Opstellen contracten en algemene voorwaarden

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Opstellen van contracten en algemene voorwaarden

 

Het opstellen van contracten en algemene voorwaarden is van groot belang voor iedere onderneming. Het vastleggen van afspraken tussen verschillende partijen zorgt voor duidelijkheid en voorkomt onenigheid in de toekomst. Een ondernemingsrecht advocaat kan  u helpen bij het opstellen van deze documenten en zorgen dat ze aan alle wettelijke eisen voldoen.

Contracten

Bij het opstellen van een contract is het belangrijk om te kijken naar de specifieke situatie van uw onderneming en de afspraken die u wilt maken met de andere partij(en).
Zo kan een contract worden opgesteld voor: 

 • de levering van producten of diensten;
 • samenwerkingen met andere bedrijven;
 • het aangaan van een arbeidsovereenkomst met werknemers;

Een ondernemingsrecht advocaat kan u helpen bij het opstellen van deze contracten en ervoor zorgen dat alle belangrijke zaken worden vastgelegd.

Algemene voorwaarden

Naast het opstellen van contracten is het ook van belang om algemene voorwaarden op te stellen voor uw onderneming. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst die u sluit en bevatten de regels waaraan de andere partij zich moet houden. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de betalingstermijn, garanties en aansprakelijkheid. Een ondernemingsrecht advocaat van Raedsman kan u adviseren over welke voorwaarden relevant zijn voor uw onderneming en deze voorwaarden opstellen.

Begrijpelijke taal

Bij het opstellen van contracten en algemene voorwaarden is het belangrijk om rekening te houden met de geldende wet- en regelgeving. Zo zijn er bijvoorbeeld wettelijke regels omtrent de informatie die moet worden verstrekt aan consumenten bij het aangaan van een overeenkomst. Onze ondernemingsrechtadvocaten zijn op de hoogte van de meest recente wet- en regelgeving en kunnen u adviseren over hoe u hiermee om moet gaan.

Daarnaast is het van belang dat de contracten en algemene voorwaarden helder en begrijpelijk zijn opgesteld. Juridische taal kan voor veel mensen onduidelijk zijn en hierdoor kunnen misverstanden ontstaan. Een ondernemingsrecht advocaat of jurist kan  u helpen bij het opstellen van deze documenten in begrijpelijke taal, zodat alle partijen weten wat er van hen wordt verwacht.

Het checken van contracten en algemene voorwaarden door een ondernemingsrecht jurist

Tot slot is het belangrijk om de contracten en algemene voorwaarden regelmatig te laten controleren en indien nodig aan te passen. Wet- en regelgeving kan veranderen en ook uw onderneming kan zich ontwikkelen. Een van onze ondernemingsrecht juristen kan u helpen bij het regelmatig controleren en aanpassen van deze documenten, zodat ze altijd up-to-date zijn.

Vrijblijvend contact met een ervaren ondernemingsrecht advocaat of jurist voor het opstellen of checken van contracten en algemene voorwaarden

Wij zijn gespecialiseerd in het opstellen van contracten en algemene voorwaarden voor ondernemingen. Door onze expertise op het gebied van het ondernemingsrecht kunnen wij u helpen om de juiste afspraken te maken en deze op de juiste manier vast te leggen. Dit alles voor een vooraf duidelijke en aantrekkelijke prijs. Neemt u daarvoor direct vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

Ervaring van Raedsman met betrekking tot het opstellen van contracten en algemene voorwaarden

Bij Raedsman hebben we veel ervaring in het opstellen en beoordelen van contracten en algemene voorwaarden. We begrijpen dat elk bedrijf zijn eigen unieke behoeften heeft en daarom bieden wij onze cliënten een persoonlijke en op maat gemaakte aanpak.

Ons team van advocaten heeft geholpen bij het opstellen van contracten voor een breed scala aan zakelijke transacties. Van leverings- en inkoopovereenkomsten tot dienstverleningscontracten en samenwerkingsovereenkomsten. We hebben onze cliënten bijgestaan in de onderhandelingen en het opstellen van de contracten, zodat hun zakelijke belangen worden beschermd.

Daarnaast hebben we ook veel ervaring in het opstellen en beoordelen van algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden zijn belangrijk omdat ze de basis vormen voor zakelijke transacties en kunnen bijdragen aan het voorkomen van geschillen. Onze advocaten zijn experts in het analyseren en opstellen van algemene voorwaarden en zorgen ervoor dat deze voldoen aan alle wettelijke eisen.

We zijn trots op ons vermogen om onze cliënten te helpen bij het opstellen van effectieve contracten en algemene voorwaarden, en om ervoor te zorgen dat hun zakelijke belangen worden beschermd. We hebben succesvolle zaken afgerond voor verschillende bedrijven in diverse sectoren en hebben een uitstekende reputatie opgebouwd als betrouwbare en deskundige adviseurs.

Bekijk meer onderwerpen binnen het ondernemingsrecht: Aandeelhoudersgeschillen | Bedrijfsovername | Splitsing | Insolventie- en faillissement | Advies voor uw onderneming | Uittreding en uitstoting aandeelhouders | Bestuurdersaansprakelijkheid | Franchiseovereenkomsten | Geschillen met werknemers | Opstellen contracten en algemene voorwaarden

opstellen contracten en algemene voorwaarden

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Wat zijn algemene voorwaarden?

  Algemene voorwaarden zijn de standaardbepalingen die van toepassing zijn op een contract tussen twee partijen. Ze bevatten de rechten en plichten van beide partijen en zijn bedoeld om de contractuele relatie te reguleren.

  Waarom zijn algemene voorwaarden belangrijk?

  Algemene voorwaarden zijn belangrijk omdat ze beide partijen beschermen tegen onvoorziene omstandigheden. Ze bepalen bijvoorbeeld wat er gebeurt in geval van vertragingen, wanprestaties, of geschillen tussen de partijen.

  Kan ik mijn algemene voorwaarden opstellen zonder juridische hulp?

  Hoewel het mogelijk is om uw eigen algemene voorwaarden op te stellen, is het aanbevolen om juridische hulp in te schakelen. Een onderneminsgrecht advocaat of jurist is op de hoogte van wet-en regelgeving die van belang is en kan u helpen ervoor te zorgen dat uw algemene voorwaarden aan de wettelijke vereisten voldoen en u beschermen tegen eventuele geschillen. Het is vaak ook iets eenmaligs waardoor u één keer de kosten maakt. U weet dan zeker dat alles op dit punt goed geregeld is. 

  Kunnen algemene voorwaarden worden gewijzigd?

  Ja, algemene voorwaarden kunnen worden gewijzigd. Echter, als de wijziging onredelijk is, kan deze ongeldig worden verklaard. Het is belangrijk om elke wijziging zorgvuldig te overwegen en deze op een transparante manier te communiceren aan de andere partij.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.