Afpersing of afdreiging Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Afpersing of afdreiging Advocaat Breda

 

Afpersing is een vorm van beroving van een slachtoffer waarbij de verdachte van de afpersing het slachtoffer dwingt goederen af te geven. Voor afpersing, of afdreiging kunt u strafrechtelijk vervolgd worden. Afpersing is een ernstig delict waarvoor u zich vaak zult moeten verantwoorden bij de rechter. 

Straffen afpersing

Afpersing is strafbaar gesteld in artikel 317 van het Wetboek van Strafrecht en wordt als volgt omschreven: ‘’ Hij die, met het oogmerk om zich of een ander wederrechtelijk te bevoordelen, door geweld of bedreiging met geweld iemand dwingt hetzij tot de afgifte van enig goed dat geheel of ten dele aan deze of aan een derde toebehoort, hetzij tot het aangaan van een schuld of het teniet doen van een inschuld, hetzij tot het ter beschikking stellen van gegevens, wordt, als schuldig aan afpersing, gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste negen jaren of een geldboete van de vijfde categorie’’. 

Afpersing wordt gezien als een ernstig delict waarvoor een hoge gevangenisstraf kan worden opgelegd. Als u verdacht wordt van afpersing is het belangrijk dat u zich bij laat staan door een ervaren strafrecht advocaat. Alleen met de bijstand van een ervaren strafrechtspecialist kan op de juiste manier verweer worden gevoerd tegen de verdenking. 

Contact Afpersing of afdreiging Advocaat Breda

Als u een dagvaarding heeft ontvangen om voor de rechter te verschijnen wegens afpersing, neemt u dan zo snel mogelijk vrijblijvend contact met ons op.  Een ervaren strafrechtadvocaat kan u bijstaan en vaak een lagere straf of mogelijk zelfs vrijspraak bereiken in uw zaak.

Bekijk meer onderwerpen binnen het strafrecht:  mishandeling | zware mishandeling | winkeldiefstal | heling | witwassen | openlijke geweldpleging | valsheid in geschrift | belediging | bedreiging | stalking | rijden onder invloed |

afpersing of afdreiging advocaat breda

Vragen?

  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Veelgestelde vragen

  Wat is het verschil tussen afpersing en chantage?

  Afpersing en chantage is eigenlijk hetzelfde. Chantage wordt als synoniem voor afpersing gebruikt.

  Wat is afpersing?

  Bij afpersing wordt door de dader een voordeel verschaft dat niet gerechtvaardigd is. Om dat voordeel te bereiken wordt geweld en/of bedreiging toegepast.

  Ik wordt verdacht van afpersing, wat moet ik doen?

  Als u schuldig wordt bevonden aan afpersing kan een forse straf worden opgelegd. Het is dan ook belangrijk om u vanaf het begin bij te laten staan door een ervaren strafrechtadvocaat.

  Is afdreiging hetzelfde als afpersing?

  Nee, dit is niet helemaal hetzelfde. Afdreiging is hetzelfde als afpersing maar dan zonder geweld of bedreiging met geweld. De dwang bij afdreiging is vaak smaad of laster. Iemand wordt bedreigd met het openbaar maken van geheimen. Afdreiging is een klachtdelict en kan alleen vervolgd worden als het slachtoffer hiervan aangifte doet.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp. U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
  Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten