Bedreiging

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Bedreiging 

Wanneer u flinke ruzie heeft of een woordenwisseling kan het voorkomen dat u een bedreiging uit. Wanneer het slachtoffer aangifte doet kan het zijn dat u strafrechtelijk wordt vervolgd. Als u strafrechtelijk vervolgd wordt wilt u natuurlijk graag weten waar u aan toe bent. 

Straffen

De strafbaarstelling is opgenomen in artikel 285 van het Wetboek van Strafrecht. Daar valt het volgende te lezen: ‘’Bedreiging met openlijk in vereniging geweld plegen tegen personen of goederen, met geweld tegen een internationaal beschermd persoon of diens beschermde goederen, met enig misdrijf waardoor gevaar voor de algemene veiligheid van personen of goederen of gemeen gevaar voor de verlenging van diensten ontstaat, met verkrachting, met feitelijke aanranding van de eerbaarheid, met enig misdrijf tegen het leven gericht, met gijzeling, met zware mishandeling of met brandstichting, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of een geldboete van de vierde categorie’’. 

Het gaat er om dat u iemand bedreigd met geweld, gijzeling, aanranding, verkrachting of de dood. Bedreiging kan in persoon plaatsvinden en dus fysiek, of schriftelijk via bijvoorbeeld social media. 

Er kan een maximale gevangenisstraf van twee jaar worden opgelegd. Vaak wordt een geldboete op gelegd. Deze kan hoog oplopen en is maximaal 21.750 euro. 

Verdacht van bedreiging

Als u verdacht wordt is het belangrijk om contact op te nemen met een ervaren strafrecht advocaat. Er zijn verschillende soorten bedreigingen en het is afhankelijk van de situatie wat voor een straf u opgelegd kunt krijgen. Zo werkt het bedreigen van bepaalde personen in sommige gevallen strafverzwarend. Een strafrechtadvocaat kan u vertellen wat u te wachten staat en een gedegen verweer voor u voeren. 

Contact met een ervaren strafrecht advocaat voor bedreiging

Als u vervolgd wordt, neem dan zo snel mogelijk vrijblijvend contact met ons op. Zo wordt u niet onnodig zwaar gestraft.

Bekijk meer onderwerpen binnen het strafrecht:  mishandeling | zware mishandeling | winkeldiefstal | heling | witwassen | afpersing of afdreiging | valsheid in geschrift | belediging | openlijke geweldpleging | stalking | rijden onder invloed |

bedreiging

Vragen?

  Veelgestelde vragen

  Wat valt onder dreigen?

  Dreigen kan gedaan worden door woorden of daden. Als iemand bedreigd wordt wordt hem iets vervelends, bijvoorbeeld geweld in het vooruitzicht gesteld.

  Zijn er verschillende gradaties van bedreiging?

  Ja, er zijn bepaalde strafverzwarende omstandigheden. Te denken valt aan een schriftelijke bedreiging, bedreiging met een terroristisch misdrijf, of bedreiging van een ambtenaar in functie.

  Is online bedreigen strafbaar?

  Ja, ook online bedreigen valt onder de strafbepaling. Hierbij valt te denken aan bedreigen via WhatsApp, Facebook, Twitter, Snapchat etc. Voor bedreiging is niet vereist dat het in persoon gebeurt. 

  Kan ik een strafblad krijgen voor bedreiging?

  Ja, bij veroordeling voor bedreiging krijgt u een aantekening op uw strafblad. 

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.