Advies onderneming

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Ondernemingsrecht advocaten & juridische professionals

Raedsman biedt betrouwbare en deskundige juridische ondersteuning binnen ondernemingsrecht. Ervaren advocaten staan klaar om u te helpen met uw rechtszaken, of het nu gaat om aandeelhoudersgeschillen, bedrijfsovername, advies voor uw onderneming of een ander rechtsgebied. Bezoek onze website voor meer informatie of maak direct een afspraak

Bel: 085 087 2024

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde ondernemingsrecht advocaat? U kunt direct contact met ons opnemen via het contact formulier.

Vul onderstaand contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze medewerkers.  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Advies over uw onderneming

   

  Als u een onderneming heeft kunt u behoefte hebben aan advies. Omdat het vaak gaat om juridische zaken is het belangrijk hiervoor de juiste professional in te schakelen. Een ondernemingsrecht advocaat kan u adviseren over diverse aspecten van het ondernemingsrecht. Het ondernemingsrecht omvat alle regels en wetten die van toepassing zijn op ondernemingen en hun activiteiten. Hieronder vallen onder andere het oprichten van een onderneming, het opstellen van contracten, het voeren van onderhandelingen en het oplossen van geschillen. In dit artikel zullen wij enkele van deze aspecten nader toelichten, zoals: 

  • oprichting onderneming;
  • advies over contracten;
  • onderhandelen; 
  • geschillen. 

  Oprichting onderneming

  Het oprichten van een onderneming is een belangrijke stap voor iedere ondernemer. Bij het oprichten van een onderneming komt echter veel kijken. Zo moet er bijvoorbeeld een keuze worden gemaakt voor een rechtsvorm, zoals een eenmanszaak, besloten vennootschap (BV) of naamloze vennootschap (NV). Elke rechtsvorm heeft zijn eigen voor- en nadelen en het is belangrijk om deze goed af te wegen. Een ondernemingsrecht advocaat kan u helpen bij het maken van deze keuze en u adviseren over de verschillende aspecten van de rechtsvorm die u kiest.

  Advies over contracten

  Naast het oprichten van een onderneming, kunnen ondernemers ook te maken krijgen met contracten. Het opstellen van een contract is belangrijk om afspraken vast te leggen tussen de verschillende partijen. Dit kan bijvoorbeeld een contract zijn met een leverancier of klant, maar ook met een werknemer of freelancer. Een ondernemingsrecht advocaat kan u adviseren over het opstellen van deze contracten en u helpen bij het onderhandelen over de voorwaarden.

  Onderhandelen

  Ook bij het voeren van onderhandelingen kunnen ondernemers de hulp van een advocaat of ondernemingsrecht jurist goed gebruiken. Onderhandelingen kunnen bijvoorbeeld plaatsvinden bij het aangaan van een samenwerking met een andere onderneming of bij het opstellen van een overnamecontract. Het is belangrijk om hierbij goed op de hoogte te zijn van uw rechten en plichten en om op een strategische manier te onderhandelen. Wij kunnen u  hierover adviseren en u helpen bij het opstellen van de benodigde documenten.

  Geschillen

  Tot slot kan het voorkomen dat er geschillen ontstaan tussen verschillende partijen, zoals tussen de onderneming en een werknemer of tussen de onderneming en een leverancier. Het is belangrijk om deze geschillen zo snel mogelijk op te lossen om verdere escalatie te voorkomen. Een ondernemingsrecht advocaat kan u hierbij helpen door bijvoorbeeld te bemiddelen tussen de verschillende partijen of door te procederen als dit nodig is.

  Vrijblijvend contact met een ervaren ondernemingsrecht advocaat voor advies over uw onderneming

  Een ondernemingsrecht advocaat is gespecialiseerd in het adviseren van ondernemers en bedrijven. Door onze expertise op het gebied van het ondernemingsrecht kunnen wij u bijstaan bij diverse aspecten van het ondernemen. Of het nu gaat om het oprichten van een onderneming, het opstellen van contracten, het voeren van onderhandelingen of het oplossen van geschillen, wij u helpen om de beste resultaten te behalen voor uw onderneming. Neemt u hiervoor vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

  Ervaring van Raedsman met betrekking tot advies onderneming

  Als juridisch kantoor Raedsman zijn we trots op onze ervaring met het adviseren van ondernemingen van verschillende groottes en in diverse sectoren. Ons team van deskundige advocaten heeft uitgebreide kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van bedrijfsrecht, en we staan onze cliënten bij in alle juridische kwesties die kunnen ontstaan bij het runnen van een onderneming.

  Onze cliënten kunnen rekenen op persoonlijk advies en op maat gemaakte oplossingen die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften en doelstellingen. We bieden praktische en doelgerichte juridische ondersteuning die is gericht op het beschermen van de belangen van onze cliënten en het maximaliseren van hun succes.

  We zijn er trots op dat we succesvolle zaken hebben afgerond voor onze cliënten en dat we hen hebben kunnen helpen bij het navigeren door de uitdagingen van het ondernemerschap. Of het nu gaat om contractonderhandelingen, het opzetten van bedrijfsstructuren, of het beschermen van intellectuele eigendom, we hebben bewezen dat we de kennis en expertise hebben om onze cliënten te adviseren en te ondersteunen in alle fasen van hun bedrijfsgroei.

  Ons team van advocaten blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wet- en regelgeving en zal ervoor zorgen dat uw onderneming de best mogelijke juridische ondersteuning krijgt. Of u nu een start-up bent die zijn eerste stappen zet, of een gevestigde onderneming die zich wil uitbreiden, wij zijn er om u te helpen.

  Bekijk meer onderwerpen binnen het ondernemingsrecht: Aandeelhoudersgeschillen | Bedrijfsovername | Splitsing | Insolventie- en faillissement | Advies voor uw onderneming | Uittreding en uitstoting aandeelhouders | Bestuurdersaansprakelijkheid | Franchiseovereenkomsten | Geschillen met werknemers | Opstellen contracten en algemene voorwaarden

  Vragen?

   *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

   Veelgestelde vragen

   Hoe kan ik intellectueel eigendom beschermen, zoals merkenrecht en auteursrecht?

   Intellectueel eigendom kan op verschillende manieren worden beschermd, afhankelijk van het type eigendom. Onze professionals hebben veel ervaring op het gebied van Merkenrecht en Auteursrecht en kunnen u precies vertellen waar u rekening mee moet houden en hoe u bijvoorbeeld uw merknaam kunt deponeren. Neemt u hiervoor vrijblijvend contact met ons op. 

   Hoe kan ik juridische geschillen met klanten, leveranciers of andere partijen voorkomen en/of oplossen?

   Het voorkomen en oplossen van juridische geschillen met klanten, leveranciers of andere partijen begint bij het opstellen van duidelijke afspraken en het creëren van een goede relatie met deze partijen. Het is belangrijk dat de afspraken op de juiste manier worden vastgelegd en dat uw contracten en voorwaarden up-to-date zijn. U kunt onze hulp inschakelen om dit te realiseren. Dit voorkomt problemen in de toekomst. 

   Wat zijn de regels omtrent privacy en hoe kan ik mijn bedrijf daaraan houden?

   Privacy is een belangrijk onderwerp binnen het bedrijfsleven en er zijn verschillende regels en wetten die bedrijven moeten volgen om de privacy van hun klanten en werknemers te beschermen. Zo zijn o.a. de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet van belang. Wij adviseren u graag over hoe u met uw onderneming kunt voldoen aan deze wetgeving. Ook checken wij graag uw contracten en voorwaarden op dit gebied. 

   Welke contracten zijn er nodig om mijn bedrijfsactiviteiten uit te voeren en hoe moeten deze contracten worden opgesteld?

   Als ondernemer zijn er verschillende soorten contracten die je nodig hebt om je bedrijfsactiviteiten uit te voeren. Hieronder vind je een aantal veelvoorkomende contracten en hoe je deze contracten kunt opstellen.

   1. Huurovereenkomst: Als je een bedrijfsruimte huurt, heb je een huurovereenkomst nodig. In dit contract worden afspraken vastgelegd over onder andere de huurprijs, de duur van de huurovereenkomst en eventuele huurverhogingen. Het is belangrijk dat je de huurovereenkomst goed doorleest en begrijpt voordat je deze ondertekent.
   2. Arbeidsovereenkomst: Als je werknemers in dienst hebt, heb je een arbeidsovereenkomst nodig. In dit contract staan afspraken over onder andere het salaris, het aantal uren dat de werknemer werkt en eventuele secundaire arbeidsvoorwaarden. Het is belangrijk dat je de arbeidsovereenkomst goed opstelt en dat deze voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.
   3. Leveranciersovereenkomst: Als je producten of diensten inkoopt van leveranciers, heb je een leveranciersovereenkomst nodig. In dit contract staan afspraken over onder andere de prijs, de kwaliteit van de geleverde producten of diensten en eventuele garanties. Het is belangrijk dat je de leveranciersovereenkomst goed doorleest en begrijpt voordat je deze ondertekent.
   4. Algemene voorwaarden: Algemene voorwaarden zijn standaardbepalingen die je kunt opstellen voor al je contracten. In de algemene voorwaarden staan afspraken over onder andere betalingstermijnen, aansprakelijkheid en garanties. Het is belangrijk dat je de algemene voorwaarden goed opstelt en dat deze voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.

   Hoe je deze contracten moet opstellen, is afhankelijk van het type contract en de geldende wet- en regelgeving. Het is aan te raden om juridische hulp in te schakelen bij het opstellen van contracten, zodat je er zeker van bent dat deze voldoen aan de geldende wet- en regelgeving en dat deze op maat zijn gemaakt voor jouw bedrijf. Daarnaast is het belangrijk om alle contracten goed door te lezen voordat je deze ondertekent en om eventuele vragen of onduidelijkheden te bespreken met de andere partij voordat je het contract ondertekent.

   Laatste berichten

   Chat openen
   1
   Hulp nodig?
   Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

   Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
   Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten