Rijden onder invloed

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Rijden onder invloed 

 

Rijden onder invloed is strafbaar gesteld in de Wegenverkeerswet. Als u in een alcoholcontrole terecht komt wordt door middel van een blaastest onderzocht of u teveel gedronken heeft om een voertuig te mogen besturen. Op het apparaat wordt weergegeven hoeveel alcohol uw adem bevat. Als u een gevorderd bestuurder bent dan mag uw adem maximaal 220 microgram per liter uitgeademde lucht bevatten. Als u een beginnend bestuurder bent is dit 88 microgram. 

In sommige gevallen wordt gekozen voor een bloedtest. Bijvoorbeeld als u niet in staat bent om deel te nemen aan het blaasonderzoek vanwege medische redenen.  Het maximale bloedalcoholgehalte is 0,5%. Voor beginnend bestuurders is dat 0,2%. Als dit percentage hoger is, bent u strafbaar. 

Straf rijden onder invloed

Voor dit feit worden doorgaans hoge geldboetes of taakstraffen geëist door de Officier van Justitie. Als er een ongeval heeft plaatsgevonden, bestaat de kans dat u een gevangenisstraf opgelegd krijgt. Als ervaren strafrechtadvocaat kunnen wij een gevangenisstraf vaak voorkomen. 

Ook kunnen er andere maatregelen worden opgelegd in samenwerking met het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR). U kunt denken aan een boete of alcoholcursus. De kosten van een dergelijke maatregel kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Deze kosten zullen voor uw rekening komen. 

Een ervaren strafrechtadvocaat kan u vertellen wat voor straf u kunt verwachten door uw dossier te beoordelen. Onze strafrechtadvocaten staan vaak verdachten van rijden onder invloed bij en weten hoe zij verweer moeten voeren en waar zij op moeten letten om uw straf te beperken. 

Contact ervaren strafrechtadvocaat rijden onder invloed

Bent u aangehouden wegens het rijden onder invloed van drank en/of drugs? Rijden onder invloed is strafbaar gesteld in de Wegenverkeerswet. U kunt dus strafrechtelijk vervolgd worden door de Officier van Justitie. Als u schuldig wordt bevonden aan het rijden onder invloed kan dit u een forse straf opleveren. Neemt u daarom zo snel mogelijk vrijblijvend contact op met ons zodat een ervaren strafrechtadvocaat uw zaak kan beoordelen en zo kan zorgen voor de beste uitkomst. 

Ervaring van Raedsman met betrekking tot rijden onder invloed

Bij Raedsman zijn we betrokken geweest bij verschillende rijden onder invloed zaken waarin onze cliënten als verdachten werden beschouwd. Onze ervaren advocaten hebben zich ingezet om onze cliënten bij te staan in deze complexe en vaak emotionele situaties.

We begrijpen dat een rijden onder invloed beschuldiging ernstige gevolgen kan hebben voor het persoonlijke en professionele leven van onze cliënten. Daarom streven we ernaar om hen op de best mogelijke manier te verdedigen en ervoor te zorgen dat hun rechten en belangen worden beschermd. We hebben met succes rijden onder invloed zaken afgerond en onze cliënten geholpen bij het verminderen van de gevolgen van de aanklacht.

Bekijk meer onderwerpen binnen het strafrecht: Openlijke geweldpleging | Mishandeling | Zware mishandeling | Winkeldiefstal | Heling | Witwassen | Afpersing of afdreiging | Drugsfeiten | Valsheid in geschriften | Ontnemingsmaatregel | Rijden onder invloed | Rijbewijs ingevorderd | Belediging

rijden onder invloed

Vragen?

  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Veelgestelde vragen

  Wat zijn de wettelijke grenzen voor rijden onder invloed?

  In de meeste landen is het wettelijk verboden om te rijden met een bloedalcoholgehalte (BAG) van 0,5 promille of hoger. Dit komt overeen met ongeveer 2-3 drankjes voor een gemiddelde volwassene. Sommige landen hebben echter strengere of meer specifieke wetgeving met betrekking tot rijden onder invloed, zoals het gebruik van drugs.

  Wat zijn de gevolgen van rijden onder invloed?

  De gevolgen van rijden onder invloed kunnen variëren van een boete tot ernstige verwondingen of de dood. Bij een verkeersongeval waarbij alcohol in het spel is, kan de veroorzaker van het ongeval zwaar worden gestraft en kan er aansprakelijkheid voor schadevergoeding ontstaan. Ook kan rijden onder invloed leiden tot intrekking van het rijbewijs en gevangenisstraf.

  Hoe kan ik voorkomen dat ik onder invloed rijd?

  De eenvoudigste manier om rijden onder invloed te voorkomen, is door helemaal geen alcohol te drinken voordat u gaat rijden. Als u wel wilt drinken, zorg er dan voor dat u alternatief vervoer heeft, zoals een taxi, openbaar vervoer of een aangewezen chauffeur die niet drinkt. U kunt ook overwegen om uw eigen ademalcoholmeter aan te schaffen om uw BAG te meten voordat u achter het stuur stapt.

  Wat moet ik doen als ik wordt aangehouden voor rijden onder invloed?

  Als u wordt aangehouden voor rijden onder invloed, is het belangrijk om samen te werken met de politie en geen verdere overtredingen te begaan. U heeft het recht om een advocaat te raadplegen en het is verstandig om dit te doen voordat u verdere stappen onderneemt. Het is ook belangrijk om volledig mee te werken aan het adem-, bloed- of urineonderzoek dat de politie mogelijk uitvoert.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten