Witwassen Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Witwassen Advocaat Breda

 

Wordt u verdacht van witwassen? Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het geld is afkomstig van criminele activiteiten zoals bijvoorbeeld drugshandel, diefstal of fraude. Hiervoor kunt u strafrechtelijk worden veroordeeld. Er kunnen forse straffen opgelegd worden. 

Straffen witwassen

Er bestaan verschillende gradaties van witwassen. In artikel 420bis van het Wetboek van Strafrecht is de bepaling omtrent opzetwitwassen opgenomen. Het is hierbij van belang dat de verdachte weet dat het geld of het goed middellijk of onmiddellijk uit een misdrijf afkomstig is. Voor opzetwitwassen kan een gevangenisstraf van ten hoogste zes jaar opgelegd worden of een geldboete van de vijfde categorie. Dit is maximaal 87.000 euro. 

Een andere vorm is opgenomen in artikel 420quater van het Wetboek van Strafrecht. Het gaat hier om schuldwitwassen. Schuldwitwassen houdt in dat de verdachte redelijkerwijs had moeten vermoeden dat het geld of het goed middellijk of onmiddellijk afkomstig was uit een misdrijf. Dit is een lichtere vorm omdat hier opzet geen rol speelt. Voor schuldwitwassen kan een gevangenisstraf opgelegd worden van ten hoogste twee jaar of een geldboete van maximaal 87.000 euro 

De zwaarste gradatie van witwassen is de bepaling uit artikel 420ter van het Wetboek van Strafrecht. Het betreft gewoontewitwassen. De verdachte heeft een gewoonte gemaakt van het witwassen. Het gebeurt structureel. Hierop staat een gevangenisstraf van ten hoogste acht jaren of een geldboete van maximaal 87.000 euro. 

Verdacht van witwassen?

Als u verdacht wordt van witwassen is het belangrijk dat u de deskundige bijstand inschakelt van een ervaren strafrechtadvocaat. Een ervaren strafrechtadvocaat kan uw dossier beoordelen en u vertellen wat u te wachten staat qua strafmaat en kan hierop een gedegen verweer voeren. Zo kan de straf vaak verminderd worden of kan er ingezet worden op vrijspraak. 

Contact met een ervaren strafrecht advocaat voor witwassen - Witwassen Advocaat Breda

Als u een dagvaarding heeft ontvangen om voor de rechter te verschijnen wegens witwassen, neemt u dan zo snel mogelijk vrijblijvend contact met ons op.  De bij ons aangesloten ervaren strafrecht specialisten staan u graag bij om een optimaal resultaat te behalen.   

Bekijk meer onderwerpen binnen het strafrecht: Openlijke geweldpleging | Mishandeling | Zware mishandeling | Winkeldiefstal | Heling | Witwassen | Afpersing of afdreiging | Drugsfeiten | Valsheid in geschriften | Ontnemingsmaatregel | Rijden onder invloed | Rijbewijs ingevorderd | Belediging

witwassen advocaat breda

Vragen?

  Veelgestelde vragen

  Is er sprake van witwassen als ik zwart geld in bezit heb?

  Er zou dan sprake kunnen zijn van witwassen. Laat uw zaak altijd beoordelen door een ervaren strafrecht advocaat. 

  Welke straf staat er op witwassen?

  Op witwassen staat een gevangenisstraf van ten hoogste acht jaren of een geldboete van maximaal 87.000 euro.

  Hoe kan ik bewijzen dat het geld niet afkomstig is uit een misdrijf?

  Als er een gerechtvaardigd vermoeden van witwassen bestaat, kan van een verdachte verlangd worden dat hij een verklaring geeft over de herkomst van het geld. Deze verklaring moet concreet, min of meer verifieerbaar zijn en niet op voorhand hoogst onwaarschijnlijk zijn. Laat u hierover adviseren door een strafrechtadvocaat. 

  Mag mijn auto in beslag worden genomen bij verdenking van witwassen?

  Ja, dit is mogelijk. Schakel dan direct bijstand in van een ervaren strafrechtadvocaat. 

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.