Reizen met cash geld

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Met hoeveel geld mag je ik reizen?

 

Er zijn geen specifieke regels over hoeveel geld u mag meenemen als u reist, zowel binnen als buiten Nederland. U mag zoveel geld meenemen als u wilt, zolang u dit op een legale manier heeft verkregen en u het geld kunt verantwoorden.

Er zijn echter wel regels over het meenemen van grote hoeveelheden geld als u het land binnenkomt of het land verlaat. Als u meer dan € 10.000 aan contant geld meeneemt als u het land binnenkomt of het land verlaat, moet u dit melden aan de Douane. Dit geldt ook als u het geld meeneemt in andere vormen, zoals cheques, reischeques of bankoverschrijvingen.

Het melden van grote hoeveelheden geld is bedoeld om te voorkomen dat het geld wordt gebruikt voor illegaliteit, zoals geldwitwassen of financiering van terrorisme. Als u grote hoeveelheden geld meldt, hoeft dit niet per se te betekenen dat er iets mis is, maar het kan wel leiden tot extra controles door de Douane.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk land zijn eigen regels heeft voor het meenemen van geld en dat het aan te raden is om deze regels te respecteren als u naar een ander land reist. Als u vragen heeft over de regels voor het meenemen van geld, raad ik u aan om contact op te nemen met de ambassade of het consulaat van het land waar u naartoe reist.

Hoe hoog is de boete voor het niet melden van cash bij de douane?

Als u meer dan € 10.000 aan contant geld meeneemt als u het land binnenkomt of het land verlaat, moet u dit melden aan de Douane. Als u dit niet doet, kunt u een boete krijgen.

De hoogte van de boete hangt af van de omvang van de overtreding en de ernst ervan. In sommige gevallen kan de boete oplopen tot maximaal € 45.000. Als de overtreding ernstig is, kan de zaak ook worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie, wat kan leiden tot strafrechtelijke vervolging.

Het is belangrijk om te onthouden dat het niet melden van grote hoeveelheden geld aan de Douane ernstige gevolgen kan hebben. Als u vragen heeft over de regels voor het meenemen van geld, raad ik u aan om contact op te nemen met de Douane of om professioneel advies te vragen.

Waarmee kan Raedsman u helpen als u met te veel cash geld heeft gereisd?

Als u wordt aangehouden of aangeklaagd vanwege het niet melden van grote hoeveelheden geld aan de Douane, kan onze advocaat u helpen om uw rechten te verdedigen en om de juiste stappen te nemen om uw belangen te behartigen.

Onze advocaat kan bijvoorbeeld helpen om u te vertegenwoordigen tijdens verhoren of rechtszaken, om u te adviseren over uw rechten en plichten, en om te onderhandelen met de autoriteiten over eventuele boetes of straffen.

Onze advocaat kan ook helpen om te bepalen of u in aanmerking komt voor een toevoeging, zodat u juridische hulp kunt krijgen zonder dat u hiervoor hoeft te betalen.

Als u vragen heeft over hoe een advocaat u kan helpen als u met te veel geld reist, raad ik u aan om contact op te nemen met onze advocaat om uw situatie te bespreken. Wij kunnen u meer informatie geven over uw rechten en plichten en u helpen om de juiste stappen te nemen om uw belangen te behartigen.

Vreemdelingenrecht

Vragen?

  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten