00! Zo staan wij altijd voor u klaar.

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.