Erkenning kind

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Erkenning kind 

 

In het geval een kind geboren worden tijdens het huwelijk of een geregistreerd partnerschap van de ouders, is erkenning niet vereist. In dit geval zijn beide ouders juridisch ouder. Echter, indien het kind geboren is voor het huwelijk of geregistreerd partnerschap, moet de andere ouder het kind erkennen.

Erkenning kan op drie momenten plaatsvinden: vóór de geboorte (ook wel erkenning van de ongeboren vrucht genoemd), tijdens de geboorteaangifte of op een later tijdstip. Als het om het eerste kind gaat en de ouders willen dat het kind de achternaam van de vader draagt, moet de moeder daarbij aanwezig zijn en is schriftelijke toestemming niet toegestaan. Bij een tweede of volgende kind is het wel mogelijk om schriftelijk toestemming te geven, en zullen deze kinderen automatisch dezelfde achternaam dragen als het eerste kind

Kan de vader het kind erkennen zonder toestemming van moeder? 

Het komt regelmatig voor dat een moeder geen toestemming wil geven voor erkenning door de vader. Dit kan allerlei redenen hebben. Als de moeder geen toestemming verleent voor erkenning, kan de vader een verzoek indienen bij de rechtbank om vervangende toestemming. Hierbij wordt door middel van een DNA-test het vaderschap gerechtelijk bevestigd en kan de rechtbank, onder de voorwaarde dat de erkenning in het belang van het kind is, vervangende toestemming verlenen.

Wat als de moeder wil dat het kind erkent wordt, maar de vader weigert dit? 

Als de vader het kind niet wil erkennen, kan de moeder een procedure starten om het vaderschap gerechtelijk vast te stellen. Dit heeft dezelfde effecten als erkenning, waaronder de verplichting voor de vader om alimentatie te betalen en het recht op omgang met het kind. Het is belangrijk om te weten dat ook de verwekker van het kind alimentatieplichtig is, ongeacht de erkenning.

Contact met ervaren familierecht advocaat bij problemen met erkenning 

Heeft  u problemen met de erkenning van uw kind? Laat onze ervaren familierecht advocaten u helpen! Wij zijn gespecialiseerd in het oplossen van familiezaken en staan ​​altijd klaar om u te ondersteunen. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise kunnen wij u bijstaan ​​bij elke stap van het proces, of het nu gaat om erkenning,, financiële verplichtingen, omgang of andere knelpunten. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op en laat ons uw lasten verminderen.

Ervaring van Raedsman met betrekking tot erkenning kind

Als advocatenkantoor Raedsman hebben we veel ervaring met erkenning van kinderen en hebben we onze cliënten bijgestaan ​​in verschillende zaken. Onze toegewijde advocaten hebben hun expertise ingezet om onze cliënten te adviseren over de procedures voor erkenning van kinderen en om ervoor te zorgen dat hun rechten en belangen worden beschermd. We begrijpen dat erkenning van kinderen gevoelige en persoonlijke kwesties kunnen zijn, en daarom hebben we ons best gedaan om onze cliënten te helpen bij het vinden van de best mogelijke oplossingen en het bereiken van gunstige resultaten.

We zijn trots om te vermelden dat we succesvolle zaken hebben afgerond op het gebied van erkenning van kinderen. Onze cliënten hebben hun kinderen succesvol kunnen erkennen, en we hebben ook geholpen bij het vinden van geschikte oplossingen om geschillen op te lossen. We blijven ons inzetten om onze cliënten te ondersteunen en te beschermen in alle zaken die verband houden met erkenning van kinderen en familierechtelijke geschillen.

Bekijk meer onderwerpen binnen het personen- en familierecht: Ouderlijk gezag en voogdij | Omgangsregeling | Erkenning kind | Ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing kind | Scheiding | Alimentatie | Scheiding ondernemer

erkenning kind

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Hoe kan een vader zijn kind erkennen?

  Als u uw kind wil erkennen, doet u dit bij uw gemeente. Erkenning kan tijdens de zwangerschap, bij de geboorteaangifte of daarna. Vervolgens krijgt u een akte van erkenning.

  Heb ik schriftelijke toestemming nodig van de moeder bij erkenning?

  Als de moeder van het (ongeboren) kind niet meekomt, heeft de vader schriftelijke toestemming nodig.

  Is een vader verplicht zijn kind te erkennen?

  Nee, een vader is niet verplicht zijn kind te erkennen. Wel kan de moeder van een kind gerechtelijk laten vaststellen wie de verwekker is van het kind middels een DNA test. Deze test kan bevolen worden door de rechter in het belang van het kind. Als het vaderschap wordt geconstateerd kan er een verplichting tot bijdrage in de kosten bestaan, zoals kinderalimentatie.

  Heeft erkenning terugwerkende kracht?

  Nee, erkenning heeft geen terugwerkende kracht.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.