Openlijke geweldpleging Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Openlijke geweldpleging Advocaat Breda

 

Openlijke geweldpleging is strafbaar gesteld in artikel 141 van het Wetboek van Strafrecht. In dit artikel is het volgende te lezen: ‘’Zij die openlijk in vereniging geweld plegen tegen personen of goederen, worden gestraft.’’ Het geweld wordt altijd gepleegd in groepsverband. Het geweld moet gericht zijn tegen personen of goederen. Mishandeling valt hieronder, maar ook het vernielen van openbare goederen. Voorts is het  van belang dat het geweld begaan is in de openbare ruimte. Hierbij valt te denken aan geweld op straat, of in een ruimte die openbaar is voor het publiek, zoals bijvoorbeeld de bus of een gemeentehuis. 

Straffen

Wanneer u strafrechtelijk wordt vervolgd, bestaat de kans dat u  een straf opgelegd krijgt. Onze ervaren strafrechtadvocaten weten hoe zij verweer moeten voeren tegen deze beschuldiging.  Dat is van wezenlijk belang omdat u voor openlijke geweldpleging een gevangenisstraf van ten hoogste 4,5 jaar of een geldboete van 21.750 euro opgelegd kunt krijgen. Deze straf kan nog hoger uitvallen als er sprake is van (zwaar) lichamelijk letsel of de dood van het slachtoffer. 

Ervaren strafrechtadvocaat voor openlijke geweldpleging - Openlijke geweldpleging Advocaat Breda

Zoals u kunt zien kan er een forse straf worden opgelegd. Als u een dagvaarding heeft ontvangen om voor de rechter te verschijnen , is het verstandig contact op te nemen met een ervaren strafrechtadvocaat. Onze advocaten hebben veel ervaring en kunnen in veel gevallen strafvermindering bereiken. Als u wordt vervolgd voor openlijke geweldpleging neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op zodat wij uw zaak kunnen beoordelen.  

Bekijk meer onderwerpen binnen het strafrecht: Openlijke geweldpleging | Mishandeling | Zware mishandeling | Winkeldiefstal | Heling | Witwassen | Afpersing of afdreiging | Drugsfeiten | Valsheid in geschriften | Ontnemingsmaatregel | Rijden onder invloed | Rijbewijs ingevorderd | Belediging

openlijke geweldpleging advocaat breda

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Kan openlijke geweldpleging verjaren?

  Openlijke geweldpleging kan verjaren. De verjaringstermijn is 12 jaar. 

  Wat zijn veel voorkomende afspraken die over het concurrentiebeding gemaakt worden?

  Toggle content goes here, click edit button to change this text.

  Welke straf kan ik krijgen voor openlijke geweldpleging?

  Voor openlijke geweldpleging kan een gevangenisstraf van ten hoogste vier jaar en zes maanden, een taakstraf of geldboete worden opgelegd.

  Wat kan ik doen als ik betrokken ben geweest bij een groep die openlijk geweld heeft gepleegd maar ik zelf niet heb meegedaan?

  Bij openlijke geweldpleging is het niet vereist dat het geweld aan één persoon wordt toegerekend. Het gaat erom of een verdachte uit een groep een wezenlijke bijdrage heeft geleverd. U zult dus moeten aantonen dat u geen wezenlijke bijdrage heeft geleverd. Een strafrechtadvocaat kan u hiermee helpen

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.