Stalking Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Stalking

 

Stalking is een ernstig misdrijf waarbij iemand herhaaldelijk wordt lastiggevallen of gevolgd door een ander persoon, zonder dat daarvoor een rechtmatige reden bestaat. Het kan leiden tot ernstige psychische problemen bij het slachtoffer en wordt dan ook serieus genomen. Stalking is een strafbaar feit waarvoor u vervolgd kunt worden.

Als u verdacht wordt van stalking, betekent dit niet automatisch dat u schuldig bent. Het is aan het Openbaar Ministerie om te bewijzen dat u zich schuldig heeft gemaakt aan dit strafbare feit. Een ervaren strafrechtadvocaat in Breda kan u helpen om uw zaak te verdedigen en u adviseren over mogelijke verdedigingsstrategieën.

Een advocaat kan u bijvoorbeeld helpen om aan te tonen dat u geen kwade bedoelingen had en dat er sprake was van een misverstand. Ook kan een advocaat u bijstaan bij het verzamelen van bewijsmateriaal en het opstellen van een verdedigingsstrategie. Het is belangrijk om snel een advocaat in Breda in te schakelen, zodat hij of zij u kan helpen om uw zaak zo goed mogelijk te verdedigen.

Welke handelingen of gedragingen kunnen vallen onder stalking?

Het is belangrijk om te beseffen dat stalking niet altijd fysiek hoeft te zijn. Het kan ook gaan om: 

 • het stalken van iemand via sociale media, e-mail of sms. 
 • Ook dreigende taal of intimiderende opmerkingen kunnen vallen onder stalking.

Straffen voor stalking 

Stalking kan worden bestraft volgens het Wetboek van Strafrecht. Dit kan resulteren in een gevangenisstraf van maximaal drie jaar of een geldboete van de vierde categorie, momenteel €22.500. Naast deze straffen kan de rechter ook andere maatregelen opleggen, zoals een werkstraf, een contact- of gebiedsverbod of een verplichte behandeling bij een psycholoog of psychiater.

Bij het bepalen van de strafmaat worden verschillende factoren in overweging genomen, zoals de ernst van de stalking, de duur ervan en de schade die het slachtoffer heeft ondervonden. Ook worden de persoonlijke omstandigheden van de dader, zoals eventuele eerdere veroordelingen en de motieven achter de stalking, meegenomen. Als de stalking gepaard gaat met fysiek geweld, kan de straf hoger uitvallen. Ook kan de straf verhoogd worden als er sprake is van meerdere slachtoffers of als de dader een bijzondere relatie had met het slachtoffer, zoals een ex-partner of familielid.

Als u verdacht wordt van stalking, is het belangrijk om snel contact op te nemen met een ervaren strafrechtadvocaat in Breda. Samen kunt u bekijken welke stappen u moet nemen en welke verdedigingsstrategieën er mogelijk zijn. Een advocaat in Breda kan u bijstaan tijdens de strafzaak en u verdedigen. Samen kunt u kijken welke bewijzen er tegen u zijn en hoe u deze kunt weerleggen. Het is van belang dat u uw rechten beschermt en de beste verdediging krijgt.

Vrijblijvend contact met een ervaren strafrechtadvocaat voor stalking 

Wanneer u verdacht wordt van stalking, is het van groot belang om direct de hulp in te schakelen van een ervaren strafrechtadvocaat. Deze advocaat kan u helpen om uw rechten te beschermen en uw zaak zo goed mogelijk te verdedigen. Samen met de advocaat kunt u werken aan een zo gunstig mogelijke uitkomst voor uw zaak, bijvoorbeeld door het bereiken van een lagere straf of zelfs vrijspraak.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en ervaren strafrechtadvocaat in Breda, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in strafrechtzaken en hebben ruime ervaring in het verdedigen van cliënten die verdacht worden van stalking. Wij staan voor u klaar om u te helpen en te adviseren tijdens het hele proces.

Bekijk meer onderwerpen binnen het strafrecht:  mishandeling | zware mishandeling | winkeldiefstal | heling | witwassen | afpersing of afdreiging | valsheid in geschrift | belediging | bedreiging | openlijke geweldpleging | rijden onder invloed |

stalking advocaat breda

Vragen?

  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Veelgestelde vragen

  Is stalking een klachtdelict?

  Ja, stalking is een klachtdelict. Dit betekent dat er pas vervolging plaatsvindt als er aangifte wordt gedaan van stalking.

  Heeft de duur van de stalking invloed op de straf?

  Ja, de duur van de periode waarin de stalking plaatsvindt kan invloed hebben op de straf. In de richtlijn voor strafvordering wordt een onderscheid gemaakt tussen 0-3 maanden en 3-6 maanden. 

  Kan ik een gevangenisstraf krijgen voor stalking?

  Ja, als er sprake is van zeer hardnekkige stalking kan de rechter besluiten direct een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten