Scheiding

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Familierecht advocaten & juridische professionals

Raedsman biedt betrouwbare en deskundige juridische ondersteuning in personen- en familierecht. Een ervaren advocaat staat klaar om u te helpen met uw rechtszaken, of het nu gaat om omgangsregeling, scheiding, ouderlijk gezag of andere onderwerpen. Bezoek onze website voor meer informatie of maak direct een afspraak

Bel: 085 087 2024

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat? U kunt direct contact met ons opnemen via het contact formulier.

Vul onderstaand contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze medewerkers.  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Scheiden

   

  Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis in het leven van een echtpaar en hun gezin. Naast de emotionele en praktische gevolgen, zijn er ook juridische aspecten die moeten worden overwogen. 

  Echtscheidingsprocedure

  Een echtscheiding moet officieel worden aangevraagd bij de rechtbank. Het indienen van een echtscheidingsverzoek kan zowel gezamenlijk als individueel gebeuren. Als beide partijen het eens zijn over de scheiding en de voorwaarden waaronder deze zal plaatsvinden, kan een gezamenlijk verzoek worden ingediend. Als er echter onenigheid bestaat over de voorwaarden, zoals de verdeling van het vermogen of de zorg voor de kinderen, kan een individueel verzoek worden ingediend.

  Vermogensverdeling

  Bij een echtscheiding moet het vermogen van de echtgenoten worden verdeeld. Dit omvat alle bezittingen en schulden die tijdens het huwelijk zijn opgebouwd. De verdeling van het vermogen kan worden vastgesteld door middel van een huwelijkse voorwaarde, een samenlevingscontract of door de wet. Als er geen afspraken zijn gemaakt over de vermogensverdeling, zal de rechtbank beslissen hoe het vermogen wordt verdeeld.

  Alimentatie

  Als er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn, moeten er afspraken worden gemaakt over de alimentatie. De ouder die niet de dagelijkse zorg heeft voor de kinderen, is verplicht om bij te dragen aan de kosten van de opvoeding en verzorging van de kinderen. De hoogte van de alimentatie wordt bepaald aan de hand van de behoefte van de kinderen en de draagkracht van de ouders. Ook kan er partneralimentatie worden afgesproken als een van de partners na de scheiding niet voldoende inkomsten heeft om in het levensonderhoud te voorzien.

  Omgangsregeling

  Bij een scheiding moeten er ook afspraken worden gemaakt over de zorg voor de kinderen. Dit omvat onder andere de omgangsregeling, de verdeling van de zorgtaken en de kosten die hiermee gemoeid zijn. De omgangsregeling moet in het belang van de kinderen zijn en moet worden afgestemd op de behoeften van de kinderen en de mogelijkheden van de ouders.

  Een advocaat is van essentieel belang bij een echtscheiding omdat hij of zij kan helpen bij het vinden van een oplossing voor juridische kwesties en kan adviseren over de verschillende mogelijkheden en consequenties van elke keuze die wordt gemaakt. 

  Waarom contact met een echtscheidings advocaat 

  Een advocaat kan bijvoorbeeld helpen bij het opstellen van een echtscheidingsconvenant, waarin afspraken worden vastgelegd over de vermogensverdeling, alimentatie en de zorg voor de kinderen. De advocaat kan ook bemiddelen tussen de partners en helpen bij het vinden van een oplossing die voor beide partijen acceptabel is.

  Een advocaat kan ook procederen als er een geschil ontstaat tussen de partners. Bijvoorbeeld als er onenigheid bestaat over de vermogensverdeling of de omgangsregeling voor de kinderen. 

  Daarnaast zijn personen -en familierecht advocaten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en veranderingen in de wetgeving met betrekking tot echtscheidingen en kunnen wij daarom de meest actuele en betrouwbare informatie verstrekken. Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn bij het vaststellen van de hoogte van de alimentatie of bij het maken van afspraken over de zorg voor de kinderen.

  Ervaring van Raedsman met betrekking tot scheiden

  Als juridisch kantoor Raedsman hebben we veel ervaring met scheidingen en hebben we onze cliënten bijgestaan in diverse zaken. De advocaten hebben hun expertise ingezet om onze cliënten te adviseren over de rechten en plichten bij scheidingen, en om ervoor te zorgen dat hun rechten en belangen worden beschermd. We begrijpen dat scheidingen vaak emotioneel en complex kunnen zijn, en daarom hebben we ons best gedaan om onze cliënten te helpen bij het vinden van de best mogelijke oplossingen en het bereiken van gunstige resultaten.

  We zijn trots om te vermelden dat we succesvolle zaken hebben afgerond op het gebied van scheidingen. Onze cliënten hebben rechtvaardige regelingen getroffen op het gebied van alimentatie, omgangsregelingen en verdeling van bezittingen en schulden. Door middel van mediation en onderhandelingen hebben we onze cliënten geholpen om een zo vreedzaam mogelijke scheiding te bereiken. We blijven ons inzetten om onze cliënten te ondersteunen en te beschermen in alle zaken die verband houden met scheidingen en familierechtelijke geschillen.

  Bekijk meer onderwerpen binnen het personen- en familierecht: Ouderlijk gezag en voogdij | Omgangsregeling | Erkenning kind | Ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing kind | Scheiding | Alimentatie | Scheiding ondernemer

  Vragen?

   *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

   Veelgestelde vragen

   Kan ik een scheiding aanvragen zonder mijn partner?

   Ja, als uw partner niet mee wil werken aan het scheidingsverzoek kunt u een scheidingsadvocaat inschakelen die een eenzijdig verzoekschrift tot echtscheiding indient bij de rechtbank. U kunt hiervoor vrijblijvend contact met ons opnemen.

   Is het verplicht een advocaat in te schakelen bij een scheiding?

   Ja, alleen een advocaat kan een verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechtbank.

   Wat is een echtscheidingsconvenant?

   In een echtscheidingsconvenant worden alle afspraken vastgelegd die u en uw partner hebben gemaakt over de echtscheiding.

   Wat moet ik doen als mijn partner niet wil tekenen voor een scheiding?

   Als uw partner niet mee wil werken aan het scheidingsverzoek kunt u een scheidingsadvocaat inschakelen die een eenzijdig verzoekschrift tot echtscheiding indient bij de rechtbank. U kunt hiervoor vrijblijvend contact met ons opnemen.

   Laatste berichten

   Chat openen
   1
   Hulp nodig?
   Goedendag, kunt u alles vinden wat u zoekt op onze website?

   U kunt mij vrijblijvend uw juridisch geschil laten beoordelen, op basis hiervan kunnen we u voorzien van de meest geschikte oplossing.

   U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
   Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten