Ontslag bedrijfseconomische redenen

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Arbeidsrecht advocaten & juridische professionals

Raedsman biedt betrouwbare en deskundige juridische ondersteuning in zaken omtrent ontslag bedrijfseconomische redenen. Onze ervaren arbeidsrecht advocaten staan klaar om u te helpen met het arbeidsconflict, of het nu gaat om ontslag, concurrentiebeding, ziekteverzuim of andere onderwerpen.

Bel: 085 087 2024

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat? U kunt direct contact met ons opnemen via het contact formulier.

Vul onderstaand contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze medewerkers.  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

   Ontslag bedrijfseconomische redenen

   

  Ontslag bedrijfseconomische redenen is een type ontslag dat plaatsvindt bij bedrijfsbeëindiging, fusie of overname of omdat het bedrijf in zwaar weer verkeert. In deze situaties moet de werkgever bewijzen dat het ontslag noodzakelijk is om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Het is belangrijk voor werknemers om te weten dat zij in bepaalde gevallen recht hebben op een ontslagvergoeding. Als een werknemer denkt dat het ontslag oneerlijk of ongegrond is, is het van belang om juridische ondersteuning in te schakelen.

  Wat is de werkgever verplicht 

  Bij ontslag op bedrijfseconomische redenen moet een werkgever zich aan een aantal regels houden. Hierbij kan gedacht worden aan regels op het gebied van selectie en ontslagprocedure, de verplichting tot het houden van overleg en het geven van informatie en de plicht om overleg te voeren met de ondernemingsraad of medezeggenschapsraad of, indien deze niet bestaat, met de werknemersvertegenwoordiging. Ook moet een werkgever een passende ontslagvergoeding aanbieden indien dit niet uit de CAO voortvloeit en moet het ontslag redelijk en billijk zijn. De naleving van deze regels is van groot belang omdat een werkgever anders aansprakelijk kan worden gesteld voor onrechtmatig ontslag.

  Veel voorkomende fouten van werkgever

  Er zijn verschillende fouten die een werkgever vaak maakt bij ontslag om bedrijfseconomische redenen. Hieronder staan enkele voorbeelden:

  1. Ontslag niet goed motiveren: Het is belangrijk om de bedrijfseconomische redenen voor ontslag duidelijk en zorgvuldig te motiveren. Als dit niet het geval is, kan dit leiden tot een uitspraak van de rechter in het voordeel van de werknemer.
  2. Ontslag opleggen aan verkeerde werknemer: bij ontslag om bedrijfseconomische redenen moet er door de werkgever een bepaalde volgorde toegepast worden, namelijk het afspiegelingsbeginsel. Het komt vaak voor dat een werkgever niet de juiste ontslagvolgorde toepast. 
  3. Ontslagprocedure niet naleven: Het is belangrijk om de juiste ontslagprocedure te volgen. Als de werkgever hier niet aan voldoet, kan dit leiden tot het feit dat het ontslag ongeldig verklaard wordt.
  4. Ontslag uitvoeren zonder begeleiding van juridisch expert: Het is aan te bevelen om de ondersteuning van een juridisch expert in te roepen bij het overgaan tot een ontslag om bedrijfseconomische redenen. Zo worden de regels en procedures gevolgd en kunnen fouten worden voorkomen.

  Dit zijn slechts enkele voorbeelden van fouten die werkgevers vaak maken in het kader van ontslag om bedrijfseconomische redenen. Het is daarom belangrijk om de juiste stappen te nemen en de juiste juridische bijstand in te schakelen. 

  Contact met een ervaren arbeidsrechtadvocaat gespecialiseerd in ontslag bedrijfseconomische redenen

  Onze advocaten en juristen beschikken over jarenlange ervaring en expertise op het gebied van het ontslagrecht. Wij kennen de wet- en regelgeving en weten precies aan welke regels een werkgever zich moet houden. Werkgevers maken vaak fouten in de uitvoering van ontslag en daardoor wordt uw positie versterkt. Een deskundige advocaat kan u  helpen om uw rechten te beschermen en te waarborgen. Door ons in te schakelen, krijgt u de zekerheid en ondersteuning die u nodig hebt. Laat onze expertise voor u werken en neem vandaag nog contact met ons op.

  Ervaring van Raedsman met betrekking tot ontslag bedrijfseconomische redenen

  Als juridisch kantoor Raedsman hebben we veel ervaring met ontslag op bedrijfseconomische redenen en hebben we onze cliënten bijgestaan ​​in verschillende zaken. De advocaten hebben hun expertise ingezet om onze cliënten te adviseren over hun rechten en plichten bij een dergelijk ontslag en om ervoor te zorgen dat hun rechten en belangen worden beschermd. We begrijpen dat ontslag op bedrijfseconomische redenen vaak moeilijke en stressvolle situaties met zich meebrengt, en daarom hebben we ons best gedaan om onze cliënten te helpen bij het vinden van de best mogelijke oplossingen en het bereiken van gunstige resultaten.

  We zijn trots om te vermelden dat we succesvolle zaken hebben afgerond op het gebied van ontslag op bedrijfseconomische redenen. Onze cliënten hebben rechtvaardige vergoedingen en compensaties ontvangen, en we hebben ook geholpen bij het vinden van geschikte oplossingen om geschillen op te lossen. We blijven ons inzetten om onze cliënten te ondersteunen en te beschermen in alle zaken die verband houden met arbeidsrechtelijke geschillen.

  Bekijk meer onderwerpen binnen het arbeidsrecht:  Ziekteverzuim | Transitievergoeding| geschorst of op non-actief gesteld | beoordelen vaststellingsovereenkomst | ontslag op staande voet | Concurrentiebeding |

  Vragen?

   *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

   Veelgestelde vragen

   Hoe kan ik nagaan of mijn ontslag om bedrijfseconomische redenen wel gegrond is?

   Het is afhankelijk van verschillende omstandigheden of het zinvol is om een bedrijfseconomisch ontslag aan te vechten. Zo is het onder andere belangrijk om na te gaan of uw werkgever het afspiegelingsbeginsel correct heeft toegepast en of er geen andere werkzaamheden zou kunnen verrichten binnen het bedrijf. Ook dienen de bedrijfseconomische redenen overtuigend te zijn. Laat dit daarom altijd door een arbeidsrecht advocaat beoordelen.

   Welke soorten ontslag zijn er?

   Ontslag met wederzijds goedvinden, ontslag op staande voet, ontslag om bedrijfseconomische redenen, ontslag bij ziekte of arbeidsongeschiktheid, ontslag bij verwijtbaar disfunctioneren, ontslag vanwege verstoorde arbeidsrelatie, ontslag van rechtswege en ontslag bij faillissement.

   Kan ik ontslagen worden als ik een vast contract heb?

   Bij een vast contract kunt u niet zomaar ontslagen worden. Hiervoor moet uw werkgever een geldige reden hebben.

   Heb ik recht op een transitievergoeding als ik op staande voet ontslagen ben?

   Nee, in beginsel niet.

   Laatste berichten

   Chat openen
   1
   Hulp nodig?
   Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

   Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
   Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten