Personen- en familierecht

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Personen- en familierecht

Op onze personen- en familierecht pagina vindt u alles wat u moet weten over uw rechten en plichten in uw persoonlijke en familiaire situatie. Of het nu gaat om echtscheiding, ouderschap, adoptie of andere familiezaken, onze deskundige personen- en familierechtspecialisten bieden u de juiste begeleiding en ondersteuning.

img-icon

Ouderlijk gezag en voogdij

Wanneer kinderen binnen een huwelijk of een geregistreerd partnerschap geboren worden, hebben ouders in beginsel gezamenlijk het gezag. Als ouders na de geboorte van het kind met elkaar trouwen krijgen zij ook automatisch gezamenlijk ouderlijk gezag.

img-icon

Omgangsregeling

Wanneer het niet lukt om samen tot een omgangsregeling te komen is het belangrijk dat u hulp inschakelt. U dient ten slotte te denken in het belang van het kind. Omgang met beide ouders is belangrijk voor een kind.

img-icon

Erkenning kind

Door de erkenning ontstaat een familierechtelijke betrekking. Het kind wordt erfgenaam, heeft recht op onderhoud en alimentatie en kan de achternaam van de man krijgen en kan tevens onder het gezag van de man komen te staan. De erkenning brengt dus verplichtingen mee voor de juridische vader van het kind.

img-icon

Ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing kind

Als u wordt geconfronteerd met een ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing van uw kind kan dit zeer heftig zijn. U krijgt te maken met verschillende instanties en dit kan overweldigend zijn en heeft een grote impact op uw leven.

img-icon

Scheiding

Als u besluit te scheiden komt er veel op u af. Er zijn veel zaken die geregeld moeten worden. In sommige gevallen gaat u nog goed om met uw (ex-)partner, maar soms komt het tot een vechtscheiding.

img-icon

Alimentatie

Als een huwelijk eindigt in een echtscheiding, kan het soms zo zijn dat u of uw ex-partner verplicht is om partneralimentatie te betalen. Dit heeft te maken met de onderhoudsplicht.

img-icon

Scheiding ondernemer

Scheiden met een eigen onderneming is vaak extra gecompliceerd. Er moet namelijk nagegaan worden of de waarde van de onderneming tussen jullie verdeeld moet worden.

Personen- en familierecht 

Het personen- en familierecht regelt de rechten en plichten van personen in persoonlijke en familiale betrekkingen. Het personen- en familierecht is een complex en emotioneel geladen rechtsgebied waarbij de belangen van de betrokken partijen vaak zwaar wegen. Een ervaren familierecht advocaat kan helpen bij het beoordelen van de feiten en het verdedigen van uw rechten en belangen. Wij helpen o.a. met de volgende kwesties: 

  • Alimentatie; 
  • echtscheiding;
  • echtscheiding ondernemer;
  • omgangsregeling;
  • ondertoezichtstelling kind;
  • uithuisplaatsing kind;
  • ouderlijk gezag. 

Het is belangrijk om een advocaat in te schakelen die specifiek ervaring heeft met personen- en familierecht, aangezien deze kennis en ervaring nodig is om effectief op te treden en de best mogelijke uitkomst te bereiken.

Wat doet een familierecht advocaat? 

De advocaat adviseert en begeleidt cliënten bij het maken van keuzes en het nemen van beslissingen over deze complexe en vaak emotionele zaken. Daarnaast kan de advocaat bemiddelen tussen de betrokken partijen om tot een oplossing te komen, maar als het nodig is zal hij of zij ook procederen voor de rechter. Het werk van een familierecht advocaat vereist zowel juridische expertise als empathisch vermogen en menselijke vaardigheden.

Vrijblijvend contact met een ervaren familierecht advocaat voor uw probleem

Als u te maken heeft met een kwestie binnen het personen- en familierecht, is het belangrijk om tijdig de juiste juridische bijstand in te schakelen. Een ervaren familierecht advocaat kan u helpen bij het maken van de juiste keuzes en het behalen van het best mogelijke resultaat. Aarzel daarom niet om vrijblijvend contact op te nemen met een familierecht advocaat als u behoefte heeft aan deskundig advies of juridische bijstand. Wij helpen u graag. 

Personen- en familierecht
Chat openen
1
Hulp nodig?
Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.