Huurwoning uitgezet Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Huurwoning uitgezet Advocaat Breda

 

Opzegging huurovereenkomst door verhuurder

Kan de verhuurder zomaar de huurovereenkomst opzeggen? Het antwoord daarop is nee. Voor een opzegging van de huurovereenkomst gelden strikte regels en u als huurder geniet huurbescherming.

Opzegtermijn huurovereenkomst door verhuurder

Wanneer de verhuurder de huurovereenkomst op wil zeggen, dient hij de opzegtermijn in acht te nemen. Deze opzegtermijn is minimaal drie maanden en voor ieder jaar van de huurovereenkomst, komt daar een maand bij. De opzegtermijn kan hiermee oplopen tot maximaal zes maanden.

Geldige redenen opzeggen huurovereenkomst door verhuurder

Een verhuurder dient wel een geldige reden te hebben om de huurovereenkomst op te zeggen. Dit kan dus nooit zomaar. Geldige redenen zijn het dringend eigen gebruik van de woning door de verhuurder, wanprestatie door u als huurder, een nieuwe huurovereenkomst of als het bestemmingsplan van de woning wijzigt.

De huurovereenkomst dient altijd schriftelijk te worden opgezegd door de verhuurder. Een huurrecht advocaat kan beoordelen of er voldaan wordt aan een geldige reden voor opzegging. 

Vrijblijvend contact ervaren huurrecht advocaat – Huurwoning uitgezet Advocaat Breda

Wanneer woning uitzetting dreigt, is het van belang direct contact op te nemen met een ervaren huurrecht advocaat. Een specialist op het gebied van huurrecht kan voorkomen dat u de woning moet verlaten. Laat u dus altijd goed adviseren als een uitzetting dreigt!

Of bekijk meer onderwerpen binnen het huurrecht:  | huurovereenkomst ontbonden | wijziging huurprijs | onderhuur | achterstallig onderhoud en gebreken huurwoning | ontruimingsprocedure |

huurwoning uitgezet advocaat breda

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Kan ik mijn huurhuis uitgezet worden?

  Dit mag nooit zomaar. Een verhuurder moet hiervoor een geldige reden hebben.

  Kan je huisbaas je zomaar op straat zetten?

  Nee, hiervoor gelden strikte regels. Een huisbaas moet een geldige reden hebben om de huur op te zeggen. Ook heeft een huurder huurbescherming. Als een woninguitzetting dreigt neemt u dan direct contact op met een huurrecht advocaat. 

  Wat is scheefwonen?

  Bij scheefwonen is er sprake van een te lage of te hoge huurprijs in verhouding tot het inkomen.

  Kan ik uit mijn huurwoning worden gezet bij scheefwonen?

  Als u een te dure woning huurt, benadeelt u alleen uzelf. U kunt dan niet uw woning uit worden gezet. Als u teveel verdient voor een sociale huurwoning, kunt u ook niet zomaar uw woning uitgezet worden. Vaak zal de huur dan inkomensafhankelijk worden verhoogd waardoor u er geen voordeel meer van heeft om in de sociale huurwoning te blijven.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.