Rijbewijs ingevorderd

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Rijbewijs ingevorderd

 

Het is een nachtmerrie als uw rijbewijs wordt ingevorderd door de politie. Niet alleen betekent dit dat u niet meer mag rijden, het kan ook leiden tot problemen op het gebied van werk en andere verplichtingen. Als uw rijbewijs is ingevorderd, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om uw rijbewijs terug te krijgen en eventuele boetes en sancties te minimaliseren.

Onze strafrechtadvocaten hebben  veel ervaring met gevallen waarin rijbewijzen zijn ingevorderd. We weten wat er nodig is om uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen en kunnen u adviseren over de stappen die u moet nemen om uw zaak op te lossen.

Gronden invorderen rijbewijs

Er zijn verschillende redenen waarom uw rijbewijs kan worden ingevorderd, waaronder: 

 • Rijden onder invloed;
 • te hard rijden; 
 • gevaarlijk rijgedrag. 

 In sommige gevallen kan uw rijbewijs worden ingevorderd door de politie bij een verkeersovertreding, terwijl in andere gevallen uw rijbewijs kan worden ingetrokken door de rechtbank.

Verzoek teruggave rijbewijs

Als uw rijbewijs is ingevorderd, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Afhankelijk van de reden voor de inbeslagname, kunnen wij ervoor zorgen dat u uw rijbewijs zo snel mogelijk terugkrijgt. Het is belangrijk om te onthouden dat u in sommige gevallen binnen een bepaalde termijn actie moet ondernemen om uw rijbewijs terug te krijgen. Een ervaren strafrechtadvocaat kan u hierbij helpen. 

Als strafrechtadvocaat kunnen we u bijstaan in het proces van het terugkrijgen van uw rijbewijs. We kunnen u adviseren over de beste strategie om uw zaak op te lossen en kunnen u helpen bij het indienen van een verzoek om uw rijbewijs terug te krijgen. Ook kan een strafrechtadvocaat redenen naar voren brengen waarom het noodzakelijk is dat u uw rijbewijs snel terug krijgt. 

Vrijblijvend contact met ervaren strafrechtadvocaat bij invordering rijbewijs

Als u uw rijbewijs kwijt bent geraakt en u wilt advies van een ervaren strafrechtadvocaat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij begrijpen dat het verliezen van uw rijbewijs voor veel problemen kan zorgen en we willen u graag helpen om dit probleem op te lossen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk meer onderwerpen binnen het strafrecht:  mishandeling | zware mishandeling | winkeldiefstal | heling | witwassen | afpersing of afdreiging | valsheid in geschrift | belediging | bedreiging | stalking | openlijke geweldpleging |

Rijbewijs ingevorderd

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Hoe lang duurt de invordering van mijn rijbewijs?

  De duur van de invordering hangt af van de reden voor de invordering en kan variëren van enkele dagen tot enkele maanden. U kunt contact opnemen met de instantie die uw rijbewijs heeft ingevorderd voor meer informatie over de duur van de invordering in uw specifieke geval.

  Kan ik een bezwaar indienen tegen de invordering van mijn rijbewijs?

  Ja, u kunt binnen zes weken na de invordering bezwaar maken bij de instantie die uw rijbewijs heeft ingevorderd. Dit moet schriftelijk gebeuren en u moet de redenen voor uw bezwaar vermelden.

  Mag ik nog rijden tijdens de invordering van mijn rijbewijs?

  Nee, u mag niet rijden tijdens de invordering van uw rijbewijs. Als u toch rijdt terwijl uw rijbewijs is ingevorderd, riskeert u een boete en/of een gevangenisstraf.

  Moet ik opnieuw rijexamen doen nadat mijn rijbewijs is ingevorderd?

  Dit hangt af van de duur van de invordering en de reden voor de invordering. In sommige gevallen moet u een nieuw rijexamen afleggen voordat u uw rijbewijs terugkrijgt. In andere gevallen kunt u uw rijbewijs terugkrijgen zodra de invorderingsperiode voorbij is en u aan bepaalde voorwaarden voldoet, zoals het volgen van een verplichte cursus.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.