Scheiding

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Scheiding 

 

Een echtscheiding is een emotioneel en vaak complex proces waar veel mensen doorheen gaan. Het beëindigen van een huwelijk of partnerschap is niet gemakkelijk en het is belangrijk om de juiste stappen te zetten om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als u overweegt om te scheiden, is het verstandig om de hulp van een ervaren echtscheidingsadvocaat in te roepen.

Een advocaat voor echtscheiding kan u begeleiden bij het maken van belangrijke beslissingen over uw toekomst en uw financiële situatie. Hierbij kunt u denken aan de verdeling van bezittingen en vermogen, de afspraken over omgang met de kinderen en (partner)alimentatie. Een advocaat kan ook onderhandelen met uw partner of advocaat over deze kwesties, en u helpen bij het opstellen en indienen van de benodigde documenten.

Het is belangrijk om een advocaat te kiezen die u vertrouwt en die ervaring heeft met echtscheidingen. Als u en uw ex-partner nog in goede harmonie met elkaar omgaan kunt u er soms voor kiezen om gezamenlijk een advocaat in te schakelen. Dit scheelt in kosten. 

Een echtscheiding kan een stressvolle tijd zijn, maar met de juiste ondersteuning kunt u een goede uitkomst bereiken. Een ervaren echtscheidingsadvocaat kan u helpen om de rechterlijke procedures en formele verplichtingen te doorlopen, en tegelijkertijd uw belangen te beschermen en u te helpen bij het vinden van oplossingen voor emotionele en praktische kwesties.

Contact met echtscheidings advocaat 

Onthoud dat elke echtscheidingszaak uniek is en dat het proces kan variëren afhankelijk van de omstandigheden van uw situatie. Een advocaat voor echtscheiding kan u begeleiden door deze uitdagingen en u helpen om de juiste beslissingen te nemen voor u en uw gezin.

Of bekijk meer onderwerpen binnen het personen- en familierecht:  omgangsregeling | erkenning kind | ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing kind | ouderlijk gezag en voogdij | alimentatie |

scheiding

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Kan ik een scheiding aanvragen zonder mijn partner?

  Ja, als uw partner niet mee wil werken aan het scheidingsverzoek kunt u een scheidingsadvocaat inschakelen die een eenzijdig verzoekschrift tot echtscheiding indient bij de rechtbank. U kunt hiervoor vrijblijvend contact met ons opnemen.

  Is het verplicht een advocaat in te schakelen bij een scheiding?

  Ja, alleen een advocaat kan een verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechtbank.

  Wat is een echtscheidingsconvenant?

  In een echtscheidingsconvenant worden alle afspraken vastgelegd die u en uw partner hebben gemaakt over de echtscheiding.

  Wat moet ik doen als mijn partner niet wil tekenen voor een scheiding?

  Als uw partner niet mee wil werken aan het scheidingsverzoek kunt u een scheidingsadvocaat inschakelen die een eenzijdig verzoekschrift tot echtscheiding indient bij de rechtbank. U kunt hiervoor vrijblijvend contact met ons opnemen.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.