Scheiding ondernemer

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Familierecht advocaten & juridische professionals

Raedsman biedt betrouwbare en deskundige juridische ondersteuning in personen- en familierecht. Ervaren advocaten staan klaar om u te helpen met uw rechtszaken, of het nu gaat om omgangsregeling, scheiding, ouderlijk gezag of andere onderwerpen. Bezoek onze website voor meer informatie of maak direct een afspraak

Bel: 085 087 2024

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat? U kunt direct contact met ons opnemen via het contact formulier.

Vul onderstaand contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze medewerkers.  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Echtscheiding ondernemer 

   

  Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis, vooral voor ondernemers die hun zakelijke en persoonlijke belangen willen beschermen tijdens het scheidingsproces. Als ondernemer heeft u waarschijnlijk hard gewerkt om uw bedrijf op te bouwen en u wilt ervoor zorgen dat uw vermogen en inkomsten beschermd blijven tijdens de echtscheiding.

  Er zijn enkele specifieke overwegingen die ondernemers moeten maken tijdens een echtscheiding, zoals:

  1. de verdeling van zakelijke bezittingen en vermogen
  2. de regeling van het inkomen en de verantwoordelijkheid voor schulden. In sommige gevallen kan het bedrijf zelf onderwerp zijn van de verdeling, waardoor het noodzakelijk is om de waarde van het bedrijf en de verantwoordelijkheden van de partners nauwkeurig te bepalen.

  Het is belangrijk om te realiseren dat een echtscheiding van een ondernemer veel complexer is dan een echtscheiding waarbij beide partijen werknemers zijn. Het is daarom verstandig om de hulp in te roepen van een ervaren echtscheidingsadvocaat die u kan helpen bij het beschermen van uw zakelijke en persoonlijke belangen tijdens het scheidingsproces.

  Contact met een echtscheidingsadvocaat voor ondernemers

  Een ervaren echtscheidingsadvocaat kan u helpen bij het onderhandelen met uw partner over de verdeling van zakelijke bezittingen en vermogen, het vaststellen van een regeling voor het inkomen en de verantwoordelijkheid voor schulden, en het bepalen van de waarde van het bedrijf. Het is ook belangrijk om te weten dat de effecten van een echtscheiding op uw bedrijf kunnen blijven doorwerken, zelfs nadat de echtscheiding is afgerond. Daarom is het van belang een professional in te schakelen  die u kan helpen bij het opstellen van een strategie voor de toekomst, zodat u uw bedrijf en uw vermogen kunt beschermen. 

  Ervaring van Raedsman met betrekking tot echtscheiding ondernemer

  Als juridisch kantoor Raedsman hebben we veel ervaring in het begeleiden van ondernemers en hun partners bij echtscheidingszaken. We begrijpen dat het scheiden van zakelijke en persoonlijke belangen vaak complex is, en dat er veel op het spel kan staan bij het beëindigen van een huwelijk. Daarom hebben we ons ingezet om onze cliënten op een professionele en betrokken manier te begeleiden en te adviseren, en om ervoor te zorgen dat hun belangen worden beschermd.

  We zijn trots om te vermelden dat we succesvolle zaken hebben afgerond voor ondernemers bij echtscheidingsprocedures. Ervaren advocaten hebben de juiste expertise en kennis om de zakelijke en financiële gevolgen van een echtscheiding te begrijpen en te onderzoeken, en om passende oplossingen te vinden voor de verschillende kwesties die hierbij komen kijken. We hebben onze cliënten geholpen bij het opstellen van overeenkomsten voor vermogensverdeling en alimentatie, en bij het regelen van andere zaken, zoals bedrijfsopvolging, waardebepaling en overdracht van aandelen.

  Door middel van onderhandelingen en, indien nodig, gerechtelijke procedures, hebben we onze cliënten bijgestaan bij het bereiken van een eerlijke en duurzame regeling die recht doet aan hun belangen en die van hun partners. We blijven ons inzetten om ondernemers te ondersteunen bij alle zaken die verband houden met echtscheiding en familierechtelijke geschillen.

  Bekijk meer onderwerpen binnen het personen- en familierecht: Ouderlijk gezag en voogdij | Omgangsregeling | Erkenning kind | Ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing kind | Scheiding | Alimentatie | Scheiding ondernemer

  Vragen?

   *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

   Veelgestelde vragen

   Wat gebeurt er met mijn bedrijf tijdens de echtscheiding?

   Als ondernemer is het belangrijk om te weten wat er met uw bedrijf gebeurt tijdens de echtscheiding. Het antwoord hangt af van verschillende factoren, zoals de huwelijkse voorwaarden, de eigendomsstructuur van het bedrijf en de toekomstplannen van beide partners.

   In het geval van gemeenschap van goederen zal het bedrijf in principe verdeeld moeten worden tussen beide partners. Als het bedrijf eigendom is van één partner, kan de andere partner recht hebben op een deel van de waarde van het bedrijf, afhankelijk van de omstandigheden. Het is belangrijk om een goede advocaat of mediator te raadplegen om de mogelijkheden te bespreken en de beste oplossing te vinden.

   Moet ik alimentatie betalen aan mijn ex-partner als ik een ondernemer ben?

   Als ondernemer kunt u verplicht zijn om alimentatie te betalen aan uw ex-partner. De hoogte van de alimentatie wordt berekend op basis van uw inkomsten en de behoeften van uw ex-partner. Als uw inkomen afkomstig is uit uw bedrijf, kan het lastiger zijn om uw inkomsten te berekenen. In dat geval kan het verstandig zijn om een financieel deskundige in te schakelen om u te helpen bij het vaststellen van uw inkomen en de hoogte van de alimentatie.

   Wat gebeurt er met mijn zakelijke partner tijdens de echtscheiding?

   Als u een zakelijke partner heeft, kan de echtscheiding van invloed zijn op uw bedrijf. Het is belangrijk om afspraken te maken over wat er gebeurt als een van de partners gaat scheiden. Dit kan worden vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst of huishoudelijk reglement. Het is verstandig om een advocaat of mediator te raadplegen om deze afspraken op te stellen en ervoor te zorgen dat ze juridisch afdwingbaar zijn.

   Kan ik mijn bedrijf behouden na de echtscheiding?

   Als ondernemer wilt u natuurlijk weten of u uw bedrijf kunt behouden na de echtscheiding. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de huwelijkse voorwaarden, de eigendomsstructuur van het bedrijf en de financiële situatie van beide partners.

   Als het bedrijf eigendom is van één partner en deze partner de volledige waarde van het bedrijf kan betalen aan de andere partner, kan het bedrijf behouden blijven. Als het bedrijf verdeeld moet worden tussen beide partners, kan het zijn dat het bedrijf moet worden verkocht om de waarde ervan te verdelen. Het is belangrijk om een advocaat of mediator te raadplegen om de mogelijkheden te bespreken en de beste oplossing te vinden.

   Laatste berichten

   Chat openen
   1
   Hulp nodig?
   Goedendag, kunt u alles vinden wat u zoekt op onze website?

   U kunt mij vrijblijvend uw juridisch geschil laten beoordelen, op basis hiervan kunnen we u voorzien van de meest geschikte oplossing.

   U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
   Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten