Ontruiming huurwoning

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Dreigende ontruiming huurwoning

 

Het kan gebeuren dat uw huurwoning dreigt ontruimt te worden.  Het is belangrijk om verweer te voeren tegen een dreigende ontruiming. Uw verhuurder mag pas overgaan tot ontruiming nadat hij toestemming van de kantonrechter heeft verkregen. Dit gebeurt meestal bij een huurachterstand van drie maanden of als u ernstige overlast veroorzaakt. We zien in de praktijk regelmatig dat een verhuurder dreigt de woning te ontruimen en/of sloten te vervangen terwijl er geen toestemming van de kantonrechter is verkregen. 

Wanneer de verhuurder wel een procedure bij de kantonrechter heeft gestart, heeft u de kans om verweer te voeren. Het is belangrijk om een ervaren huurrecht advocaat in te schakelen om uw belangen te verdedigen. De kantonrechter zal beide belangen afwegen en beslissen of de verhuurder mag ontruimen. Vaak is het nog mogelijk om tot een voorwaardelijke ontruiming te komen.

Wanneer u het niet eens bent met de uitspraak van de kantonrechter, kunt u hoger beroep instellen bij het Gerechtshof. Een mogelijke manier om de ontruiming voorlopig tegen te houden, is door een executiegeschil (kort geding) aan te spannen.

Gedwongen ontruiming voorkomen

Als u een ontruiming van uw woning wilt voorkomen kunt u het volgende doen: 

  1. schikking treffen met de verhuurder: Indien uw verhuurder uw woning wil ontruimen, is het mogelijk om te proberen een schikking te treffen. Hierbij kan u, of een advocaat huurrecht namens u, overeenkomen met de verhuurder dat u (voorlopig) in de woning kan blijven wonen, op voorwaarde dat u de achterstallige betalingen binnen een bepaalde periode alsnog voldoet. 
  2. Een verhuurder zal doorgaans niet snel akkoord gaan met een schikkingsvoorstel. In dat geval kan een executie kort geding worden aangespannen om de verhuurder onder druk te zetten. Het is gebleken dat het starten van een kort geding vaak tot gevolg heeft dat de verhuurder alsnog wil schikken. Dit betreft een spoedprocedure waarbij de rechtbank wordt verzocht te beslissen dat de verhuurder (voorlopig) niet tot ontruiming mag overgaan. Een dergelijk verbod wordt echter niet snel opgelegd. Alleen als de verhuurder in de specifieke omstandigheden van het geval misbruik maakt van zijn bevoegdheid om de woning te ontruimen, zal zo'n verbod worden opgelegd. Er is sprake van misbruik van bevoegdheid als de verhuurder, rekening houdend met de belangen van de huurder, geen in redelijkheid te respecteren belang heeft om tot ontruiming over te gaan. 
  3. Een alternatief om te vermijden dat u uw huurwoning moet verlaten is het aanvragen van een moratorium via een advocaat die gespecialiseerd is in huurrecht. Bij een moratorium wordt een verbod opgelegd om de huurwoning van de aanvrager te ontruimen voor een periode van zes maanden. Een moratorium kan alleen worden aangevraagd als er ook een WSNP-traject (wettelijke schuldsanering) wordt gevolgd. Het is echter wel mogelijk om tegelijkertijd met het verzoek om toegelaten te worden tot de WSNP, het moratorium aan te vragen. Een huurrecht advocaat kan u over deze optie adviseren. 

Vrijblijvend contact met ervaren huurrecht advocaat bij dreigende ontruiming van uw huurwoning

Als u voor de ontruiming van uw huurwoning staat, kan dat een moeilijke en stressvolle situatie zijn. Een ervaren huurrechtadvocaten en juristen kunnen u helpen bij het begrijpen en beoordelen van uw situatie. Onze advocaat zal uw rechten beschermen en u adviseren over de te nemen stappen.

Als u hulp nodig heeft bij het ontruimen van uw huurwoning, neem dan vandaag nog contact op met onze gespecialiseerde huurrechtadvocaat. Wij zullen er alles aan doen om uw zaak snel en efficiënt af te handelen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de uitkomst van de zaak.

Ervaring van Raedsman met betrekking tot ontruiming huurwoning

Bij Raedsman hebben we een uitgebreide ervaring in het bijstaan van huurders bij ontruimingsprocedures. Wij begrijpen hoe ingrijpend het kan zijn om uit uw huurwoning te worden gezet en we streven ernaar om de belangen van onze cliënten te beschermen.

Ons team van advocaten heeft succesvolle zaken afgerond op het gebied van ontruimingsprocedures en heeft ervoor gezorgd dat onze cliënten hun huurwoning niet hoefden te verlaten. Wij hebben onze cliënten bijgestaan in de onderhandelingen met de verhuurder en hebben hen geholpen om hun standpunt duidelijk te maken. Wij begrijpen dat elke zaak uniek is en daarom bieden wij persoonlijk advies en bijstand aan onze cliënten.

Bekijk meer onderwerpen binnen het huurrecht:  | achterstallig onderhoud of gebreken aan huurwoning | borg onterecht ingehouden door verhuurder | huurbescherming | ontbinding huurovereenkomst door verhuurder | overlast buren

huurwoning uitgezet

Vragen?



    Veelgestelde vragen

    Kan ik mijn huurhuis uitgezet worden?

    Dit mag nooit zomaar. Een verhuurder moet hiervoor een geldige reden hebben.

    Kan je huisbaas je zomaar op straat zetten?

    Nee, hiervoor gelden strikte regels. Een huisbaas moet een geldige reden hebben om de huur op te zeggen. Ook heeft een huurder huurbescherming. Als een woninguitzetting dreigt neemt u dan direct contact op met een huurrecht advocaat. 

    Wat is scheefwonen?

    Bij scheefwonen is er sprake van een te lage of te hoge huurprijs in verhouding tot het inkomen.

    Kan ik uit mijn huurwoning worden gezet bij scheefwonen?

    Als u een te dure woning huurt, benadeelt u alleen uzelf. U kunt dan niet uw woning uit worden gezet. Als u teveel verdient voor een sociale huurwoning, kunt u ook niet zomaar uw woning uitgezet worden. Vaak zal de huur dan inkomensafhankelijk worden verhoogd waardoor u er geen voordeel meer van heeft om in de sociale huurwoning te blijven.

    Laatste berichten

    Chat openen
    1
    Hulp nodig?
    Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

    Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.