Belediging Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Belediging Advocaat Breda

 

Wordt u strafrechtelijk vervolgd wegens belediging? Dit is strafbaar gesteld in artikel 266 van het Wetboek van Strafrecht. Iemand wordt in zijn goede naam aangetast. U kunt iemand in persoon beledigen, of via een geschrift of afbeelding. Een voorbeeld hiervan het beledigen van iemand op social media. Er dient altijd sprake te zijn van opzet.  Het slachtoffer kan hiervan aangifte doen en u kunt hiervoor strafrechtelijk vervolgd worden. Mogelijk moet u zichzelf verantwoorden voor de rechter. 

Wanneer u vervolgd wordt is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er soms sprake is van strafverzwarende omstandigheden. Wanneer u een ambtenaar in functie beledigd, zoals bijvoorbeeld een politieagent kan aan u een hogere straf worden opgelegd. Het beledigen van een ambtenaar in functie wordt vaak vervolgd. 

Straffen

Voor eenvoudige belediging kan een gevangenisstraf worden opgelegd van ten hoogste drie maanden of een geldboete van maximaal 4350 euro. Hoewel een gevangenisstraf niet vaak wordt opgelegd hiervoor is het toch belangrijk de bijstand van een ervaren strafechtadvocaat in te schakelen. Vooral wanneer het gaat om belediging van een ambtenaar in functie. Dit werkt namelijk strafverzwarend. 

Contact met een ervaren Belediging Advocaat Breda

Als u vervolgd wordt neemt u dan zo snel mogelijk vrijblijvend contact met ons op.  Een ervaren strafrechtadvocaat kan u vertellen welke straf te verwachten is en kan voor u een deskundig verweer voeren.  Zo wordt u niet onnodig zwaar gestraft.

Bekijk meer onderwerpen binnen het strafrecht:  mishandeling | zware mishandeling | winkeldiefstal | heling | witwassen | afpersing of afdreiging | valsheid in geschrift | openlijke geweldpleging | bedreiging | stalking | rijden onder invloed |

belediging advocaat breda

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Kan ik worden vervolgd voor belediging als er geen aangifte is gedaan?

  Nee, belediging is een zogenoemd klachtdelict. Er zal alleen tot vervolging worden overgegaan als er aangifte is gedaan van belediging.

  Is belediging van een ambtenaar in functie strafverzwarend?

  Ja, als er sprake is van belediging van een ambtenaar in functie, bijvoorbeeld een politieagent, dan is dit strafverzwarend.

  Krijg ik een hogere straf als ik iemand in het openbaar heb beledigd?

  Uit de richtlijnen van het Openbaar Ministerie volgt dat een belediging in het openbaar een hogere geldboete oplevert.

  Wat zijn voorbeelden van belediging?

  Het uitschelden van iemand, spugen naar iemand of een middelvinger opsteken zijn voorbeelden van belediging.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.