Ontbinding huurovereenkomst

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Huurrecht advocaten & juridische professionals

Raedsman biedt betrouwbare en deskundige juridische ondersteuning in huurrecht. Ervaren advocaten staan klaar om u te helpen met uw rechtszaken, of het nu gaat om ontbinding huurovereenkomst, ontruiming huurwoning, overlast buren of een andere onderwerpen. Bezoek onze website voor meer informatie of maak direct een afspraak

Bel: 085 087 2024

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde advocaat? U kunt direct contact met ons opnemen via het contact formulier.

Vul onderstaand contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze medewerkers.  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Ontbinding huurovereenkomst door verhuurder

   

  Als uw verhuurder de huurovereenkomst wil ontbinden, kan dit u veel stress bezorgen.  Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer de huurder zich niet aan de afspraken houdt of wanneer de huur niet betaald wordt. In dit artikel bespreken we de verschillende redenen waarom een verhuurder een huurovereenkomst kan ontbinden en welke stappen daarbij genomen moeten worden.

  Gronden om huurovereenkomst te ontbinden 

  Er zijn verschillende gronden waarop een verhuurder een huurovereenkomst kan ontbinden. De meest voorkomende redenen zijn wanprestatie van de huurder, het niet betalen van de huur en dringend eigen gebruik.

  • Wanprestatie van de huurder
   Wanprestatie van de huurder kan bestaan uit het niet nakomen van afspraken uit de huurovereenkomst, zoals het veroorzaken van overlast, het niet goed onderhouden van de woning of het onderverhuren van de woning zonder toestemming van de verhuurder. Als verhuurder moet u kunnen bewijzen dat er sprake is van wanprestatie. Het is daarom belangrijk om zaken zoals overlast te melden bij de politie en het niet betalen van de huur schriftelijk aan te kaarten bij de huurder.
  • Het niet betalen van de huur
   Als een huurder de huur niet betaalt, kan de verhuurder de huurovereenkomst ontbinden. De verhuurder moet dan een brief sturen naar de huurder waarin hij aangeeft dat de huurder in gebreke is gebleven en dat de huurovereenkomst wordt ontbonden. De huurder krijgt dan een bepaalde termijn om alsnog de huur te betalen. Als de huurder dit niet doet, kan de verhuurder de rechter inschakelen om het huurcontract te laten ontbinden.
  • Dringend eigen gebruik
   Als de verhuurder de woning zelf dringend nodig heeft, omdat hij er zelf in wil gaan wonen kan hij de huurovereenkomst ontbinden. Dit kan alleen als er geen andere vergelijkbare woonruimte beschikbaar is en als de verhuurder aannemelijk kan maken dat hij de woning zelf nodig heeft. De verhuurder moet hierbij wel een opzegtermijn van minimaal drie maanden in acht nemen en de huurder een passende vergoeding aanbieden.

  Vrijblijvend contact met een huurrecht advocaat of jurist bij ontbinding huurovereenkomst door verhuurder 

  Als u overweegt uw huurovereenkomst te beëindigen, kunnen  advocaten en juristen u helpen bij het begrijpen van uw rechten en plichten als huurder. Deze advocaten kunnen u adviseren over de stappen die u moet nemen om de huurovereenkomst te ontbinden en eventuele gevolgen daarvan. Wij kunnen u ook helpen bij het onderhandelen over eventuele geschillen met uw verhuurder om ervoor te zorgen dat uw belangen worden beschermd.

  Ervaring van Raedsman met betrekking tot ontbinding huurovereenkomst door verhuurder

  Bij Raedsman hebben we veel ervaring in het bijstaan van huurders bij geschillen met verhuurders en het ontbinden van huurovereenkomsten. We begrijpen dat het ontbinden van een huurovereenkomst een stressvolle en moeilijke tijd kan zijn voor huurders, en we staan ​​klaar om onze cliënten te helpen bij elke stap van het proces.

  De advocaten hebben uitgebreide kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van huurrecht en zijn in staat om onze cliënten te adviseren over de beste manier om hun huurovereenkomst te ontbinden. We werken nauw samen met onze cliënten om hun zaak te begrijpen en om hen te helpen de best mogelijke oplossing te vinden.

  We zijn trots op onze succesvolle afhandeling van vele ontbindingen van huurovereenkomsten. Door middel van effectieve communicatie en doortastende strategieën hebben we onze cliënten geholpen om hun zaak te winnen en de gewenste uitkomst te bereiken. Onze aanpak is persoonlijk en op maat gemaakt voor elke cliënt, omdat we begrijpen dat elke situatie uniek is.

  Als u een huurder bent die geconfronteerd wordt met een geschil met uw verhuurder of een huurovereenkomst wilt ontbinden, dan staan er ervaren advocaten bij ons voor u klaar. Wij zullen ons best doen om uw zaak op een professionele en efficiënte manier af te handelen en om ervoor te zorgen dat uw rechten als huurder worden beschermd.

  Bekijk meer onderwerpen binnen het huurrecht:  | achterstallig onderhoud of gebreken aan huurwoning | borg onterecht ingehouden door verhuurder | huurbescherming | ontruiming huurwoning | overlast buren

  Vragen?

   *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

   Veelgestelde vragen

   Kan een huurovereenkomst altijd opgezegd worden?

   Een verhuurder mag niet zomaar de huurovereenkomst opzeggen. Dit kan alleen met een geldige reden. Het maakt daarbij niet uit of u een tijdelijk of vast huurcontract heeft.

   Heb ik recht op huurbescherming?

   Meestal heeft u recht op huurbescherming als u een woning huurt. De verhuurder mag in geval van huurbescherming de huur niet zomaar opzeggen. Bij tijdelijke huur heeft u beperkte huurbescherming en bij sommige woningen is er helemaal geen sprake van huurbescherming. Zo heeft u geen huurbescherming bij de huur van een winkelwoning, ligplaatsen voor woonboten, dienstwoning of vakantiehuis.

   Mag de verhuurder de huurovereenkomst ontbinden om de woning te verkopen?

   Nee, de verhuurder kan de huurovereenkomst niet beëindigen omdat hij de woning wil verkopen. Wettelijk gezien breekt koop geen huur. Wanneer uw verhuurder het huis wel verkoopt, wordt uw huurovereenkomst overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

   Wat zijn geldige redenen voor ontbinding van de huurovereenkomst door de verhuurder?

   Achterstallige betaling van de huur, overlast, diplomatenclausule, als de verhuurder de woning zelf nodig heeft, als de huurder het niet eens is met een wijziging van het huurcontract of er bouwplannen op de plek van de woning zijn.

   Laatste berichten

   Chat openen
   1
   Hulp nodig?
   Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

   Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
   Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten