Ontnemingsmaatregel Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Ontnemingsmaatregel

 

Een ontnemingsmaatregel worden opgelegd aan een persoon die is veroordeeld voor een strafbaar feit waarbij financieel voordeel is behaald. Deze maatregel is bedoeld om dit voordeel af te nemen en kan naast de straf die voor het strafbare feit is opgelegd, worden opgelegd.

Een ontnemingsmaatregel is een ingrijpende maatregel die grote financiële gevolgen kan hebben voor de veroordeelde. Het bedrag dat wordt ontnomen kan vaak hoog zijn en kan ervoor zorgen dat de veroordeelde in financiële problemen komt. Het is daarom van groot belang om de hulp in te schakelen van een ervaren strafrechtadvocaat in Breda als u wordt geconfronteerd met een ontnemingsmaatregel.

Verweer tegen ontnemingsmaatregel

Als u wordt geconfronteerd met een ontnemingsmaatregel, kan een strafrechtadvocaat u helpen bij het beoordelen van de grondslag en de hoogte van het gevorderde bedrag. Het is namelijk mogelijk om verweer te voeren tegen de ontnemingsmaatregel. Een advocaat kan bijvoorbeeld betogen dat het financiële voordeel dat is behaald niet aan het strafbare feit kan worden toegeschreven, of dat het gevorderde bedrag niet juist is berekend.

Het is van belang om zo snel mogelijk een ervaren strafrechtadvocaat in Breda in te schakelen zodra u wordt geconfronteerd met een strafbaar feit en/of een ontnemingsmaatregel. Een advocaat kan u helpen bij het voeren van verweer tegen de ontnemingsmaatregel en kan u bijstaan gedurende het gehele strafrechtelijke traject. Door de hulp van een advocaat in te roepen, kunt u uw rechten beschermen en uw kansen op een succesvol verweer vergroten.

Vrijblijvend contact met een ervaren strafrechtadvocaat bij ontnemingsmaatregel

Een ontnemingsmaatregel is een ingrijpende maatregel die grote financiële gevolgen kan hebben voor de veroordeelde. Het is dan ook belangrijk om een strafrechtadvocaat in te schakelen als u wordt geconfronteerd met een ontnemingsmaatregel. Een strafrechtadvocaat in Breda kan u helpen bij het voeren van verweer tegen de ontnemingsmaatregel en u bijstaan gedurende het gehele strafrechtelijke traject. Kom daarom direct in actie en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag. 

Bekijk meer onderwerpen binnen het strafrecht:  mishandeling | zware mishandeling | winkeldiefstal | heling | openlijke geweldpleging | afpersing of afdreiging | valsheid in geschrift | belediging | bedreiging | stalking | rijden onder invloed |

ontruimingsprocedure advocaat breda

Vragen?

  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Veelgestelde vragen

  Kan er lijfsdwang worden opgelegd?

  Ja, als de ontnemingsmaatregel word uitgesproken zal de ontneming worden uitgevoerd door het CJIB. Als u niet aan uw betalingsverplichting voldoet kan de officier van justitie bij de rechter vorderen dat er lijfsdwang wordt opgelegd afhankelijk van de hoogte van de ontneming kunt u in hechtenis worden genomen. de verlichting tot betalen vervalt echter niet.

  Valt een verbeurdverklaring ook onder de ontnemingsmaatregel?

  Nee, een verbeurdverklaring is een straf. De ontneming is een maatregel.  Zij hebben dus een ander karakter. De rechter kan bevelen dat bepaalde goederen verbeurd worden verklaard. U verliest dan definitief het eigendomsrecht over deze goederen. Vaak gaat het om goederen die het voorwerp van het misdrijf zijn. Ook geld kan verbeurd worden verklaard.

   

  Kan ik kwijtschelding of vermindering van de ontneming aanvragen?

  De wet biedt deze mogelijkheid. Als aan u een ontnemingsmaatregel is opgelegd kunt u schriftelijk en gemotiveerd aan de rechter verzoeken om de verplichting tot betaling van het geldbedrag te verminderen of kwijt te schelden. Een ervaren strafrecht advocaat kan dit verzoek voor u indienen. Neemt u hiervoor contact met ons op.

  Kan een ontnemingsvordering verjaren?

  Ja, ook een ontnemingsvordering kan verjaren. De lengte van de verjaringstermijn is afhankelijk van het feit waarvoor u bent veroordeeld. De verjaringstermijn is eenderde langer dan de verjaringstermijn voor het recht tot strafvordering. Een ervaren strafrechtadvocaat kan u hier verder over informeren.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten