Mishandeling Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Mishandeling

 

Mishandeling is een ernstig strafbaar feit dat zowel fysiek als psychisch letsel kan veroorzaken. Als u beschuldigd bent van mishandeling, is het cruciaal om snel juridisch advies in te winnen van een deskundige strafrecht advocaat uit Breda.

Verschillende vormen van mishandeling

Er zijn verschillende soorten mishandeling in het Nederlandse strafrecht. Zo is er eenvoudige mishandeling, waarbij iemand opzettelijk en wederrechtelijk wordt aangeraakt, waardoor diegene pijn lijdt of letsel oploopt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een duw, klap, schop of het vastgrijpen van iemand. Eenvoudige mishandeling is strafbaar volgens artikel 300 van het Wetboek van Strafrecht. De maximale straf voor eenvoudige mishandeling is een gevangenisstraf van drie jaar of een geldboete van de vierde categorie (momenteel maximaal €22.500).

Een andere vorm van mishandeling is zware mishandeling. Dit is wanneer iemand opzettelijk en wederrechtelijk zwaar lichamelijk letsel toebrengt aan een ander, wat resulteert in een tijdelijke of langdurige ziekte of dat iemands gezondheid ernstig schaadt. Artikel 302 van het Wetboek van Strafrecht beschrijft zware mishandeling. De maximale straf voor zware mishandeling is acht jaar gevangenisstraf en/of een geldboete van de vijfde categorie (momenteel maximaal €90.000).

Een ervaren strafrecht advocaat uit Breda kan u bijstaan in het proces van een strafzaak voor mishandeling. Onze advocaat kan u helpen bij het opstellen van een verdedigingsstrategie en het verzamelen van bewijs. Bovendien kan de advocaat namens u contact opnemen met de politie en het Openbaar Ministerie om uw belangen te behartigen en uw rechten te beschermen.

Strafrechtelijke vervolging mishandeling

Beschuldigd worden van mishandeling kan ernstige gevolgen hebben en leiden tot strafrechtelijke vervolging. Een veroordeling kan bijvoorbeeld leiden tot een gevangenisstraf en grote gevolgen hebben voor de rest van uw leven. Denk hierbij aan het verliezen van uw baan of het verliezen van het recht om bepaalde beroepen uit te oefenen.

Als u wordt beschuldigd van mishandeling, is het daarom belangrijk om direct juridisch advies in te winnen van een ervaren strafrechtadvocaat. Deze advocaat kan u helpen om uw zaak te begrijpen en voorzien van professioneel advies over uw verdediging. Een advocaat kan bijvoorbeeld de bewijslast van de aanklager onderzoeken en kijken naar eventuele getuigenverklaringen.

Daarnaast kan een advocaat u helpen bij het opstellen van een effectieve verdedigingsstrategie. Een verdedigingsstrategie kan bijvoorbeeld gericht zijn op het aantonen van zelfverdediging of het tegenspreken van de beschuldigingen. Ook kan een advocaat u bijstaan tijdens het strafproces en u vertegenwoordigen tijdens de rechtszaak.

Zelfverdediging: noodweer of noodweerexces verweer 

Als u te maken krijgt met een situatie waarin u zich bedreigd voelt en genoodzaakt bent om uzelf te verdedigen, dan kan er sprake zijn van zelfverdediging. Het is belangrijk om te weten dat zelfverdediging als een legitieme verdediging kan worden beschouwd in sommige gevallen. Een ervaren strafrecht advocaat in Breda kan u helpen om te bepalen of er in uw zaak sprake is van zelfverdediging.

Er zijn twee verweren die vaak worden gebruikt in geval van zelfverdediging, namelijk noodweer en noodweerexces. Noodweer betekent dat u zich verdedigt tegen een aanval die op dat moment gaande is. Hierbij moet u wel proportioneel handelen en niet meer geweld gebruiken dan strikt noodzakelijk is om uzelf te beschermen. Als u meer geweld gebruikt dan nodig is, kan er sprake zijn van noodweerexces.

Vrijblijvend contact met een ervaren strafrechtadvocaat bij vervolging voor mishandeling

Als u hulp nodig heeft bij een zaak die verband houdt met mishandeling, aarzel dan niet om direct contact op te nemen met een ervaren strafrechtadvocaat in Breda. Een advocaat kan u helpen bij het beschermen van uw rechten en voorzien van professioneel advies en ondersteuning gedurende het gehele proces. Of het nu gaat om het indienen van een aanklacht of het verdedigen van uzelf tegen een beschuldiging van mishandeling, een advocaat kan u helpen bij het nemen van de juiste stappen en het maken van de juiste beslissingen.

Bij ons zijn er meerdere strafrechtadvocaten beschikbaar die gespecialiseerd zijn in mishandelingszaken. Het is belangrijk om een advocaat te vinden die ervaring heeft met uw specifieke situatie en die u het beste kan vertegenwoordigen. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om uw zaak te bespreken.

Bekijk meer onderwerpen binnen het strafrecht: Openlijke geweldpleging | Mishandeling | Zware mishandeling | Winkeldiefstal | Heling | Witwassen | Afpersing of afdreiging | Drugsfeiten | Valsheid in geschriften | Ontnemingsmaatregel | Rijden onder invloed | Rijbewijs ingevorderd | Belediging

mishandeling advocaat breda

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Is mishandeling van partner strafverzwarend?

  Ja, het mishandelen van een partner is een strafverzwarende omstandigheid.

  Wat is het verschil tussen eenvoudige mishandeling en zware mishandeling?

  Bij eenvoudige mishandeling is er sprake van licht letsel zoals een blauwe plek, zwelling of kneuzing. Bij zware mishandeling is er sprake van zwaar lichamelijk letsel. U kunt denken aan botbreuken of inwendig letsel.

  Ik heb iemand mishandeld en moet voor de rechter verschijnen maar er was sprake van zelfverdediging. Wat kan ik doen?

  Er zou sprake kunnen zijn van noodweer of noodweerexces. Laat dit beoordelen door een ervaren strafrechtadvocaat.

  Is een duw geven mishandeling?

  Dat is afhankelijk van de omstandigheden. Een duw kan mishandeling zijn als het pijn of letsel veroorzaakt.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.