Aansprakelijkheidsrecht

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Aansprakelijkheidsrecht

Op onze aansprakelijkheidsrecht pagina vindt u alles wat u moet weten over uw rechten en plichten als slachtoffer of veroorzaker van een schade. Onze ervaren aansprakelijkheidsrechtspecialisten bieden u deskundig advies en ondersteuning bij het aanpakken van aansprakelijkheidskwesties, zoals verkeersongelukken, letselschade en productaansprakelijkheid.

img-icon

Onrechtmatige daad

Een gedraging is onrechtmatig wanneer deze een inbreuk op een recht maakt, in strijd met de wet is of in strijd is met de maatschappelijke zorgvuldigheid. In strijd met de maatschappelijke zorgvuldigheid is een vage norm.

img-icon

Aansprakelijkheid voor kinderen

U kunt aansprakelijk gehouden worden voor schade die iemand anders aan een ander toebrengt. Een van die situaties is dat uw kind schade toebrengt aan een ander.

img-icon

Aansprakelijkheid voor dieren

Wanneer u een huisdierbezitter bent, kunt u aansprakelijk worden gesteld voor schade die uw dier veroorzaakt. U heeft een zogenoemde risicoaansprakelijkheid voor door uw dier veroorzaakte schade.

img-icon

Aansprakelijkheid van werkgevers voor ondergeschikten

Werkgevers hebben een zogenoemde risicoaansprakelijkheid voor hun werknemers indien zij schade toebrengen aan derden. Als een werknemer een fout heeft gemaakt kan de benadeelde de werkgever aansprakelijk stellen.

img-icon

Aansprakelijkheid voor gebrekkige zaken

De bezitter van een gebrekkige zaak kan voor veroorzaakte schade aansprakelijk worden gesteld. U bent bezitter als u een zaak houdt voor uzelf. De bezitter van een zaak is tevens vaak de eigenaar van de zaak.

img-icon

Schadevergoeding

Het uitgangspunt in het Nederlandse Schadevergoedingsrecht is dat de schade die het slachtoffer als gevolg van een bepaalde gebeurtenis heeft geleden, volledig vergoed dient te worden.

Het aansprakelijkheidsrecht 

Het aansprakelijkheidsrecht is een belangrijk rechtsgebied waarin het gaat om de verplichting om schade te vergoeden die iemand heeft geleden als gevolg van handelen of nalaten. Als u betrokken bent bij een situatie waarin u aansprakelijk wordt gesteld voor schade, kan dit grote gevolgen hebben voor bijvoorbeeld uw financiële situatie. In deze situatie kan het verstandig zijn om een aansprakelijkheidsrecht advocaat in te schakelen.

Een aansprakelijkheidsrecht advocaat is gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht en kan u helpen om uw juridische positie te bepalen en te verdedigen. Wij kunnen u o.a. helpen met de volgende kwesties: 

  • Aansprakelijkheid voor kinderen
  • aansprakelijkheid voor motorvoertuigen 
  • aansprakelijkheid overeenkomst 
  • onrechtmatige daad
  • schadevergoeding
  • werkgeversaansprakelijkheid.

Hieronder bespreken we wat een aansprakelijkheidsrecht advocaat voor u kan betekenen.

Advies en begeleiding

Als u betrokken bent bij een situatie waarin u aansprakelijk wordt gesteld voor schade, kan een aansprakelijkheidsrecht advocaat u adviseren over uw juridische positie en u begeleiden gedurende het hele proces. De advocaat kan u bijvoorbeeld helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid en de hoogte van de schadevergoeding.

Juridische procedure

Als er een juridische procedure volgt, kan een aansprakelijkheidsrecht advocaat u vertegenwoordigen in de rechtbank en uw belangen behartigen. De advocaat kan bijvoorbeeld onderhandelen met de tegenpartij over de hoogte van de schadevergoeding of een verweer opstellen om de aansprakelijkheid te betwisten. Ook als u iemand anders aansprakelijk wil stellen voor schade is het belangrijk een aansprakelijkheidsrecht advocaat in te schakelen. 

Onderhandelingen met verzekeraars

In veel gevallen wordt schade vergoed door een verzekeraar. Een aansprakelijkheidsrecht advocaat kan namens u onderhandelen met de verzekeraar over de hoogte van de schadevergoeding en ervoor zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft.

Vrijblijvend contact met een ervaren aansprakelijkheidsrecht advocaat voor uw probleem 

Kortom, een aansprakelijkheidsrecht advocaat kan u helpen om uw juridische positie te bepalen en te verdedigen als u betrokken bent bij een situatie waarin u aansprakelijk wordt gesteld voor schade of wanneer u iemand anders aansprakelijk wil stellen voor schade. Het inschakelen van een advocaat kan u helpen om de gevolgen van een aansprakelijkheidsstelling te beperken en uw belangen te behartigen.

Schadevergoeding
Chat openen
1
Hulp nodig?
Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.