Ontnemingsmaatregel

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Ontnemingsmaatregel

 


Een ontnemingsmaatregel is een maatregel die kan worden opgelegd aan een persoon die veroordeeld is voor een strafbaar feit waarbij financieel voordeel is behaald. De maatregel is bedoeld om dit voordeel af te nemen en kan worden opgelegd naast de straf die voor het strafbare feit is opgelegd.

De ontnemingsmaatregel is een ingrijpende maatregel die grote financiële gevolgen kan hebben voor de veroordeelde. Het bedrag dat wordt ontnomen kan vaak hoog zijn en kan ervoor zorgen dat de veroordeelde in financiële problemen komt. Het is dan ook belangrijk om een strafrechtadvocaat in te schakelen als u wordt geconfronteerd met een ontnemingsmaatregel.

Verweer tegen ontnemingsmaatregel

Een strafrechtadvocaat kan u helpen bij het beoordelen van de grondslag van de ontnemingsmaatregel en de hoogte van het bedrag dat wordt gevorderd. Het is namelijk mogelijk om verweer te voeren tegen de ontnemingsmaatregel. Zo kan bijvoorbeeld worden betoogd dat het behaalde financiële voordeel niet aan het strafbare feit kan worden toegeschreven, of dat het bedrag dat wordt gevorderd niet juist is berekend.

Het van belang om een strafrechtadvocaat in te schakelen zodra u wordt geconfronteerd met een strafbaar feit en/of een ontnemingsmaatregel. Een advocaat kan u helpen bij het voeren van verweer tegen de ontnemingsmaatregel en u bijstaan gedurende het gehele strafrechtelijke traject.

Vrijblijvend contact met een ervaren strafrechtadvocaat bij ontnemingsmaatregel

Een ontnemingsmaatregel is een ingrijpende maatregel die grote financiële gevolgen kan hebben voor de veroordeelde. Het is dan ook belangrijk om een strafrechtadvocaat in te schakelen als u wordt geconfronteerd met een ontnemingsmaatregel. Een advocaat kan u helpen bij het voeren van verweer tegen de ontnemingsmaatregel en u bijstaan gedurende het gehele strafrechtelijke traject.Kom daarom direct in actie en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag. 

Ervaring van Raedsman met betrekking tot een ontnemingsmaatregel

Als advocatenkantoor Raedsman hebben we ervaring met complexe zaken op het gebied van strafrecht, waaronder ook ontnemingsmaatregelen. Onze toegewijde advocaten hebben onze cliënten bijgestaan in zaken waarin zij als verdachten waren aangemerkt en geconfronteerd werden met ontnemingsmaatregelen.

Onze advocaten hebben hun expertise ingezet om ervoor te zorgen dat onze cliënten de juiste verdediging kregen en dat hun rechten en belangen werden beschermd. We zijn er trots op te kunnen melden dat we succesvolle zaken hebben afgerond op het gebied van ontnemingsmaatregelen, waarbij we onze cliënten hebben geholpen om hun vermogen te behouden en hun reputatie te beschermen.

Bekijk meer onderwerpen binnen het strafrecht: Openlijke geweldpleging | Mishandeling | Zware mishandeling | Winkeldiefstal | Heling | Witwassen | Afpersing of afdreiging | Drugsfeiten | Valsheid in geschriften | Ontnemingsmaatregel | Rijden onder invloed | Rijbewijs ingevorderd | Belediging

ontruimingsprocedure advocaat breda

Vragen?

  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Veelgestelde vragen

  Kan er lijfsdwang worden opgelegd?

  Ja, als de ontnemingsmaatregel word uitgesproken zal de ontneming worden uitgevoerd door het CJIB. Als u niet aan uw betalingsverplichting voldoet kan de officier van justitie bij de rechter vorderen dat er lijfsdwang wordt opgelegd afhankelijk van de hoogte van de ontneming kunt u in hechtenis worden genomen. de verlichting tot betalen vervalt echter niet.

  Valt een verbeurdverklaring ook onder de ontnemingsmaatregel?

  Nee, een verbeurdverklaring is een straf. De ontneming is een maatregel.  Zij hebben dus een ander karakter. De rechter kan bevelen dat bepaalde goederen verbeurd worden verklaard. U verliest dan definitief het eigendomsrecht over deze goederen. Vaak gaat het om goederen die het voorwerp van het misdrijf zijn. Ook geld kan verbeurd worden verklaard.

   

  Kan ik kwijtschelding of vermindering van de ontneming aanvragen?

  De wet biedt deze mogelijkheid. Als aan u een ontnemingsmaatregel is opgelegd kunt u schriftelijk en gemotiveerd aan de rechter verzoeken om de verplichting tot betaling van het geldbedrag te verminderen of kwijt te schelden. Een ervaren strafrecht advocaat kan dit verzoek voor u indienen. Neemt u hiervoor contact met ons op.

  Kan een ontnemingsvordering verjaren?

  Ja, ook een ontnemingsvordering kan verjaren. De lengte van de verjaringstermijn is afhankelijk van het feit waarvoor u bent veroordeeld. De verjaringstermijn is eenderde langer dan de verjaringstermijn voor het recht tot strafvordering. Een ervaren strafrechtadvocaat kan u hier verder over informeren.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden wat u zoekt op onze website?

  U kunt mij vrijblijvend uw juridisch geschil laten beoordelen, op basis hiervan kunnen we u voorzien van de meest geschikte oplossing.

  U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten