Winkeldiefstal Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Winkeldiefstal Advocaat Breda

 

Diefstal in het algemeen is strafbaar gesteld in artikel 310 van het Wetboek van Strafrecht. Winkeldiefstal valt onder eenvoudige diefstal, met als verschil dat het moet gaan om het stelen van goederen uit een winkel tijdens openingstijden. 

Buitenom strafrechtelijke vervolging, mag de winkelier sinds 2013 ook een afzonderlijke boete aan u opleggen. Deze boete bedraagt 181 euro, en wordt opgelegd voor het oponthoud en schade die de winkelier heeft opgelopen. 

Winkeldiefstal is niet alleen het wegnemen van goederen uit een winkel, maar ook het verwisselen van prijskaartjes. Het komt vaak voor dat prijskaartjes omgewisseld worden om het product zo voor een lagere prijs te verkrijgen. Ook het betalen met vals geld valt onder winkeldiefstal. De winkelier kan ten slotte niets met vals geld. Tevens valt het opzettelijk beschadigen van artikelen om een lagere prijs te bedingen eronder.

Als u verdacht wordt is het verstandig tijdig contact op te nemen met een ervaren strafrechtadvocaat. Een strafrechtadvocaat kan uw dossier beoordelen en u adviseren. Is er wel voldoende bewijs om de diefstal aan te tonen? In veel gevallen kan de straf beperkt blijven en in sommige gevallen kan zelfs vrijspraak bereikt worden. 

Maximale straf winkeldiefstal

In artikel 310 van het Wetboek van Strafrecht is bepaalt dat u voor diefstal een gevangenisstraf van maximaal vier jaar opgelegd kunt krijgen. Als u vaker veroordeeld bent is de kans op een gevangenisstraf groter. Een ervaren strafrechtadvocaat kan een gevangenisstraf vaak voorkomen. 

Ook is de rechter bevoegd om u, al dan niet in combinatie met een gevangenisstraf, een geldboete op te leggen. Voor dit feit mag aan u een geldboete van maximaal 20.500 euro opgelegd worden. Het is natuurlijk belangrijk om te voorkomen dat u in de schulden raakt. Een ervaren strafrechtadvocaat kan u hierbij helpen. Dit geldt ook als de officier een lange werkstraf eist. 

Ervaren strafrecht advocaat voor winkeldiefstal - Winkeldiefstal Advocaat Breda

Als u graag contact wilt met een ervaren strafrechtadvocaat voor winkeldiefstal, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op! Vaak kan een lagere straf bereikt worden en ervoor gezorgd worden dat u niet onnodig zwaar gestraft wordt. 

Bekijk meer onderwerpen binnen het strafrecht: Openlijke geweldpleging | Mishandeling | Zware mishandeling | Winkeldiefstal | Heling | Witwassen | Afpersing of afdreiging | Drugsfeiten | Valsheid in geschriften | Ontnemingsmaatregel | Rijden onder invloed | Rijbewijs ingevorderd | Belediging

winkeldiefstal advocaat breda

Vragen?

  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Veelgestelde vragen

  Is winkeldiefstal een overtreding of een misdrijf?

  Diefstal is een misdrijf.

  Wat als er geen sprake is van heterdaad bij winkeldiefstal?

  Buiten heterdaad mag alleen de politie een verdachte van winkeldiefstal aanhouden. 

  Krijg ik een strafblad door winkeldiefstal?

  Ja, u kunt een aantekening op uw strafblad krijgen door winkeldiefstal.

  Wat zijn de gevolgen als ik al meerdere keren vervolgd ben voor winkeldiefstal?

  Als u meerdere keren voor winkeldiefstal bent veroordeeld wordt dat recidive winkeldiefstal genoemd. In dat geval kan een hogere straf worden opgelegd. Wanneer u regelmatig bent betrapt op winkeldiefstal wordt gesproken over frequente recidive en kan de straf nog hoger uitvallen. Het is mogelijk dat een ISD-maatregel wordt opgelegd. Bespreek dit altijd met een ervaren strafrechtadvocaat.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden wat u zoekt op onze website?

  U kunt mij vrijblijvend uw juridisch geschil laten beoordelen, op basis hiervan kunnen we u voorzien van de meest geschikte oplossing.

  U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten