Heling Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Heling Advocaat Breda

 

Als u goed koopt of verkoopt, terwijl u weet dat dit goed gestolen is, of dat redelijkerwijs moest verwachten, kunt u strafrechtelijk worden vervolgd ter zake van heling. Als u strafrechtelijk wordt vervolgd door de Officier van Justitie, is de kans groot dat u voor de rechter moet verschijnen. De politierechter zal vaak oordelen over heling, aangezien het een relatief eenvoudig en mild feit is. Toch kunt u fors gestraft worden voor dit feit. 

Verdacht van heling?

Heling is strafbaar gesteld in het Wetboek van Strafrecht. We kennen twee vormen van heling, namelijk de opzetheling en de schuldheling. De opzetheling is de zwaarste variant. Dit betekent namelijk dat u zich willens en wetens heeft bezig gehouden met het kopen of verkopen van gestolen goederen. Dit levert dan ook de zwaarste straf op. 

De andere variant van heling is de schuldheling. Dit betekent dat u zich niet willens en wetens schuldig heeft gemaakt aan heling, maar dat u dit redelijkerwijs had moeten vermoeden. Als u een product koopt met een wel heel aantrekkelijke prijs, die eigenlijk te mooi lijkt om waar te zijn, moeten de alarmbellen gaan rinkelen. De kans is groot dat dit goed afkomstig is uit diefstal. Als u de koop dan toch doorzet, kunt u vervolgd worden ter zake van schuldheling.

Maximale straf

In artikel 416 van het Wetboek van Strafrecht staat dat u voor opzetheling  een gevangenisstraf van maximaal vier jaar opgelegd kunt krijgen. Voor schuldheling is de maximale straf een jaar, volgend uit artikel 417bis van het Wetboek van Strafrecht. Onze ervaren strafrecht advocaten kunnen een gevangenisstraf vaak voorkomen. 

Ook is de rechter bevoegd om u, al dan niet in combinatie met een gevangenisstraf, een geldboete op te leggen. Voor dit feit mag aan u een geldboete van maximaal 82.000 euro opgelegd worden. Hoewel een dergelijk hoge boete zelden opgelegd wordt, kan de boete nog steeds fors zijn. Een ervaren strafrechtadvocaat kan de boete in veel gevallen beperken. Dit geldt ook als de officier een lange werkstraf eist. 

Ervaren strafrecht advocaat voor heling - Heling Advocaat Breda

Als u een dagvaarding heeft ontvangen om voor de rechter te verschijnen wegens heling, is het verstandig contact op te nemen met een ervaren strafrechtadvocaat. Onze advocaten hebben veel ervaring met zaken waarin heling een rol speelt en kunnen in veel gevallen strafvermindering bereiken en mogelijk vrijspraak. Als u wordt vervolgd voor heling neemt u dan zo snel mogelijk vrijblijvend  contact met ons op zodat wij uw zaak kunnen beoordelen.  

Bekijk meer onderwerpen binnen het strafrecht: Openlijke geweldpleging | Mishandeling | Zware mishandeling | Winkeldiefstal | Heling | Witwassen | Afpersing of afdreiging | Drugsfeiten | Valsheid in geschriften | Ontnemingsmaatregel | Rijden onder invloed | Rijbewijs ingevorderd | Belediging

heling advocaat breda

Vragen?

  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Veelgestelde vragen

  Wat is het verschil tussen heling en diefstal?

  Zowel bij heling als bij diefstal gedraagt iemand zich onterecht als rechtmatige eigenaar van het goed. Bij diefstal wordt een goed dat van een ander is meegenomen waarna de persoon doet alsof het zijn eigendom is. Bij heling gedraagt iemand zich als de eigenaar van een goed terwijl hij bij het verkrijgen weet of had moeten weten dat het goed niet legaal verkregen is.

  Is heling van gegevens ook strafbaar?

  Heling van gegevens is strafbaar gesteld in artikel 139g van het Wetboek van Strafrecht. 

  Kan ik mij schuldig maken aan heling zonder het te weten?

  U kunt zich schuldig maken aan heling zonder dat er opzet in het spel is. Er kan sprake zijn van schuldheling. Hiervan is sprake als u had kunnen weten dat het om een gestolen goed ging. 

  Hoe kan ik weten of iets gestolen is?

  Ga af op uw gevoel. Soms is de prijs te mooi om waar te zijn, de verkoper gedraagt zich vreemd of er ontbreekt een bon of originele verpakking. Ook is het opvallend als de verkoper geen serienummer wil geven. U kunt namelijk het serienummer nakijken in de database van Stop Heling. Zo kunt u achterhalen of iets gestolen is. 

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten