Ondernemingsrecht

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Ondernemingsrecht advocaten & juridische professionals

Raedsman biedt betrouwbare en deskundige juridische ondersteuning binnen ondernemingsrecht. Een ervaren ondernemingsrecht advocaat staat klaar om u te helpen met uw rechtszaken, of het nu gaat om aandeelhoudersgeschillen, bedrijfsovername, advies voor uw onderneming of een ander rechtsgebied. Bekijk onze website voor verdere details of plan meteen een afspraak in: we zijn elke dag van de week beschikbaar.

Bel: 085 087 2024

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde ondernemingsrecht advocaat? Wij brengen u snel in contact met een ervaren advocaat voor uw probleem.

Vul onderstaand contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze medewerkers.  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Ondernemingsrecht

  Als u een betrouwbare jurist of advocaat zoekt die gespecialiseerd is in ondernemingsrecht, kunt u bij ons terecht. Bijvoorbeeld als u advies nodig heeft bij het opstellen van contracten of hulp zoekt bij fusies en overnames. Heeft u conflicten met een zakenpartner of problemen met naleving van regelgeving? In zulke gevallen kan juridische ondersteuning van een ondernemingsrechtadvocaat zeer nuttig zijn.

  Daarnaast zijn er andere ondernemingsrechtelijke kwesties waarbij u hulp kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als u te maken heeft met aansprakelijkheidskwesties of als u advies nodig heeft over vennootschapsrecht. Een deskundige ondernemingsjurist of ondernemingsrechtadvocaat kan u bijstaan tijdens uw procedure of rechtszaak. U kunt eenvoudig in contact met ons komen om vrijblijvend uw zaak met ons te bespreken.

  Specialisaties & Services Ondernemingsrecht

  Raedsman biedt gespecialiseerde juristen en advocaten in diverse rechtsgebieden, waaronder het ondernemingsrecht. U kunt altijd rekenen op passende ondersteuning, waar u ook bent. Naast onze eigen juristen hebben we een uitgebreid netwerk van partner ondernemingsrechtadvocaten in de regio, zodat u verzekerd bent van deskundige hulp door een ondernemingsjurist of ondernemingsrechtadvocaat.

  Op deze pagina vindt u een overzicht van de diverse ondernemingsrechtelijke diensten die Raedsman aanbiedt. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, en we helpen u graag verder.

  img-icon

  Aandeelhoudersgeschillen

  Er zijn verschillende soorten aandeelhoudersgeschillen. Zo delen aandeelhouders soms niet meer dezelfde visie of wordt het vertrouwen geschaad.

  img-icon

  Bedrijfsovername

  Bij het aankopen of verkopen van een onderneming komt veel kijken. Het is dan ook belangrijk dat u hier goed bij begeleid wordt. Juridische ondersteuning van een ondernemingsrecht advocaat bij het maken van diverse keuzes is essentieel bij de aankoop of verkoop van een onderneming.

  img-icon

  Splitsing

  Wanneer een onderneming opgedeeld wordt in twee of meerdere ondernemingen wordt dit splitsing genoemd. Er zijn verschillende redenen om een onderneming te splitsen.

  img-icon

  Insolventie- en faillissementsrecht

  Ondernemingen kunnen in zwaar weer verkeren. Misschien dreigt faillissement van uw eigen onderneming, maar ook een onderneming waar u zaken mee doet kan failliet gaan.

  img-icon

  Advies voor uw onderneming

  Raedsman biedt de expertise van ervaren ondernemingsrecht advocaten om u te helpen bij het verkrijgen van professioneel advies voor uw onderneming. Of u nu een startup bent die juridisch advies nodig heeft bij het opzetten van uw onderneming, of een gevestigd bedrijf dat hulp nodig heeft bij complexe zakelijke kwesties.

  img-icon

  Uittreding en uitstoting aandeelhouder

  Wanneer aandeelhouders niet meer samen door een deur kunnen door ruzies of problemen onderling is samenwerking soms niet meer mogelijk. Het kan zelfs zo zijn dat de vennootschap schade lijdt door deze problemen.

  img-icon

  Bestuurdersaansprakelijkheid

  Een bestuurder van een onderneming draagt een grote verantwoordelijkheid. Hij dient ervoor te zorgen dat de onderneming op een verantwoorde wijze wordt geleid en dat er geen onrechtmatige handelingen worden verricht. Toch kan het gebeuren dat er schade ontstaat door fouten of nalatigheden van het bestuur.

  img-icon

  Franchiseovereenkomsten

  Een franchiseovereenkomst is een overeenkomst waarbij een franchisenemer het recht verkrijgt om een franchiseformule van een franchisegever te gebruiken. In ruil daarvoor betaalt de franchisenemer een vergoeding aan de franchisegever en moet hij zich houden aan de regels en richtlijnen van de franchiseformule.

  img-icon

  Geschillen met werknemers

  Geschillen met werknemers kunnen een uitdagende kwestie zijn voor een werkgever. Een conflict met een werknemer kan leiden tot productiviteitsverlies en kosten voor de onderneming.

  img-icon

  Opstellen contracten en algemene voorwaarden

  Het opstellen van contracten en algemene voorwaarden is van groot belang voor iedere onderneming. Het vastleggen van afspraken tussen verschillende partijen zorgt voor duidelijkheid en voorkomt onenigheid in de toekomst.

  Ondernemingsrecht: wat houdt het in

   

  Ondernemingsrecht is een rechtsgebied dat zich richt op de juridische aspecten van ondernemingen en de relaties tussen de verschillende betrokken partijen. Wij helpen o.a. met de volgende kwesties: 

  • Advies over uw onderneming;
  • aandeelhoudersgeschillen;
  • bestuurdersaansprakelijkheid;
  • franchiseovereenkomsten; 
  • geschillen met werknemers;
  • opstellen contracten;
  • opstellen algemene voorwaarden; 
  • overnames en fusies; 
  • juridische afdeling voor uw onderneming. 

  Wat doet een ondernemingsrecht advocaat?

  Een ondernemingsrechtadvocaat is een advocaat die zich specialiseert in het adviseren van bedrijven en ondernemers over juridische zaken die betrekking hebben op hun onderneming. Deze advocaten hebben vaak uitgebreide kennis van het ondernemingsrecht en kunnen bedrijven helpen bij het navigeren door complexe juridische kwesties.

  Een belangrijk aspect van het werk van een ondernemingsrechtadvocaat is het adviseren van bedrijven over het oprichten van een onderneming. Dit omvat het kiezen van de juiste rechtsvorm, het opstellen van statuten en het registreren van de onderneming bij de Kamer van Koophandel. Ook kan een  ondernemingsrecht advocaat helpen bij het opstellen van samenwerkingsovereenkomsten tussen verschillende partners in een onderneming.

  Een ander belangrijk gebied waarop een ondernemingsrecht advocaat zich richten, zijn fusies en overnames. Dit omvat het adviseren van bedrijven over de juridische aspecten van de overname, zoals het opstellen van overnamecontracten en het uitvoeren van due diligence-onderzoeken. Ook kan een ondernemingsrechtadvocaat adviseren over de financiering van een overname en het opstellen van financieringsdocumenten.

  Daarnaast kunnen wij uw  bedrijf helpen bij het opstellen en beoordelen van contracten. Dit omvat bijvoorbeeld het opstellen van algemene voorwaarden voor het leveren van goederen of diensten en het adviseren over de juridische aspecten van samenwerkingsovereenkomsten.

  Ook adviseren wij bedrijven over intellectueel eigendomsrecht. Dit omvat bijvoorbeeld het registreren van merken en octrooien en het adviseren over de bescherming van auteursrechten.

  Ten slotte staan onze advocaten bedrijven bij, ​​bij faillissementsprocedures. Dit omvat het adviseren over de juridische aspecten van faillissement en het begeleiden van bedrijven bij het opstellen van een reorganisatieplan.

  Vrijblijvend contact met een ervaren ondernemingsrecht advocaat voor uw onderneming 

  Bent u een ondernemer en heeft u hulp nodig bij juridische kwesties? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Onze advocaten hebben uitgebreide kennis van het ondernemingsrecht en kunnen u helpen bij het oplossen van complexe juridische kwesties die van invloed kunnen zijn op het succes en de groei van uw onderneming.Door contact op te nemen met een ondernemingsrechtadvocaat kunt u inzicht krijgen in de mogelijke juridische risico's en kunt u tijdig actie ondernemen om deze te voorkomen. Wij helpen u graag. 

  Onze medewerkers staan u graag te woord

  Als u telefonisch contact wenst, bel ons dan of vul ons contactformulier in, dan bellen wij u terug. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag ook 's avonds bereikbaar tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 17:00! Zo staan wij altijd voor u klaar.

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden wat u zoekt op onze website?

  U kunt mij vrijblijvend uw juridisch geschil laten beoordelen, op basis hiervan kunnen we u voorzien van de meest geschikte oplossing.

  U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten