Splitsing

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Splitsing 

Wanneer een onderneming opgedeeld wordt in twee of meerdere ondernemingen wordt dit splitsing genoemd. Er zijn verschillende redenen om dit te doen. Als een afdeling binnen een onderneming niet goed loopt, kan deze afdeling verkocht worden. Ook als u een afdeling verder wil specialiseren, kunt u de andere afdelingen verkopen. De andere afdelingen worden dan gesplitst. Ook bij geschillen tussen aandeelhouders is dit soms zinvol. Heeft u zelf te maken met een soortgelijke splitsing binnen uw onderneming? Dan doet u er verstandig aan om advies in te winnen bij een ondernemingsrecht advocaat.

Twee soorten splitsingen

De wet kent twee verschillende soorten splitsingen, namelijk de zuivere splitsing en afsplitsing. Zuiver houdt in dat de splitsende rechtspersonen ophouden te bestaan er er twee of meer verkrijgende rechtspersonen doorgaan. Afsplitsing houdt in dat de rechtspersonen niet ophouden te bestaan maar dat slechts een deel over gaat op een verkrijgende rechtspersoon. 

Rechtsvorm

De rechtspersonen moeten bij splitsing dezelfde rechtsvorm hebben. De verkrijgende rechtspersoon moet dezelfde rechtsvorm hebben als de rechtspersoon die splitst. De BV en NV worden als dezelfde rechtsvorm aangemerkt. 

Ervaren ondernemingsrechtadvocaat bij splitsing onderneming

Het is belangrijk begeleiding van een ondernemingsrecht advocaat in te schakelen. Heeft u vragen over splitsing? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag. 

Of bekijk meer onderwerpen binnen het ondernemingsrecht:  bedrijfsovername | aandeelhoudersgeschillen| insolventie- en faillissement | samenwerkingsovereenkomst | uittreding en uitstoting aandeelhouder |

splitsing

Vragen?  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.