Heling

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Heling

 

Heling is een ernstig misdrijf en kan leiden tot zware straffen. Het is namelijk niet alleen verboden om gestolen goederen te kopen of verkopen, maar ook om deze in bezit te hebben. Als u zich hier schuldig aan maakt, loopt u het risico strafrechtelijk vervolgd te worden. In dat geval is de kans groot dat u voor de rechter moet verschijnen en geconfronteerd wordt met de mogelijke consequenties van uw daden.

Verdacht van heling?

Het Wetboek van Strafrecht onderscheidt twee vormen van heling: opzetheling en schuldheling. Opzetheling is de zwaarste variant, waarbij u willens en wetens betrokken bent bij het kopen of verkopen van gestolen goederen. Dit kan leiden tot een gevangenisstraf van maximaal vier jaar. Schuldheling daarentegen houdt in dat u redelijkerwijs had moeten weten dat de goederen gestolen waren. Als u bijvoorbeeld een product koopt voor een prijs die te mooi lijkt om waar te zijn, is het belangrijk om alert te zijn en de herkomst van het product te onderzoeken. Als u deze aankoop toch doorzet, loopt u het risico vervolgd te worden voor schuldheling. In dat geval kan er een maximale gevangenisstraf van één jaar opgelegd worden.

Maximale straf

Naast een gevangenisstraf kan de rechter ook een geldboete opleggen. Deze kan oplopen tot maar liefst 82.000 euro. Hoewel een dergelijk hoge boete zelden voorkomt, kan het bedrag nog steeds aanzienlijk zijn. Een ervaren strafrechtadvocaat kan u helpen om deze boete te beperken. Ook kan de rechter een werkstraf opleggen als onderdeel van de strafmaatregelen.

Al met al is heling een serieus misdrijf dat niet licht opgevat moet worden. Als u verdacht wordt van heling, is het van belang om direct juridisch advies in te winnen en u te laten bijstaan door onze ervaren strafrechtadvocaat. Deze kan u helpen bij het verdedigen van uw zaak en het minimaliseren van de eventuele consequenties.

Ervaren strafrecht advocaat voor heling

Als u een dagvaarding heeft ontvangen om voor de rechter te verschijnen wegens heling, is het verstandig contact op te nemen met onze ervaren strafrechtadvocaat. Onze advocaten hebben veel ervaring met zaken waarin heling een rol speelt en kunnen in veel gevallen strafvermindering bereiken en mogelijk vrijspraak. Als u wordt vervolgd voor heling neemt u dan zo snel mogelijk vrijblijvend contact met ons op zodat wij uw zaak kunnen beoordelen.  

Ervaring van Raedsman met betrekking tot diefstal

Als advocatenkantoor Raedsman hebben we onze cliënten bijgestaan in diverse zaken op het gebied van diefstal. We begrijpen dat beschuldigd worden van diefstal voor veel stress en onzekerheid kan zorgen, zowel voor individuen als bedrijven. Onze toegewijde advocaten hebben hun expertise ingezet om onze cliënten te adviseren en te verdedigen in deze complexe juridische kwesties.

We zijn trots om te vermelden dat we succesvolle zaken hebben afgerond op het gebied van diefstal. Onze cliënten hebben dankzij ons advies en juridische bijstand de juiste beslissingen kunnen nemen en hebben hun reputatie en belangen kunnen beschermen. We hebben onze cliënten bijgestaan bij elke stap van het proces, van het onderzoek naar de vermeende diefstal tot het verdedigen van onze cliënten in de rechtszaal.

Bekijk meer onderwerpen binnen het strafrecht: Openlijke geweldpleging | Mishandeling | Zware mishandeling | Winkeldiefstal | Heling | Witwassen | Afpersing of afdreiging | Drugsfeiten | Valsheid in geschriften | Ontnemingsmaatregel | Rijden onder invloed | Rijbewijs ingevorderd | Belediging

heling

Vragen?

  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Veelgestelde vragen

  Wat is het verschil tussen heling en diefstal?

  Zowel bij heling als bij diefstal gedraagt iemand zich onterecht als rechtmatige eigenaar van het goed. Bij diefstal wordt een goed dat van een ander is meegenomen waarna de persoon doet alsof het zijn eigendom is. Bij heling gedraagt iemand zich als de eigenaar van een goed terwijl hij bij het verkrijgen weet of had moeten weten dat het goed niet legaal verkregen is.

  Is heling van gegevens ook strafbaar?

  Heling van gegevens is strafbaar gesteld in artikel 139g van het Wetboek van Strafrecht. 

  Kan ik mij schuldig maken aan heling zonder het te weten?

  U kunt zich schuldig maken aan heling zonder dat er opzet in het spel is. Er kan sprake zijn van schuldheling. Hiervan is sprake als u had kunnen weten dat het om een gestolen goed ging. 

  Hoe kan ik weten of iets gestolen is?

  Ga af op uw gevoel. Soms is de prijs te mooi om waar te zijn, de verkoper gedraagt zich vreemd of er ontbreekt een bon of originele verpakking. Ook is het opvallend als de verkoper geen serienummer wil geven. U kunt namelijk het serienummer nakijken in de database van Stop Heling. Zo kunt u achterhalen of iets gestolen is. 

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden wat u zoekt op onze website?

  U kunt mij vrijblijvend uw juridisch geschil laten beoordelen, op basis hiervan kunnen we u voorzien van de meest geschikte oplossing.

  U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten