Witwassen

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Witwassen

Witwassen is het proces van het verbergen van de herkomst van illegaal verkregen geld of goederen door deze te investeren, uit te geven of te gebruiken in een legale economische transactie. Het is een strafbaar feit en wordt gezien als een bedreiging voor de integriteit van het financiële stelsel. Als u verdacht wordt van witwassen, kan dit ernstige gevolgen hebben voor uw reputatie en uw toekomst. Het is daarom belangrijk om een strafrechtadvocaat in te schakelen die u kan bijstaan bij de verdediging van uw zaak.

Verdenking van witwassen

Verdacht worden van witwassen is niet altijd het gevolg van daadwerkelijk crimineel gedrag. Het kan ook voortkomen uit onduidelijke financiële transacties of transacties die onvoldoende zijn gedocumenteerd. Als u bijvoorbeeld veel contant geld op uw bankrekening stort, kan dit als verdacht worden beschouwd. Ook als u betrokken bent bij een transactie waarbij geld van onduidelijke herkomst betrokken is, kunt u als verdachte worden aangemerkt.

Als u veroordeeld wordt voor witwassen kan een hoge straf worden opgelegd. Dit kan variëren van een geldboete tot een gevangenisstraf van maximaal zes jaar. Daarnaast eist het OM vaak om het geld of de goederen die u heeft witgewassen, verbeurd te verklaren. Het is daarom van groot belang om snel actie te ondernemen en een strafrechtadvocaat in te schakelen die u kan bijstaan bij de verdediging van uw zaak.

Vrijblijvend contact met een ervaren strafrechtadvocaat voor witwassen

Een ervaren strafrechtadvocaat kan u helpen bij het opstellen van een verdedigingsstrategie. Hierbij kan worden gekeken naar verschillende aspecten van uw zaak, zoals de bewijslast, de wijze waarop het bewijs is verkregen en eventuele procedurefouten. Daarnaast kan de advocaat u adviseren over de verschillende mogelijkheden om uw zaak te verdedigen en kan hij of zij u bijstaan tijdens de rechtsgang.

Het is belangrijk om te beseffen dat verdacht worden van witwassen geen veroordeling betekent. U heeft het recht om uzelf te verdedigen en te laten zien dat u onschuldig bent. Door een strafrechtadvocaat in te schakelen, vergroot u de kans op een succesvolle verdediging van uw zaak.

Kortom, als u verdacht wordt van witwassen, is het van groot belang om snel actie te ondernemen en een ervaren strafrechtadvocaat in te schakelen. Deze kan u helpen bij het opstellen van een verdedigingsstrategie en u bijstaan tijdens de rechtsgang. Zo vergroot u de kans op een succesvolle afloop van uw zaak.

Bekijk meer onderwerpen binnen het strafrecht:  mishandeling | zware mishandeling | winkeldiefstal | heling | openlijke geweldpleging | afpersing of afdreiging | valsheid in geschrift | belediging | bedreiging | stalking | rijden onder invloed |

witwassen

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Is er sprake van witwassen als ik zwart geld in bezit heb?

  Er zou dan sprake kunnen zijn van witwassen. Laat uw zaak altijd beoordelen door een ervaren strafrecht advocaat. 

  Welke straf staat er op witwassen?

  Op witwassen staat een gevangenisstraf van ten hoogste acht jaren of een geldboete van maximaal 87.000 euro.

  Hoe kan ik bewijzen dat het geld niet afkomstig is uit een misdrijf?

  Als er een gerechtvaardigd vermoeden van witwassen bestaat, kan van een verdachte verlangd worden dat hij een verklaring geeft over de herkomst van het geld. Deze verklaring moet concreet, min of meer verifieerbaar zijn en niet op voorhand hoogst onwaarschijnlijk zijn. Laat u hierover adviseren door een strafrechtadvocaat. 

  Mag mijn auto in beslag worden genomen bij verdenking van witwassen?

  Ja, dit is mogelijk. Schakel dan direct bijstand in van een ervaren strafrechtadvocaat. 

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.