Wijziging huurprijs Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Wijziging huurprijs Advocaat Breda

 

Wanneer u als huurder geconfronteerd wordt met een huurprijsverhoging kan dit onrechtvaardig voelen. Soms wordt de huurprijs een stuk duurder. In sommige gevallen is dit onrechtmatig

Voor sociale huurwoningen mag de verhuurder jaarlijks in juli de huurprijs wijzigen. Deze huurprijsverhoging heeft wel een limiet. De puntentelling van de Huurcommissie is hierbij van belang. 

Wanneer u een woning huurt in de vrije sector, gelden deze regels niet. Er is dan geen maximale huurprijs vastgelegd. Ook is niet wettelijk vastgelegd hoe hoog de servicekosten mogen zijn. Het is anders als in het huurcontract een indexeringsclausule is opgenomen. In dat geval geldt wel een maximale jaarlijkse huurverhoging. Het is belangrijk om dit na te gaan in uw huurcontract. 

Geschil met verhuurder over verhoging van de huurprijs

Als u als huurder het niet eens bent met de verhoging van de huurprijs van uw woning is het verstandig om een specialist huurrecht in te schakelen. Wellicht heeft u zo uw redenen om niet langer akkoord te gaan met huurprijsverhogingen doordat de verhuurder ook bepaalde afspraken niet nakomt of er sprake is van achterstallig onderhoud of gebreken aan de huurwoning. Onze ervaren huurrecht advocaten kunnen u adviseren wat te doen in uw geval en u ondersteunen mocht het tot een gang naar de rechter komen.

Vrijblijvend contact met een ervaren advocaat huurrecht - Wijziging huurprijs Advocaat Breda

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen als u advies wenst omtrent de wijziging van de huurprijs van uw huurwoning. Onze ervaren specialisten op het gebied van huurrecht adviseren u graag.

Of bekijk meer onderwerpen binnen het huurrecht:  | huurovereenkomst ontbonden | achterstallig onderhoud of gebreken aan de huurwoning | onderhuur | huurwoning uitgezet | ontruimingsprocedure |

wijziging huurprijs advocaat breda

Vragen?

  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Veelgestelde vragen

  Hoe moet verhuurder huurverhoging aankondigen?

  Een verhuurder moet de huurverhoging schriftelijk en gericht aan de huurder aankondigen.

  Wat is een redelijke huurverhoging in de vrije sector?

  Er zit een maximum aan de jaarlijkse huurverhoging voor de vrije sector. De jaarlijkse huurverhoging mag in 2021 niet meer zijn dan 2,4%, ook al staat in uw huurcontract een andere huurverhoging.

  Mag de huurprijs van een sociale huurwoning ieder jaar verhoogd worden?

  Sinds 1 juli 2021 mag uw verhuurder de (kale) huur niet verhogen. Dit geldt tot 30 juni 2022.

  Wat kan ik doen als ik het niet een ben met verhoging van de huurprijs?

  U kunt bezwaar maken tegen de verhoging van de huurprijs.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden wat u zoekt op onze website?

  U kunt mij vrijblijvend uw juridisch geschil laten beoordelen, op basis hiervan kunnen we u voorzien van de meest geschikte oplossing.

  U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten