Openlijke geweldpleging Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Openlijke geweldpleging advocaat Breda

 

Openlijke geweldpleging is een strafbaar feit. Een advocaat in Breda kan u bijstaan tijdens het proces. We vertellen u graag wat openlijke geweldpleging inhoudt en hoe een advocaat in Breda van Raedsman u kan helpen. Zo weet u precies wat te doen als u beschuldigd wordt van openlijke geweldpleging en heeft u snel een advocaat in Breda bij de hand. 

Wat is openlijke geweldpleging en is een advocaat in Breda noodzakelijk ?

Openlijke geweldpleging is strafbaar gesteld in artikel 141 van het Wetboek van Strafrecht. In dit artikel is het volgende te lezen: ‘’Zij die openlijk in vereniging geweld plegen tegen personen of goederen, worden gestraft.’’ We leggen u graag uit wat dit concreet betekent.

Het geweld wordt altijd gepleegd in groepsverband. Het geweld moet gericht zijn tegen personen of goederen. Mishandeling valt hieronder, maar ook het vernielen van openbare goederen. Voorts is het van belang dat het geweld begaan is in de openbare ruimte. Hierbij valt te denken aan geweld op straat, of in een ruimte die openbaar is voor het publiek, zoals bijvoorbeeld de bus of een gemeentehuis. 

Als u beschuldigd bent van openlijke geweldpleging, is een advocaat in Breda inschakelen aan te raden. Deze kan ervoor zorgen dat u een passende straf krijgt die niet onnodig zwaar is indien van toepassing. Een openlijke geweldpleging advocaat in Breda van Raedsman is expert op het gebied van strafrecht en staat u graag bij tijdens de procedure.

Beschuldigd van openlijke geweldpleging? Een advocaat in Breda van Raedsman helpt u

Wanneer u strafrechtelijk wordt vervolgd, bestaat de kans dat u een straf opgelegd krijgt. 

Een ervaren openlijke geweldpleging advocaat in Breda van Raedsman weet hoe hij verweer moet voeren tegen de beschuldiging. Dat is van wezenlijk belang omdat u voor openlijke geweldpleging een gevangenisstraf van ten hoogste 4,5 jaar of een geldboete van 21.750 euro opgelegd kunt krijgen. Deze straf kan nog hoger uitvallen als er sprake is van (zwaar) lichamelijk letsel of de dood van het slachtoffer. Het is zaak dat u bijgestaan wordt door een openlijke geweldpleging advocaat in Breda die weet hoe hij de best mogelijke uitkomst voor u kan realiseren. Daar doen de advocaten van Raedsman altijd hun uiterste best voor.

Contact opnemen met een openlijke geweldpleging advocaat in Breda

Zoals u kunt zien kan er een forse straf worden opgelegd. Als u een dagvaarding heeft ontvangen om voor de rechter te verschijnen , is het verstandig contact op te nemen met een ervaren openlijke geweldpleging advocaat in Breda die gespecialiseerd is in strafrecht. Onze advocaten hebben veel ervaring en kunnen in veel gevallen strafvermindering bereiken. Als u wordt vervolgd voor openlijke geweldpleging, neem dan zo snel mogelijk contact op met een advocaat in Breda van Raedsman.

Bekijk meer onderwerpen binnen het strafrecht: Openlijke geweldpleging | Mishandeling | Zware mishandeling | Winkeldiefstal | Heling | Witwassen | Afpersing of afdreiging | Drugsfeiten | Valsheid in geschriften | Ontnemingsmaatregel | Rijden onder invloed | Rijbewijs ingevorderd | Belediging

openlijke geweldpleging advocaat breda

Vragen?

  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Veelgestelde vragen

  Kan openlijke geweldpleging verjaren?

  Openlijke geweldpleging kan verjaren. De verjaringstermijn is 12 jaar. 

  Wat zijn veel voorkomende afspraken die over het concurrentiebeding gemaakt worden?

  Toggle content goes here, click edit button to change this text.

  Welke straf kan ik krijgen voor openlijke geweldpleging?

  Voor openlijke geweldpleging kan een gevangenisstraf van ten hoogste vier jaar en zes maanden, een taakstraf of geldboete worden opgelegd.

  Wat kan ik doen als ik betrokken ben geweest bij een groep die openlijk geweld heeft gepleegd maar ik zelf niet heb meegedaan?

  Bij openlijke geweldpleging is het niet vereist dat het geweld aan één persoon wordt toegerekend. Het gaat erom of een verdachte uit een groep een wezenlijke bijdrage heeft geleverd. U zult dus moeten aantonen dat u geen wezenlijke bijdrage heeft geleverd. Een strafrechtadvocaat kan u hiermee helpen

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden wat u zoekt op onze website?

  U kunt mij vrijblijvend uw juridisch geschil laten beoordelen, op basis hiervan kunnen we u voorzien van de meest geschikte oplossing.

  U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten