Drugsfeiten

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Drugsfeiten


Wanneer u verdacht wordt van een drugsfeit, kan dit grote gevolgen hebben. Het bezitten, verkopen of produceren van drugs is namelijk strafbaar volgens de Opiumwet. Het kan leiden tot een gevangenisstraf, geldboete of andere strafrechtelijke maatregelen. Het is daarom belangrijk om snel de hulp van een ervaren strafrechtadvocaat in te schakelen om uw zaak te verdedigen.

Onze ervaren strafrechtadvocaten helpen u o.a. bij feiten met betrekking tot: 

 • Bezit van drugs: Het hebben van drugs in je bezit is onder bepaalde omstandigheden strafbaar. Dit hangt o.a. van de hoeveelheid. Zijn de drugs voor eigen gebruik of was u van plan de drugs te verkopen? 
 • Handel in drugs: Het verkopen, afleveren of verstrekken van drugs aan anderen is verboden. Ook het voorbereiden van deze handelingen, bijvoorbeeld door het hebben van grote hoeveelheden drugs, is strafbaar.
 • Productie van drugs: Het maken of laten maken van drugs is strafbaar. Hieronder vallen ook het bewerken en verwerken van grondstoffen tot drugs.
 • Invoer en uitvoer van drugs: Het importeren en exporteren van drugs is verboden. Dit geldt ook voor het doorvoeren van drugs door Nederland.

Straf voor drugsfeiten 

De strafmaat voor drugsfeiten varieert afhankelijk van de hoeveelheid drugs die is aangetroffen, het type drugs en de omstandigheden waarin deze werden aangetroffen. In sommige gevallen kan ook de aanwezigheid van hulpmiddelen zoals weegschalen of verpakkingsmaterialen als bewijs worden gezien voor drugshandel. Een kleine hoeveelheid drugs kan bijvoorbeeld leiden tot een geldboete of een taakstraf, terwijl grote hoeveelheden drugs kunnen resulteren in een gevangenisstraf.

Een strafrechtadvocaat kan u helpen bij het opstellen van een verdedigingsstrategie. Hij of zij kan bijvoorbeeld nagaan of de politie wel rechtmatig heeft gehandeld bij de aanhouding en het doorzoeken van uw eigendommen. Daarnaast kan een advocaat u bijstaan bij de verhoren en kan hij of zij nagaan of er mogelijk sprake is van een vormfout. Ook kan een advocaat u helpen bij het verkrijgen van een lagere straf of zelfs vrijspraak.

Vrijblijvend contact met een ervaren strafrechtadvocaat voor drugsfeiten

Als u verdacht wordt van drugsfeiten, is het belangrijk om zo snel mogelijk een ervaren strafrechtadvocaat in te schakelen. Een advocaat kan u helpen bij het verdedigen van uw zaak en het minimaliseren van de strafmaat. Bovendien kan een advocaat u helpen bij het voorkomen van een strafblad, waardoor u later geen nadelige gevolgen zult ondervinden bij bijvoorbeeld het vinden van werk.Onthoud dat u het recht heeft om te zwijgen en dat alles wat u zegt kan worden gebruikt als bewijsmateriaal tegen u. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk een advocaat in te schakelen, zodat deze u kan bijstaan bij de verhoren en u kan adviseren over wat u wel en niet moet zeggen. Neemt u hiervoor vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag. 

Ervaring van Raedsman met betrekking tot drugsfeiten

Bij advocatenkantoor Raedsman zijn we ook betrokken geweest bij zaken rondom drugsfeiten waarbij onze cliënten verdachten waren. We hebben ons ingezet om hun rechten te beschermen en hen bij te staan tijdens de gehele juridische procedure.

Onze advocaten hebben een schat aan kennis en ervaring op het gebied van drugsfeiten. We begrijpen dat een veroordeling voor een drugsfeit ernstige gevolgen kan hebben voor het leven van onze cliënten. Daarom hebben we ons volledig ingezet om ervoor te zorgen dat hun zaak op een rechtvaardige manier werd behandeld en dat hun rechten werden beschermd.

Met onze expertise en toewijding hebben we succesvolle zaken afgerond op het gebied van drugsfeiten. We hebben ons sterk gemaakt voor onze cliënten en hebben ervoor gezorgd dat ze het beste mogelijke resultaat behaalden in hun zaak. Of het nu gaat om het minimaliseren van strafrechtelijke gevolgen of om het verkrijgen van vrijspraak, we hebben ons volledig ingezet om onze cliënten te helpen.

Bekijk meer onderwerpen binnen het strafrecht: Openlijke geweldpleging | Mishandeling | Zware mishandeling | Winkeldiefstal | Heling | Witwassen | Afpersing of afdreiging | Drugsfeiten | Valsheid in geschriften | Ontnemingsmaatregel | Rijden onder invloed | Rijbewijs ingevorderd | Belediging

Drugsfeiten

Vragen?

  Veelgestelde vragen

  Moet ik een advocaat inschakelen als ik verdacht wordt van een drugsfeit?

  Ja, het is sterk aanbevolen om een advocaat in te schakelen als u wordt verdacht van een drugsfeit. Een advocaat kan u helpen bij het beschermen van uw rechten en kan u adviseren over uw opties en de beste strategie om uw zaak te verdedigen.

  Wat gebeurt er tijdens een politieverhoor als ik verdacht wordt van een drugsfeit?

  Tijdens een politieverhoor zal de politie u vragen stellen over uw betrokkenheid bij het drugsfeit. Het is belangrijk om te weten dat u niet verplicht bent om antwoord te geven op deze vragen en dat u het recht heeft om te zwijgen en om een advocaat te raadplegen.

  Kan ik worden gedwongen om mee te werken aan een drugstest als ik wordt verdacht van een drugsfeit?

  Ja, als u wordt verdacht van een drugsfeit kan de politie u vragen om mee te werken aan een drugstest. Als u weigert om mee te werken, kan dit echter worden gezien als een indicatie van schuld.

  Wat zijn mijn rechten als ik wordt gearresteerd voor een drugsfeit?

  Als u wordt gearresteerd voor een drugsfeit heeft u het recht om een advocaat te raadplegen en om contact op te nemen met de Nederlandse ambassade als u in het buitenland bent gearresteerd. U heeft ook het recht om te zwijgen en om medische zorg te ontvangen als dat nodig is.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.