Strafrecht

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Strafrecht

Op onze strafrecht pagina vindt u alles wat u moet weten over strafrecht en hoe wij u kunnen helpen bij de verdediging van uw rechten. Onze ervaren strafrechtspecialisten bieden u professioneel advies en begeleiding, ongeacht de aard van de aanklacht.

img-icon

Geweldsmisdrijven

De wet kent verschillende geweldsmisdrijven, zoals eenvoudige mishandeling en zware mishandeling. Wanneer u wordt verdacht van een van deze delicten zult u zich waarschijnlijk voor de rechter moeten verantwoorden en riskeert u een straf. Lees hier meer over mishandeling.

img-icon

Diefstal

Diefstal is een strafbaar feit. Er bestaan verschillende soorten diefstal. Een veel voorkomende vorm is winkeldiefstal. Ook het voorhanden hebben, kopen of verkopen van gestolen goederen is strafbaar. Dit wordt heling genoemd.

img-icon

Witwassen

Wordt u verdacht van witwassen? Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het geld is afkomstig van criminele activiteiten zoals bijvoorbeeld drugshandel, diefstal of fraude.

img-icon

Afpersing of afdreiging

Afpersing is een vorm van beroving van een slachtoffer waarbij de verdachte van de afpersing het slachtoffer dwingt goederen af te geven. Voor afpersing, of afdreiging kunt u strafrechtelijk vervolgd worden.

img-icon

Drugsfeiten

De wet kent verschillende drugsgerelateerde delicten. Lees hier meer over deze delicten en wat u moet doen als u verdacht wordt van een drugsgerelateerd delict.

img-icon

Valsheid in geschrift

Valsheid in geschrift is een strafbaar feit. Als u verdacht wordt van valsheid in geschrift moet u zich mogelijk voor de rechter verantwoorden en riskeert u een straf.

img-icon

Ontnemingsmaatregel

Een ontnemingsmaatregel is een maatregel die kan worden opgelegd aan een persoon die veroordeeld is voor een strafbaar feit waarbij financieel voordeel is behaald.

img-icon

Rijden onder invloed

Rijden onder invloed is strafbaar gesteld in de Wegenverkeerswet. Als u in een alcoholcontrole terecht komt wordt door middel van een blaastest onderzocht of u teveel gedronken heeft om een voertuig te mogen besturen.

img-icon

Rijbewijs ingevorderd

Het is een nachtmerrie als uw rijbewijs wordt ingevorderd door de politie. Niet alleen betekent dit dat u niet meer mag rijden, het kan ook leiden tot problemen op het gebied van werk en andere verplichtingen.

img-icon

Belediging

Wordt u strafrechtelijk vervolgd wegens belediging? Dit is strafbaar gesteld in artikel 266 van het Wetboek van Strafrecht. Iemand wordt in zijn goede naam aangetast. U kunt iemand in persoon beledigen, of via een geschrift of afbeelding.

Strafrecht

Het strafrecht omvat een reeks regels die zijn vastgelegd om te bepalen welk gedrag strafwaardig is (welke strafbare feiten er zijn), welke straffen er worden opgelegd en hoe de strafoplegging wordt uitgevoerd. Het doel van het strafrecht is om een ​​deterrent effect te hebben en om maatschappelijke normen en waarden te handhaven. Het centrale aspect van het strafrecht is dan ook het bestraffen van bepaald gedrag, zowel handelen als nalaten.

Wij helpen o.a. met: 

  • Diefstal;
  • drugsfeiten; 
  • mishandeling;
  • ontnemingsmaatregel; 
  • rijbewijs ingevorderd;
  • stalking; 
  • witwassen. 

Wat doet een strafrechtadvocaat? 

Een strafrechtadvocaat is een advocaat die gespecialiseerd is in het strafrecht en die personen verdedigt die worden beschuldigd van een strafbaar feit. De rol van een strafrechtadvocaat is om de rechten van hun cliënt te beschermen en ervoor te zorgen dat hun cliënt een eerlijk proces krijgt.

De taken van een strafrechtadvocaat beginnen meestal bij het eerste contact met de cliënt. De advocaat zal de beschuldiging van de cliënt analyseren en de mogelijke consequenties van de zaak bespreken. Dit omvat de mogelijke straffen die de cliënt kan krijgen en de gevolgen voor hun persoonlijke leven en carrière.

Na deze eerste bespreking zal de advocaat beginnen met het onderzoeken van de zaak. Dit omvat het in kaart brengen en het analyseren van het bewijsmateriaal  die dat het Openbaar Ministerie is verstrekt. Het doel hiervan is om de zwakke punten van de aanklacht te vinden en te gebruiken om de positie van de cliënt te versterken.

Tijdens het proces zal de strafrechtadvocaat de belangen van de cliënt behartigen en hem of haar bijstaan ​​in het proces. Dit omvat het voorbereiden van verdedigingsstrategieën, het horen van getuigen en het presenteren van bewijsmateriaal dat de zaak van de cliënt ondersteunt.

Naast het verdedigen van hun cliënten in de rechtbank, kan een strafrechtadvocaat ook helpen bij het onderhandelen over een schikking buiten de rechtbank. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer het Openbaar Ministerie bereid is om een ​​lagere straf op te leggen in ruil voor een schuldbekentenis van de cliënt. Het is belangrijk u altijd goed te laten adviseren hierover. 

Vrijblijvend contact met een ervaren strafrechtadvocaat

Als u strafrechtelijk wordt vervolgd, kan dit een zeer stressvolle en overweldigende ervaring zijn. In deze situatie is het van cruciaal belang  om de hulp van een ervaren strafrechtadvocaat in te roepen die u kan adviseren en begeleiden door het proces van strafrechtelijke vervolging. Onze advocaten zijn goed thuis in het strafrecht en staan ​​klaar om u te helpen.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze advocaten hebben uitgebreide ervaring in het omgaan met een breed scala aan strafrechtelijke zaken en kunnen u helpen bij het begrijpen van uw rechten en opties. Wij helpen u graag. 

Strafrecht
Chat openen
1
Hulp nodig?
Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.