Aandeelhoudersgeschillen

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Ondernemingsrecht advocaten & juridische professionals

Raedsman biedt betrouwbare en deskundige juridische ondersteuning binnen ondernemingsrecht. Ervaren advocaten staan klaar om u te helpen met uw rechtszaken, of het nu gaat om aandeelhoudersgeschillen, bedrijfsovername, advies voor uw onderneming of een ander rechtsgebied. Bezoek onze website voor meer informatie of maak direct een afspraak

Bel: 085 087 2024

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde ondernemingsrecht advocaat? Wij brengen u snel in contact met een ervaren advocaat voor uw probleem.

Vul onderstaand contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze medewerkers.  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Aandeelhoudersgeschillen

   

  Aandeelhoudersgeschillen kunnen binnen een onderneming leiden tot onrust en zelfs tot het ontwrichten van de bedrijfsvoering. Een ondernemingsrecht advocaat kan u adviseren over aandeelhoudersgeschillen en u bijstaan in geval van een conflict.

  Oorzaken aandeelhoudersgeschil

  Een aandeelhoudersgeschil kan verschillende oorzaken hebben. zo kan er o.a. : 

  • onenigheid ontstaan over de koers van de onderneming;
  • de verdeling van de winst;
  • de benoeming van bestuurders of commissarissen;
  • of de uitgifte van nieuwe aandelen;
  • sprake zijn van wanbeleid door het bestuur, bijvoorbeeld doordat er fouten zijn gemaakt bij de financiële administratie of doordat er sprake is van belangenverstrengeling.

  Een ondernemingsrecht advocaat  kan  u adviseren over de juridische mogelijkheden om een aandeelhoudersgeschil op te lossen. Zo kunnen wij u bijstaan in onderhandelingen tussen de betrokken partijen, bijvoorbeeld door te bemiddelen tussen de aandeelhouders of tussen de aandeelhouders en het bestuur. Ook kunnen wij u helpen bij het opstellen van een aandeelhoudersovereenkomst waarin afspraken worden gemaakt over de onderlinge verhoudingen en bevoegdheden.

  Procedure

  Indien het niet mogelijk blijkt om tot een oplossing te komen via onderhandelingen, kan het nodig zijn om een gerechtelijke procedure te starten. Hierbij kan een van deze ondernemingsrecht advocaten u bijstaan. Zo kunnen wij u helpen bij het indienen van een verzoek tot enquête bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof. Dit is een juridische procedure waarbij een onafhankelijke onderzoeker wordt aangesteld om onderzoek te doen naar het beleid en de gang van zaken binnen de onderneming.

  Ook kunnen wij u bijstaan bij het indienen van een vordering tot vernietiging van besluiten van het bestuur of de algemene vergadering van aandeelhouders. Als er sprake is van wanbeleid of onrechtmatige besluitvorming, kan een dergelijke vordering leiden tot herstel van de schade die hierdoor is ontstaan.

  De ondernemingsrecht advocaten hebben ruime ervaring met aandeelhoudersgeschillen en weten wij wat er nodig is om tot een oplossing te komen. Wij hebben een multidisciplinair team van advocaten en andere specialisten die samenwerken om u de beste service te bieden. Wij zijn betrokken bij uw zaak en streven naar de beste uitkomst voor u en uw onderneming.

  Vrijblijvend contact met een ervaren ondernemingsrecht advocaat bij aandeelhoudersgeschillen

  Kortom, als u te maken heeft met een aandeelhoudersgeschil, kunt u bij ons terecht voor advies en bijstand. Wij helpen u bij het vinden van de beste oplossing voor uw situatie, of dit nu via onderhandelingen of via gerechtelijke procedures is. Met onze expertise op het gebied van het ondernemingsrecht en onze betrokkenheid bij uw zaak, zorgen wij dat u de juiste stappen kunt nemen. Neemt u hiervoor direct vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag. 

  Ervaring van Raedsman met betrekking tot aandeelhoudersgeschillen

  Als juridisch kantoor Raedsman hebben we uitgebreide ervaring met aandeelhoudersgeschillen en hebben we onze cliënten bijgestaan in diverse zaken. De ervaren advocaten hebben de expertise om cliënten te adviseren over hun rechten en plichten als aandeelhouder, en om hen te helpen bij het nemen van strategische beslissingen om hun belangen te beschermen. Bij Raedsman zijn we ons ervan bewust dat aandeelhoudersgeschillen vaak complex en emotioneel beladen zijn, en we zetten ons in om onze cliënten bij te staan ​​met onze diepgaande kennis van het recht en onze jarenlange ervaring in het oplossen van geschillen.

  We zijn trots om te vermelden dat we succesvolle zaken hebben afgerond in aandeelhoudersgeschillen. Onze cliënten hebben hun belangen beschermd gezien en hebben rechtvaardige en passende uitkomsten verkregen. Bij Raedsman hebben we gepleit voor onze cliënten door middel van onderhandelingen, arbitrage of gerechtelijke procedures, afhankelijk van de aard van het geschil. We hebben geschillen opgelost op een snelle en kosteneffectieve manier, maar ook op een grondige manier als dat nodig was om de belangen van onze cliënten te beschermen.

  Bekijk meer onderwerpen binnen het ondernemingsrecht: Aandeelhoudersgeschillen | Bedrijfsovername | Splitsing | Insolventie- en faillissement | Advies voor uw onderneming | Uittreding en uitstoting aandeelhouders | Bestuurdersaansprakelijkheid | Franchiseovereenkomsten | Geschillen met werknemers | Opstellen contracten en algemene voorwaarden

  Vragen?

   *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

   Hoe kan ik mijn stem uitbrengen bij aandeelhoudersvergaderingen?

   Een van de voornaamste privileges van een aandeelhouder is het recht om te stemmen tijdens de algemene vergadering en daarmee invloed uit te oefenen op beslissingen. Over het algemeen heeft elke aandeelhouder recht op minstens één stem, maar er zijn enkele uitzonderingen. Bijvoorbeeld, in de statuten kan worden vastgelegd dat bepaalde aandelen geen stemrecht hebben (stemrechtloze aandelen), of dat het stemrecht wordt overgedragen aan een vruchtgebruiker of pandhouder van de aandelen. Verder kan in de statuten worden bepaald dat een aandeelhouder zijn stemrecht niet kan uitoefenen als hij niet voldoet aan een wettelijke of statutaire verplichting.

    

   Hoe kan ik mijn stemrecht uitoefenen als ik niet persoonlijk aanwezig kan zijn bij een aandeelhoudersvergadering?

   Als aandeelhouder heb je verschillende opties om je stemrecht uit te oefenen als je niet fysiek aanwezig kunt zijn bij een aandeelhoudersvergadering, waaronder:

   1. Stemmen per volmacht: Je kunt een andere persoon machtigen om namens jou te stemmen op de aandeelhoudersvergadering. Dit wordt gedaan door een schriftelijke volmacht te geven die specificeert hoe de gemachtigde moet stemmen.
   2. Stemmen per brief: In sommige gevallen kun je ook per brief stemmen. Dit houdt in dat je jouw stem schriftelijk uitbrengt en deze voorafgaand aan de vergadering aan het bedrijf of een aangewezen persoon stuurt.
   3. Stemmen via elektronische systemen: Tegenwoordig bieden veel bedrijven elektronische systemen aan waarmee aandeelhouders op afstand kunnen stemmen. Dit kan bijvoorbeeld via een online platform of een mobiele app.

   Het is belangrijk om de specifieke procedures en deadlines voor stemmen op afstand te raadplegen, die door het bedrijf en de relevante wetgeving worden bepaald. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw stem op tijd en op de juiste manier wordt uitgebracht.

   Welke rol spelen de statuten van het bedrijf bij aandeelhoudersgeschillen?

   De statuten van een bedrijf spelen een belangrijke rol bij het oplossen van aandeelhoudersgeschillen. De statuten zijn de regels die de interne werking van het bedrijf bepalen, zoals de bevoegdheden van de raad van bestuur, de verdeling van stemrechten en de procedure voor het nemen van beslissingen.

   In geval van een aandeelhoudersgeschil kunnen de statuten van het bedrijf bepalen welke procedure gevolgd moet worden om het geschil op te lossen. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat er een bepaalde tijdslimiet is om een geschil aan te kaarten, of dat er bepaalde procedures gevolgd moeten worden bij het nemen van belangrijke beslissingen.

   Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van aandeelhoudersgeschillen?

   Er zijn verschillende oorzaken van aandeelhoudersgeschillen, waaronder verschillende visies op het beleid, belangenconflicten, onenigheid over de waarde van de aandelen, geschillen over de naleving van regels en voorschriften en communicatieproblemen. 

   Laatste berichten

   Chat openen
   1
   Hulp nodig?
   Goedendag, kunt u alles vinden wat u zoekt op onze website?

   U kunt mij vrijblijvend uw juridisch geschil laten beoordelen, op basis hiervan kunnen we u voorzien van de meest geschikte oplossing.

   U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
   Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten