Belediging Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Belediging Advocaat Breda

 

Bent u strafrechtelijk vervolgd wegens belediging? Dit is strafbaar gesteld in artikel 266 van het Wetboek van Strafrecht. Hierbij wordt iemands goede naam aangetast, of het nu persoonlijk, schriftelijk of visueel is, zoals belediging op sociale media. Er moet altijd sprake zijn van opzet. Het slachtoffer kan aangifte doen en u kunt hiervoor strafrechtelijk vervolgd worden. Mogelijk moet u voor de rechter verschijnen.

Het is belangrijk om te weten dat er in sommige gevallen sprake is van strafverzwarende omstandigheden. Bijvoorbeeld wanneer u een ambtenaar in functie beledigt, zoals bijvoorbeeld een politieagent. Het beledigen van een ambtenaar in functie wordt vaak zwaarder gestraft.

Straffen

Voor eenvoudige belediging kan een gevangenisstraf van maximaal drie maanden of een geldboete van maximaal 4350 euro worden opgelegd. Hoewel gevangenisstraf niet vaak wordt opgelegd, is het toch belangrijk om de bijstand van een ervaren strafrechtadvocaat in te schakelen. Dit geldt vooral wanneer het gaat om belediging van een ambtenaar in functie, aangezien dit strafverzwarend kan werken.

Contact met een ervaren Belediging Advocaat Breda

Als u wordt vervolgd, neem dan zo snel mogelijk vrijblijvend contact met ons op. Een ervaren strafrechtadvocaat kan u informeren over welke straf u kunt verwachten en kan een deskundig verweer voor u voeren, zodat u niet onnodig zwaar gestraft wordt.

Bekijk meer onderwerpen binnen het strafrecht:  mishandeling | zware mishandeling | winkeldiefstal | heling | witwassen | afpersing of afdreiging | valsheid in geschrift | openlijke geweldpleging | bedreiging | stalking | rijden onder invloed |

belediging advocaat breda

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Kan ik worden vervolgd voor belediging als er geen aangifte is gedaan?

  Nee, belediging is een zogenoemd klachtdelict. Er zal alleen tot vervolging worden overgegaan als er aangifte is gedaan van belediging.

  Is belediging van een ambtenaar in functie strafverzwarend?

  Ja, als er sprake is van belediging van een ambtenaar in functie, bijvoorbeeld een politieagent, dan is dit strafverzwarend.

  Krijg ik een hogere straf als ik iemand in het openbaar heb beledigd?

  Uit de richtlijnen van het Openbaar Ministerie volgt dat een belediging in het openbaar een hogere geldboete oplevert.

  Wat zijn voorbeelden van belediging?

  Het uitschelden van iemand, spugen naar iemand of een middelvinger opsteken zijn voorbeelden van belediging.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.