Diefstal

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Diefstal


Diefstal is een strafbaar feit. Het is het opzettelijk wegnemen van iemands eigendom zonder toestemming, met de bedoeling het in bezit te nemen. Diefstal kan variëren van kleine diefstallen zoals winkeldiefstal tot grootschalige diefstallen zoals inbraken of overvallen.

Onze strafrecht advocaten hebben veel ervaring met zaken die te maken hebben met diefstal. Het is belangrijk om te onthouden dat diefstal een misdrijf is en dat de straffen kunnen variëren afhankelijk van de omstandigheden van de diefstal. Het kan variëren van een boete tot een gevangenisstraf. Wij adviseren u graag over de te verwachten strafmaat in uw geval. 

Verschillende soorten diefstal

Er zijn verschillende soorten diefstal, waaronder: 

 • Diefstal met geweld of bedreiging;
 • diefstal door middel van inbraak;
 • winkeldiefstal;
 • zakkenrollen of straatroof;
 • diefstal door middel van fraude.

Elke vorm van diefstal heeft zijn eigen unieke omstandigheden en strafrechtelijke gevolgen. Het is belangrijk om een ervaren strafrechtadvocaat te raadplegen als u beschuldigd wordt van diefstal. Wij  kunnen u helpen uw zaak te verdedigen en uw rechten te beschermen.

Als u beschuldigd wordt van diefstal, is het belangrijk om te onthouden dat u het recht heeft om een advocaat te raadplegen en dat u onschuldig bent tot het tegendeel bewezen is. 

Het is ook belangrijk om te onthouden dat er in sommige gevallen verzachtende omstandigheden kunnen zijn die de ernst van de diefstal verminderen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de diefstal werd gepleegd uit noodzaak, zoals het stelen van voedsel omdat iemand geen andere opties had. Een advocaat kan u helpen deze omstandigheden naar voren te brengen en te gebruiken in uw verdediging.

Vrijblijvend contact met een ervaren strafrechtadvocaat bij diefstal 

Als u beschuldigd wordt van diefstal, is het belangrijk om een advocaat te raadplegen om uw rechten te beschermen en u te helpen bij het voorbereiden van uw verdediging. Een advocaat kan u adviseren over de beste manier om uw zaak aan te pakken en eventuele verzachtende omstandigheden naar voren te brengen. Neemt u hiervoor vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag. 

Bekijk meer onderwerpen binnen het strafrecht:  mishandeling | zware mishandeling | winkeldiefstal | heling | openlijke geweldpleging | afpersing of afdreiging | valsheid in geschrift | belediging | bedreiging | stalking | rijden onder invloed |

Diefstal

Vragen?

  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Veelgestelde vragen

  Kan ik worden vervolgd voor diefstal als ik iets per ongeluk heb meegenomen?

  Als u per ongeluk iets hebt meegenomen zonder de intentie om het te stelen, dan wordt dit gezien als een vergissing en zal er geen sprake zijn van diefstal. Als er echter wel sprake is van opzet, dan kan dit wel leiden tot vervolging.

  Kan ik worden vervolgd voor diefstal als ik niet de enige verdachte ben?

  Ja, als er voldoende bewijs is dat u betrokken bent bij de diefstal, dan kan u worden vervolgd ongeacht of u alleen of samen met anderen handelde.

  Wat moet ik doen als ik ten onrechte wordt beschuldigd van diefstal?

  Als u ten onrechte wordt beschuldigd van diefstal, is het belangrijk om juridische bijstand in te schakelen. Een advocaat kan u adviseren over uw rechten en de juiste stappen die u moet nemen om de beschuldigingen aan te vechten.

  Moet ik iets zeggen als ik verdacht wordt van diefstal?

  Het is belangrijk om te weten dat u het recht heeft om te zwijgen. Als u verdacht wordt van diefstal, is het verstandig om niet te praten zonder eerst juridisch advies in te winnen van een advocaat. Uw verklaring kan namelijk tegen u worden gebruikt tijdens het proces.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten