Aansprakelijkheidsrecht

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Aansprakelijkheids recht advocaten & juridische professionals

Raedsman biedt betrouwbare en deskundige juridische aansprakelijkheidsrecht ondersteuning. Een ervaren aansprakkelijkheidsrecht advocaat staat klaar om u te helpen met uw rechtszaken, of het nu gaat om schadevergoeding, werkgeversaansprakelijkheid, onrechtmatige daad of andere onderwerpen. Bekijk onze website voor verdere details of plan meteen een afspraak in: we zijn elke dag van de week beschikbaar.

Bel: 085 087 2024

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde aansprakelijkheids recht advocaat? Wij brengen u snel in contact met een ervaren advocaat voor uw probleem.

Vul onderstaand contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze medewerkers.  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Aansprakelijkheidsrecht

  Op onze aansprakelijkheidsrecht pagina vindt u alles wat u moet weten over uw rechten en plichten als slachtoffer of veroorzaker van een schade. Ervaren aansprakelijkheidsrechtspecialisten bieden u deskundig advies en ondersteuning bij het aanpakken van aansprakelijkheidskwesties, zoals verkeersongelukken, letselschade en productaansprakelijkheid.

  img-icon

  Onrechtmatige daad

  Een gedraging is onrechtmatig wanneer deze een inbreuk op een recht maakt, in strijd met de wet is of in strijd is met de maatschappelijke zorgvuldigheid. In strijd met de maatschappelijke zorgvuldigheid is een vage norm.

  img-icon

  Aansprakelijkheid voor kinderen

  U kunt aansprakelijk gehouden worden voor schade die iemand anders aan een ander toebrengt. Een van die situaties is dat uw kind schade toebrengt aan een ander.

  img-icon

  Aansprakelijkheid voor dieren

  Wanneer u een huisdierbezitter bent, kunt u aansprakelijk worden gesteld voor schade die uw dier veroorzaakt. U heeft een zogenoemde risicoaansprakelijkheid voor door uw dier veroorzaakte schade.

  img-icon

  Werkgeversaansprakelijkheid

  Werkgeversaansprakelijkheid is een belangrijk onderwerp in het aansprakelijkheidsrecht. Werkgevers hebben namelijk een zorgplicht voor hun werknemers en kunnen aansprakelijk zijn voor schade die werknemers lijden tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden.

  img-icon

  Aansprakelijkheid voor gebrekkige zaken

  De bezitter van een gebrekkige zaak kan voor veroorzaakte schade aansprakelijk worden gesteld. U bent bezitter als u een zaak houdt voor uzelf. De bezitter van een zaak is tevens vaak de eigenaar van de zaak.

  img-icon

  Schadevergoeding

  Als u schade heeft geleden als gevolg van de fout van een ander, heeft u mogelijk recht op schadevergoeding in het civiel recht. Dit kan variëren van materiële schade, zoals medische kosten en verlies van inkomsten, tot immateriële schade, zoals pijn en lijden.

  img-icon

  Aansprakelijkheid overeenkomst

  Wanprestatie in een overeenkomst is een ernstige inbreuk op de rechten en plichten die bij een contract horen. Het kan leiden tot financiële verliezen, juridische geschillen en zelfs reputatieschade voor betrokken partijen.

  img-icon

  Risicoaansprakelijkheid-motorvoertuigen

  Als eigenaar van een motorvoertuig bent u wettelijk verplicht om een verzekering af te sluiten. Dit wordt ook wel de WA-verzekering genoemd. Deze verzekering dekt de schade die u veroorzaakt aan anderen met uw voertuig.

  Het aansprakelijkheidsrecht 

  Het aansprakelijkheidsrecht is een belangrijk rechtsgebied waarin het gaat om de verplichting om schade te vergoeden die iemand heeft geleden als gevolg van handelen of nalaten. Als u betrokken bent bij een situatie waarin u aansprakelijk wordt gesteld voor schade, kan dit grote gevolgen hebben voor bijvoorbeeld uw financiële situatie. In deze situatie kan het verstandig zijn om een aansprakelijkheidsrecht advocaat in te schakelen.

  Een aansprakelijkheidsrecht advocaat is gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht en kan u helpen om uw juridische positie te bepalen en te verdedigen. Wij kunnen u o.a. helpen met de volgende kwesties: 

  • Aansprakelijkheid voor kinderen
  • aansprakelijkheid voor motorvoertuigen 
  • aansprakelijkheid overeenkomst 
  • onrechtmatige daad
  • schadevergoeding
  • werkgeversaansprakelijkheid.

  Hieronder bespreken we wat een aansprakelijkheidsrecht advocaat voor u kan betekenen.

  Advies en begeleiding

  Als u betrokken bent bij een situatie waarin u aansprakelijk wordt gesteld voor schade, kan een aansprakelijkheidsrecht advocaat u adviseren over uw juridische positie en u begeleiden gedurende het hele proces. De advocaat kan u bijvoorbeeld helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid en de hoogte van de schadevergoeding.

  Juridische procedure

  Als er een juridische procedure volgt, kan een aansprakelijkheidsrecht advocaat u vertegenwoordigen in de rechtbank en uw belangen behartigen. De advocaat kan bijvoorbeeld onderhandelen met de tegenpartij over de hoogte van de schadevergoeding of een verweer opstellen om de aansprakelijkheid te betwisten. Ook als u iemand anders aansprakelijk wil stellen voor schade is het belangrijk een aansprakelijkheidsrecht advocaat in te schakelen. 

  Onderhandelingen met verzekeraars

  In veel gevallen wordt schade vergoed door een verzekeraar. Een aansprakelijkheidsrecht advocaat kan namens u onderhandelen met de verzekeraar over de hoogte van de schadevergoeding en ervoor zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft.

  Vrijblijvend contact met een ervaren aansprakelijkheidsrecht advocaat voor uw probleem 

  Kortom, een aansprakelijkheidsrecht advocaat kan u helpen om uw juridische positie te bepalen en te verdedigen als u betrokken bent bij een situatie waarin u aansprakelijk wordt gesteld voor schade of wanneer u iemand anders aansprakelijk wil stellen voor schade. Het inschakelen van een advocaat kan u helpen om de gevolgen van een aansprakelijkheidsstelling te beperken en uw belangen te behartigen.

  Onze medewerkers staan u graag te woord

  Als u telefonisch contact wenst, bel ons dan of vul ons contactformulier in, dan bellen wij u terug. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag ook 's avonds bereikbaar tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 17:00! Zo staan wij altijd voor u klaar.

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden wat u zoekt op onze website?

  U kunt mij vrijblijvend uw juridisch geschil laten beoordelen, op basis hiervan kunnen we u voorzien van de meest geschikte oplossing.

  U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten