Scheiding Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Scheiding Advocaat Breda

 

Als u besluit te scheiden komt er veel op u af. Er zijn veel zaken die geregeld moeten worden. In sommige gevallen gaat u nog goed om met uw (ex-)partner, maar soms komt het tot een vechtscheiding. Soms kunt u samen met uw (ex-)partner een gezamenlijke advocaat nemen en als de emoties hoog oplopen kunt u kiezen voor ieder een eigen advocaat. In dat geval staat u lijnrecht tegenover elkaar in de rechtbank. Wat de situatie ook is, bij een scheiding heeft u altijd hulp nodig, of dit nu van een mediator of advocaat is. 

Beide partners een eigen advocaat

Als het niet lukt om samen aan tafel te gaan en tot afspraken te komen is het goed om een eigen advocaat in te schakelen. In dit geval komt de advocaat alleen op voor uw belang. Met uw scheidingsadvocaat bespreekt u wat uw wensen zijn omtrent de scheiding en dit wordt op papier gezet. Dit voorstel wordt dan naar uw ex-partner gestuurd. Uw ex-partner kan hiermee akkoord gaan, of met een tegenvoorstel komen. Beide advocaten zullen proberen overeenstemming te bereiken. Als dit niet lukt zal de zaak via de rechtbank verlopen. De rechter beslist dan over de punten waar u en uw ex-partner niet uit komen. 

In sommige gevallen kan het beter zijn een eigen advocaat in te schakelen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er sprake is van een eigen onderneming, als u op huwelijkse voorwaarden getrouwd bent of als een van de partners een groot eigen vermogen heeft. 

Gezamenlijke advocaat scheiding

Soms kunt u nog prima met uw ex-partner overweg. Het is dan altijd beter om een gezamenlijke advocaat in te schakelen. Dit bespaart kosten en zorgt ervoor dat jullie niet lijnrecht tegenover elkaar komen te staan in de rechtbank. De advocaat behartigt de belangen van jullie beiden en blijft hierbij neutraal. De afspraken die worden gemaakt worden op papier gezet en als het scheidingsverzoek compleet is, wordt het verzoek naar de rechtbank gestuurd. 

Vrijblijvend contact familierecht advocaat bij scheiding – Scheiding Advocaat Breda

Als u graag deskundig advies wilt over uw scheiding, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Een ervaren familierechtadvocaat zal u dan bijstaan tijdens de echtscheidingsprocedure. 

Of bekijk meer onderwerpen binnen het personen- en familierecht:  omgangsregeling | erkenning kind | ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing kind | ouderlijk gezag en voogdij | alimentatie |

scheiding advocaat breda

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Kan ik een scheiding aanvragen zonder mijn partner?

  Ja, als uw partner niet mee wil werken aan het scheidingsverzoek kunt u een scheidingsadvocaat inschakelen die een eenzijdig verzoekschrift tot echtscheiding indient bij de rechtbank. U kunt hiervoor vrijblijvend contact met ons opnemen.

  Is het verplicht een advocaat in te schakelen bij een scheiding?

  Ja, alleen een advocaat kan een verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechtbank.

  Wat is een echtscheidingsconvenant?

  In een echtscheidingsconvenant worden alle afspraken vastgelegd die u en uw partner hebben gemaakt over de echtscheiding.

  Wat moet ik doen als mijn partner niet wil tekenen voor een scheiding?

  Als uw partner niet mee wil werken aan het scheidingsverzoek kunt u een scheidingsadvocaat inschakelen die een eenzijdig verzoekschrift tot echtscheiding indient bij de rechtbank. U kunt hiervoor vrijblijvend contact met ons opnemen.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.