Winkeldiefstal

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Winkeldiefstal 

 

Winkeldiefstal is een ernstig strafbaar feit dat onder de eenvoudige diefstal valt. Dit houdt in dat het stelen van goederen uit een winkel tijdens openingstijden strafbaar is gesteld in artikel 310 van het Wetboek van Strafrecht. Naast de strafrechtelijke vervolging kan de winkelier sinds 2013 ook een afzonderlijke boete aan de dader opleggen. Deze boete van 181 euro wordt opgelegd voor de schade en het oponthoud dat de winkelier heeft opgelopen als gevolg van de diefstal.

Het is belangrijk om te beseffen dat winkeldiefstal niet alleen het wegnemen van goederen uit een winkel omvat, maar ook het verwisselen van prijskaartjes en het betalen met vals geld. Het omwisselen van prijskaartjes is een veelvoorkomende vorm van winkeldiefstal, waarbij de dader het product voor een lagere prijs verkrijgt. Betalen met vals geld wordt ook beschouwd als een vorm van winkeldiefstal, omdat de winkelier niets kan doen met het valse geld. Bovendien valt het opzettelijk beschadigen van artikelen om een lagere prijs te bedingen er ook onder.

Als u verdacht wordt van winkeldiefstal, is het verstandig om tijdig contact op te nemen met een ervaren strafrechtadvocaat. Deze advocaat kan uw dossier beoordelen en u adviseren over de stappen die u kunt nemen om uw zaak te verdedigen. In veel gevallen kan een ervaren advocaat zelfs vrijspraak bereiken of de straf beperkt houden.

Maximale straf winkeldiefstal

Het is belangrijk om te beseffen dat de maximale straf voor winkeldiefstal een gevangenisstraf van maximaal vier jaar is. Als u vaker veroordeeld bent, is de kans op een gevangenisstraf groter. Gelukkig kan een ervaren strafrechtadvocaat vaak een gevangenisstraf voorkomen en in plaats daarvan een geldboete of lange werkstraf onderhandelen.

Een geldboete kan oplopen tot maximaal 20.500 euro, en het is belangrijk om te voorkomen dat u in de schulden raakt. Gelukkig kan een ervaren strafrechtadvocaat u helpen bij het voorkomen van financiële problemen. Kortom, winkeldiefstal is een ernstig strafbaar feit dat aanzienlijke gevolgen kan hebben. Daarom is het belangrijk om snel en doeltreffend te handelen door onze ervaren strafrechtadvocaat in te schakelen.

Ervaren strafrecht advocaat voor winkeldiefstal

Als u graag contact wilt met een ervaren strafrechtadvocaat voor winkeldiefstal, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op! Vaak kan een lagere straf bereikt worden en ervoor gezorgd worden dat u niet onnodig zwaar gestraft wordt. 

Ervaring van Raedsman met betrekking tot diefstal

Als advocatenkantoor Raedsman hebben we onze cliënten bijgestaan in diverse zaken op het gebied van diefstal. We begrijpen dat beschuldigd worden van diefstal voor veel stress en onzekerheid kan zorgen, zowel voor individuen als bedrijven. Onze toegewijde advocaten hebben hun expertise ingezet om onze cliënten te adviseren en te verdedigen in deze complexe juridische kwesties.

We zijn trots om te vermelden dat we succesvolle zaken hebben afgerond op het gebied van diefstal. Onze cliënten hebben dankzij ons advies en juridische bijstand de juiste beslissingen kunnen nemen en hebben hun reputatie en belangen kunnen beschermen. We hebben onze cliënten bijgestaan bij elke stap van het proces, van het onderzoek naar de vermeende diefstal tot het verdedigen van onze cliënten in de rechtszaal.

Bekijk meer onderwerpen binnen het strafrecht: Openlijke geweldpleging | Mishandeling | Zware mishandeling | Winkeldiefstal | Heling | Witwassen | Afpersing of afdreiging | Drugsfeiten | Valsheid in geschriften | Ontnemingsmaatregel | Rijden onder invloed | Rijbewijs ingevorderd | Belediging

winkeldiefstal

Vragen?

  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Veelgestelde vragen

  Is winkeldiefstal een overtreding of een misdrijf?

  Diefstal is een misdrijf.

  Wat als er geen sprake is van heterdaad bij winkeldiefstal?

  Buiten heterdaad mag alleen de politie een verdachte van winkeldiefstal aanhouden. 

  Krijg ik een strafblad door winkeldiefstal?

  Ja, u kunt een aantekening op uw strafblad krijgen door winkeldiefstal.

  Wat zijn de gevolgen als ik al meerdere keren vervolgd ben voor winkeldiefstal?

  Als u meerdere keren voor winkeldiefstal bent veroordeeld wordt dat recidive winkeldiefstal genoemd. In dat geval kan een hogere straf worden opgelegd. Wanneer u regelmatig bent betrapt op winkeldiefstal wordt gesproken over frequente recidive en kan de straf nog hoger uitvallen. Het is mogelijk dat een ISD-maatregel wordt opgelegd. Bespreek dit altijd met een ervaren strafrechtadvocaat.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden wat u zoekt op onze website?

  U kunt mij vrijblijvend uw juridisch geschil laten beoordelen, op basis hiervan kunnen we u voorzien van de meest geschikte oplossing.

  U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten