Huurrecht

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Huurrecht advocaten & juridische professionals

Raedsman biedt betrouwbare en deskundige juridische ondersteuning in huurrecht. Een ervaren huurrecht advocaat staat klaar om u te helpen met uw rechtszaken, of het nu gaat om ontbinding huurovereenkomst, ontruiming huurwoning, overlast buren of een andere onderwerpen. Bekijk onze website voor verdere details of plan meteen een afspraak in: we zijn elke dag van de week beschikbaar.

Bel: 085 087 2024

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? Wij brengen u snel in contact met een ervaren advocaat voor uw probleem.

Vul onderstaand contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze medewerkers.  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Huurrecht

  Op onze huurrecht pagina vindt u alles wat u moet weten over uw rechten als verhuurder of huurder. Of het nu gaat om woninghuur, bedrijfsruimte of andere huurovereenkomsten, onze deskundige huurrechtspecialisten bieden u up-to-date kennis en professioneel advies.

  img-icon

  Achterstallig onderhoud of gebreken aan huurwoning

  Achterstallig onderhoud is onderhoud dat door de verhuurder niet is uitgevoerd en dat noodzakelijk is om de huurwoning in goede staat te houden. Het gaat hierbij om reparaties en verbeteringen die redelijkerwijs nodig zijn voor het comfortabel en veilig wonen in de huurwoning.

  img-icon

  Ontbinding huurovereenkomst

  Er zijn verschillende gronden waarop een verhuurder een huurovereenkomst kan ontbinden. De meest voorkomende redenen zijn wanprestatie van de huurder, het niet betalen van de huur en dringend eigen gebruik.

  img-icon

  Borg onterecht ingehouden door verhuurder

  Wanneer u een huurovereenkomst afsluit, kan de verhuurder u vragen om borg te betalen. Dit is een bedrag dat bedoeld is als zekerheid voor de verhuurder, mocht u als huurder schade aanrichten of de huur niet betalen.

  img-icon

  huurbescherming

  Huurbescherming is een belangrijk aspect van het huurrecht en biedt huurders in Nederland bescherming tegen onrechtmatige beëindiging van hun huurcontract. Huurbescherming kan worden gezien als zekerheid voor huurders en zorgt ervoor dat zij niet zomaar op straat komen te staan.

  img-icon

  Ontruiming huurwoning

  Het kan gebeuren dat uw huurwoning dreigt ontruimt te worden. Het is belangrijk om verweer te voeren tegen een dreigende ontruiming. Uw verhuurder mag pas overgaan tot ontruiming nadat hij toestemming van de kantonrechter heeft verkregen

  img-icon

  Overlast buren

  Overlast van buren is een veelvoorkomend probleem dat uw woongenot kan aantasten. Het kan variëren van geluidsoverlast, geuren, vervuiling en visuele hindernissen tot serieuze conflicten die invloed hebben op het dagelijks leven.

  Huurrecht 

  Het huurrecht regelt de verhouding tussen huurder en verhuurder bij het huren van een woning of bedrijfsruimte. Het is een belangrijk rechtsgebied dat veel voorkomende geschillen tussen huurder en verhuurder beslaat. Een huurrecht advocaat is gespecialiseerd in het huurrecht en kan huurders en verhuurders bijstaan bij juridische geschillen. Wij helpen o.a. bij de volgende kwesties: 

  • Achterstallig onderhoud of gebreken aan huurwoning; 
  • borg onterecht ingehouden; 
  • huurbescherming;
  • ontbinding huurovereenkomst; 
  • ontruiming huurwoning; 
  • overlast van buren. 

  Wat doet een huurrecht advocaat?

  Een huurrecht advocaat adviseert huurders en verhuurders over hun rechten en plichten bij het aangaan van een huurovereenkomst. Zo kan een advocaat bijvoorbeeld helpen bij het opstellen van een huurovereenkomst, waarin de afspraken tussen huurder en verhuurder worden vastgelegd. Daarnaast kan een huurrecht advocaat ook adviseren over huurprijsverhogingen, gebreken aan de woning of bedrijfsruimte en ontruimingen.

  Wanneer er een geschil ontstaat tussen huurder en verhuurder, kan een huurrecht advocaat bemiddelen en proberen om het geschil buiten de rechter om op te lossen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van onderhandelingen of mediation. Als een geschil niet opgelost kan worden, kan een huurrecht advocaat de huurder of verhuurder bijstaan in een gerechtelijke procedure.

  Een huurrecht advocaat kan bijvoorbeeld een procedure starten om achterstallig onderhoud aan te pakken of om een huurverhoging te laten toetsen bij de rechter. Ook kan een huurrecht advocaat een verhuurder bijstaan bij een ontruimingsprocedure wanneer de huurder zich niet aan de huurovereenkomst houdt.

  Een huurrecht advocaat kan tevens adviseren en procederen op het gebied van huurbescherming. Zo heeft een huurder bijvoorbeeld recht op huurbescherming en mag de verhuurder niet zomaar de huur opzeggen. Een huurrecht advocaat kan de huurder bijstaan in een procedure om de opzegging van de huurovereenkomst aan te vechten.

  Vrijblijvend contact met een huurrecht advocaat voor uw probleem 

  Het is belangrijk voor zowel huurders als verhuurders om een huurrecht advocaat in te schakelen bij huurrechtelijke geschillen, omdat het huurrecht complex kan zijn en er veel regels en uitzonderingen zijn. Een advocaat is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het huurrecht en kan de belangen van de huurder of verhuurder behartigen. Neemt u hiervoor vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag. 

  Onze medewerkers staan u graag te woord

  Als u telefonisch contact wenst, bel ons dan of vul ons contactformulier in, dan bellen wij u terug. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag ook 's avonds bereikbaar tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 17:00! Zo staan wij altijd voor u klaar.

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden wat u zoekt op onze website?

  U kunt mij vrijblijvend uw juridisch geschil laten beoordelen, op basis hiervan kunnen we u voorzien van de meest geschikte oplossing.

  U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten