Scheiding ondernemer Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Echtscheiding ondernemer 

 

Een echtscheiding kan een ingrijpende gebeurtenis zijn, vooral voor ondernemers die hun zakelijke en persoonlijke belangen willen beschermen tijdens het scheidingsproces. Ondernemers hebben vaak hard gewerkt om hun bedrijf op te bouwen en willen er zeker van zijn dat hun vermogen en inkomsten beschermd blijven tijdens de echtscheidingsprocedure.

Er zijn enkele specifieke overwegingen waar ondernemers rekening mee moeten houden tijdens een echtscheiding, zoals:

  • de verdeling van zakelijke bezittingen en vermogen
  • de regeling van het inkomen en de verantwoordelijkheid voor schulden
  • het bepalen van de waarde van het bedrijf.

In sommige gevallen kan het bedrijf zelf onderwerp zijn van de verdeling, wat het noodzakelijk maakt om de waarde van het bedrijf en de verantwoordelijkheden van de partners nauwkeurig te bepalen. Het is belangrijk om te beseffen dat een echtscheiding voor een ondernemer veel complexer is dan een echtscheiding waarbij beide partijen werknemers zijn. Daarom is het verstandig om de hulp in te roepen van een ervaren echtscheidingsadvocaat voor ondernemers in Breda die u kan bijstaan bij het beschermen van uw zakelijke en persoonlijke belangen tijdens het scheidingsproces.

Contact met een echtscheidingsadvocaat voor ondernemers in Breda

Een ervaren echtscheidingsadvocaat in Breda kan u helpen bij het onderhandelen met uw partner over de verdeling van zakelijke bezittingen en vermogen, het vaststellen van een regeling voor het inkomen en de verantwoordelijkheid voor schulden, en het bepalen van de waarde van het bedrijf. Het is ook belangrijk om te weten dat de gevolgen van een echtscheiding op uw bedrijf nog lang kunnen doorwerken, zelfs nadat de echtscheiding is afgerond. Daarom is het van belang om een professional in te schakelen die u kan bijstaan bij het opstellen van een strategie voor de toekomst, zodat u uw bedrijf en vermogen kunt beschermen. Als u als ondernemer in Breda op zoek bent naar een deskundige echtscheidingsadvocaat, neem dan gerust contact op met ons kantoor.

Ervaring van Raedsman met betrekking tot echtscheiding ondernemer

Bij Raedsman hebben wij ruime ervaring in het bijstaan van ondernemers en hun partners bij echtscheidingszaken. Wij begrijpen dat het ontwarren van zakelijke en persoonlijke belangen vaak ingewikkeld is en dat er veel op het spel kan staan bij een huwelijkse breuk. Daarom zijn wij vastbesloten om onze cliënten op een professionele en persoonlijke manier te begeleiden en te adviseren, zodat hun belangen optimaal worden beschermd.

Wij zijn er trots op dat wij succesvolle zaken hebben afgerond voor ondernemers die te maken hebben gehad met echtscheidingsprocedures. Onze ervaren advocaten beschikken over de benodigde expertise en kennis om de zakelijke en financiële gevolgen van een echtscheiding te begrijpen en te onderzoeken, en om geschikte oplossingen te vinden voor de diverse kwesties die hierbij spelen. Wij hebben onze cliënten geholpen bij het opstellen van overeenkomsten voor vermogensverdeling en alimentatie, en bij het regelen van andere zaken, zoals bedrijfsopvolging, waardebepaling en overdracht van aandelen.

Door middel van onderhandelingen en, indien nodig, gerechtelijke procedures, hebben wij onze cliënten bijgestaan bij het bereiken van een eerlijke en duurzame regeling die recht doet aan hun eigen belangen en die van hun partners. Wij blijven ons onverminderd inzetten om ondernemers te ondersteunen bij alle vraagstukken die te maken hebben met echtscheiding en familierechtelijke geschillen.

Bekijk meer onderwerpen binnen het personen- en familierecht: Ouderlijk gezag en voogdij | Omgangsregeling | Erkenning kind | Ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing kind | Scheiding | Alimentatie | Scheiding ondernemer

scheidingondernemerbreda

Vragen?

    *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

    Veelgestelde vragen

    Wat gebeurt er met mijn bedrijf tijdens de echtscheiding?

    Als ondernemer is het belangrijk om te weten wat er met uw bedrijf gebeurt tijdens de echtscheiding. Het antwoord hangt af van verschillende factoren, zoals de huwelijkse voorwaarden, de eigendomsstructuur van het bedrijf en de toekomstplannen van beide partners.

    In het geval van gemeenschap van goederen zal het bedrijf in principe verdeeld moeten worden tussen beide partners. Als het bedrijf eigendom is van één partner, kan de andere partner recht hebben op een deel van de waarde van het bedrijf, afhankelijk van de omstandigheden. Het is belangrijk om een goede advocaat of mediator te raadplegen om de mogelijkheden te bespreken en de beste oplossing te vinden.

    Moet ik alimentatie betalen aan mijn ex-partner als ik een ondernemer ben?

    Als ondernemer kunt u verplicht zijn om alimentatie te betalen aan uw ex-partner. De hoogte van de alimentatie wordt berekend op basis van uw inkomsten en de behoeften van uw ex-partner. Als uw inkomen afkomstig is uit uw bedrijf, kan het lastiger zijn om uw inkomsten te berekenen. In dat geval kan het verstandig zijn om een financieel deskundige in te schakelen om u te helpen bij het vaststellen van uw inkomen en de hoogte van de alimentatie.

    Wat gebeurt er met mijn zakelijke partner tijdens de echtscheiding?

    Als u een zakelijke partner heeft, kan de echtscheiding van invloed zijn op uw bedrijf. Het is belangrijk om afspraken te maken over wat er gebeurt als een van de partners gaat scheiden. Dit kan worden vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst of huishoudelijk reglement. Het is verstandig om een advocaat of mediator te raadplegen om deze afspraken op te stellen en ervoor te zorgen dat ze juridisch afdwingbaar zijn.

    Kan ik mijn bedrijf houden na de echtscheiding?

    Als ondernemer wilt u natuurlijk weten of u uw bedrijf kunt behouden na de echtscheiding. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de huwelijkse voorwaarden, de eigendomsstructuur van het bedrijf en de financiële situatie van beide partners.

    Als het bedrijf eigendom is van één partner en deze partner de volledige waarde van het bedrijf kan betalen aan de andere partner, kan het bedrijf behouden blijven. Als het bedrijf verdeeld moet worden tussen beide partners, kan het zijn dat het bedrijf moet worden verkocht om de waarde ervan te verdelen. Het is belangrijk om een advocaat of mediator te raadplegen om de mogelijkheden te bespreken en de beste oplossing te vinden.

    Laatste berichten

    Chat openen
    1
    Hulp nodig?
    Goedendag, kunt u alles vinden wat u zoekt op onze website?

    U kunt mij vrijblijvend uw juridisch geschil laten beoordelen, op basis hiervan kunnen we u voorzien van de meest geschikte oplossing.

    U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
    Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten