Alimentatie 

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Familierecht advocaten & juridische professionals

Raedsman biedt betrouwbare en deskundige juridische ondersteuning in personen- en familierecht. Een ervaren advocaat staat klaar om u te helpen met uw rechtszaken, of het nu gaat om omgangsregeling, scheiding, ouderlijk gezag of andere onderwerpen. Bezoek onze website voor meer informatie of maak direct een afspraak

Bel: 085 087 2024

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat? U kunt direct contact met ons opnemen via het contact formulier.

Vul onderstaand contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze medewerkers.  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Alimentatie na scheiding of uit elkaar gaan ouders

   

  Het uit elkaar gaan van de ouders is voor veel kinderen en ouders een moeilijke periode. Het is namelijk een emotioneel en financieel ingrijpende gebeurtenis. Na het uit elkaar gaan van de ouders is het belangrijk om te zorgen dat de kinderen de zorg en aandacht krijgen die zij nodig hebben. Dit betekent dat de ouders verantwoordelijk zijn voor de verzorging en opvoeding van de kinderen.

  Een belangrijk onderdeel van de verzorging van de kinderen is de alimentatie. Alimentatie is een bedrag dat door een ouder moet worden betaald aan de andere ouder ter ondersteuning van de kinderen. Het doel van alimentatie is om de kinderen te voorzien van de nodige financiële middelen. 

  Hoe wordt de hoogte van de alimentatie berekend?

  1. Vaststellen van de behoefte van het kind: Om de behoeften van kinderen vast te stellen, wordt het rapport "Kosten van kinderen ten behoeve van kinderalimentatie" meestal gebruikt. Dit rapport bevat een tabel die de specifieke behoeften voor elk kind vaststelt.
  2. Bepaling van de draagkracht van beide ouders. Om de draagkracht van beide ouders vast te stellen, moet eerst het netto inkomen van elke ouder bepaald worden. Hierbij worden bepaalde kosten, zoals de minimale kosten voor onderhoud, redelijke woonlasten en de premie voor de zorgverzekering, in mindering gebracht. Het inkomen van de ouder die alimentatie ontvangt, wordt verhoogd met het geschatte kindgebonden budget. Het totale bedrag van deze kosten wordt het "draagkrachtloos inkomen" genoemd. Dit bedrag is het bedrag dat elke ouder nodig heeft voor eigen onderhoud. Als er nog financiële ruimte overblijft, kan dit worden gebruikt voor de kosten van de kinderen.
  3. Bepaling van de hoogte van kinderalimentatie. De rechter vergelijkt de draagkracht van beide ouders en stelt de hoogte van de kinderalimentatie vast, in verhouding tot deze draagkracht.

  Het bepalen van de hoogte van de alimentatie is niet altijd eenvoudig. Het komt vaak voor dat er discussie ontstaat over de hoogte van de alimentatie. Ook zien we regelmatig dat de ouder die de alimentatie moet betalen minder wil betalen dan zou moeten. Het is daarom belangrijk om hierover afspraken te maken en deze op papier te zetten. Bij discussie doet u er goed aan de bijstand van een ervaren familierecht advocaat in te schakelen. 

  Herberekening alimentatie 

  In sommige gevallen is het nodig om de hoogte van de alimentatie aan te passen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er veranderingen plaatsvinden in de levensomstandigheden van de ouders of de kinderen. Denkt u bijvoorbeeld aan verlies van baan of contracturen.  Een advocaat kan helpen bij het aanpassen van de hoogte van de alimentatie.

  Contact met een ervaren advocaat familierecht 

  Alimentatie is een belangrijk onderdeel van de verzorging en opvoeding van kinderen na het uit elkaar gaan van de ouders. Het is belangrijk om afspraken te maken over de hoogte van de alimentatie en deze op papier te zetten. Deskundige advocaten beschikken over jarenlange ervaring en zullen u helpen bij het bereiken van een oplossing die in het belang is van u en uw kinderen. Neem vandaag nog contact met ons op via onze website of telefoonnummer en ervaar de geruststelling en de zekerheid die u verdient.

  Ervaring van Raedsman met betrekking tot alimentatie

  Als juridisch kantoor Raedsman hebben we veel ervaring met alimentatie en hebben we onze cliënten bijgestaan in diverse zaken. De advocaten hebben hun expertise ingezet om onze cliënten te adviseren over de rechten en plichten bij alimentatie, en om ervoor te zorgen dat hun rechten en belangen worden beschermd. We begrijpen dat alimentatiekwesties vaak gevoelig en emotioneel kunnen zijn, en daarom hebben we ons best gedaan om onze cliënten te helpen bij het vinden van de best mogelijke oplossingen en het bereiken van gunstige resultaten.

  We zijn trots om te vermelden dat we succesvolle zaken hebben afgerond op het gebied van alimentatie. Onze cliënten hebben rechtvaardige en passende alimentatieregelingen ontvangen, en we hebben ook geholpen bij het vinden van geschikte oplossingen voor complexere situaties, zoals internationale alimentatiegeschillen. Door middel van onderhandelingen en, indien nodig, gerechtelijke procedures, hebben we onze cliënten geholpen om hun rechten te beschermen en om hun belangen op een passende manier te behartigen. We blijven ons inzetten om onze cliënten te ondersteunen in alle zaken die verband houden met alimentatie en familierechtelijke geschillen.

  Bekijk meer onderwerpen binnen het personen- en familierecht: Ouderlijk gezag en voogdij | Omgangsregeling | Erkenning kind | Ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing kind | Scheiding | Alimentatie | Scheiding ondernemer

  Vragen?

   *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

   Veelgestelde vragen

   Is kinderalimentatie verplicht?

   De niet-verzorgende ouder is verplicht financieel voor het kind te blijven zorgen. Kinderalimentatie is verplicht.

   Wat te doen als ex-partner geen alimentatie wil betalen?

   Als er een rechterlijke uitspraak is gedaan over de alimentatie kunt u kosteloos het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) inschakelen. Het LBIO kan de alimentatie voor u innen.

   Moet ik partneralimentatie betalen als mijn ex een nieuwe partner heeft?

   Als uw ex een nieuwe partner heeft en gaat samenwonen, trouwen, of een geregistreerd partnerschap aangaat kan de (hoogte van) partneralimentatie veranderen.

   Kan ik de partneralimentatie ook afkopen?

   Afkoop van partneralimentatie is mogelijk. De hoogte van de afkoopsom is de oorspronkelijke hoogte en duur van de partneralimentatie. Hierdoor heeft u niet nog jaren een betalingsverplichting.

   Laatste berichten

   Chat openen
   1
   Hulp nodig?
   Goedendag, kunt u alles vinden wat u zoekt op onze website?

   U kunt mij vrijblijvend uw juridisch geschil laten beoordelen, op basis hiervan kunnen we u voorzien van de meest geschikte oplossing.

   U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
   Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten