Scheiding Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Scheiding Advocaat Breda

 

Als u besluit te scheiden komt er veel op u af. Er zijn veel zaken die geregeld moeten worden. In sommige gevallen gaat u nog goed om met uw (ex-)partner, maar soms komt het tot een vechtscheiding. Soms kunt u samen met uw (ex-)partner een gezamenlijke advocaat nemen en als de emoties hoog oplopen kunt u kiezen voor ieder een eigen advocaat. In dat geval staat u lijnrecht tegenover elkaar in de rechtbank. Wat de situatie ook is, bij een scheiding heeft u altijd hulp nodig, of dit nu van een mediator of advocaat is. 

Echtscheidingsprocedure

Een officiële echtscheiding dient te worden aangevraagd bij de rechtbank. Dit verzoek kan zowel gezamenlijk als individueel worden ingediend. Wanneer beide partijen het eens zijn over de voorwaarden van de scheiding, kan er een gezamenlijk verzoek worden ingediend. In het geval van onenigheid over zaken zoals vermogensverdeling of zorg voor de kinderen, kan er een individueel verzoek worden ingediend.

Vermogensverdeling

Bij een scheiding dienen de echtgenoten hun gezamenlijke vermogen te verdelen, inclusief alle activa en schulden die tijdens het huwelijk zijn opgebouwd. De wijze van vermogensverdeling kan worden vastgesteld door middel van een huwelijkse voorwaarde, een samenlevingscontract of door de wetgeving. Indien er geen afspraken zijn gemaakt over de verdeling van het vermogen, zal de rechtbank de uiteindelijke beslissing nemen over de verdeling ervan.

Alimentatie

Wanneer er sprake is van echtscheiding en er kinderen bij betrokken zijn, dienen er afspraken te worden gemaakt omtrent de alimentatie. De ouder die niet de dagelijkse zorg voor de kinderen heeft, is verplicht om bij te dragen aan de kosten van de opvoeding en verzorging van de kinderen. De hoogte van de alimentatie wordt vastgesteld op basis van de behoefte van de kinderen en de financiële draagkracht van beide ouders. Bovendien kan er in geval van een inkomensgebrek bij een van de partners na de scheiding, ook partneralimentatie worden afgesproken.

Omgangsregeling

Wanneer een echtpaar uit elkaar gaat, dienen er ook afspraken gemaakt te worden omtrent de zorg voor hun kinderen. Dit omvat onder andere de omgangsregeling, de verdeling van zorgtaken en de financiële aspecten hiervan. De omgangsregeling dient te allen tijde in het belang van de kinderen te zijn en afgestemd te worden op hun behoeften en de mogelijkheden van beide ouders.

Een echtscheiding advocaat in Breda speelt een cruciale rol bij een echtscheiding, omdat hij of zij kan bijdragen aan het vinden van een juridische oplossing en kan adviseren over de mogelijke gevolgen van de gemaakte keuzes.

Beide partners een eigen advocaat

Als het niet lukt om samen aan tafel te gaan en tot afspraken te komen is het goed om een eigen advocaat in te schakelen. In dit geval komt de advocaat alleen op voor uw belang. Met uw scheidingsadvocaat bespreekt u wat uw wensen zijn omtrent de scheiding en dit wordt op papier gezet. Dit voorstel wordt dan naar uw ex-partner gestuurd. Uw ex-partner kan hiermee akkoord gaan, of met een tegenvoorstel komen. Beide advocaten zullen proberen overeenstemming te bereiken. Als dit niet lukt zal de zaak via de rechtbank verlopen. De rechter beslist dan over de punten waar u en uw ex-partner niet uit komen. 

In sommige gevallen kan het beter zijn een eigen advocaat in te schakelen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er sprake is van een eigen onderneming, als u op huwelijkse voorwaarden getrouwd bent of als een van de partners een groot eigen vermogen heeft. 

Gezamenlijke advocaat scheiding

Soms kunt u nog prima met uw ex-partner overweg. Het is dan altijd beter om een gezamenlijke advocaat in te schakelen. Dit bespaart kosten en zorgt ervoor dat jullie niet lijnrecht tegenover elkaar komen te staan in de rechtbank. De advocaat behartigt de belangen van jullie beiden en blijft hierbij neutraal. De afspraken die worden gemaakt worden op papier gezet en als het scheidingsverzoek compleet is, wordt het verzoek naar de rechtbank gestuurd. 

Vrijblijvend contact familierecht advocaat bij scheiding - Scheiding Advocaat Breda

Als u graag deskundig advies wilt over uw scheiding, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Een ervaren familierechtadvocaat zal u dan bijstaan tijdens de echtscheidingsprocedure. 

Ervaring van Raedsman met betrekking tot scheiden

Bij Raedsman met ruime ervaring in scheidingen, hebben we onze cliënten bijgestaan in diverse zaken. Onze echtscheiding advocaten in Breda hebben hun expertise ingezet om onze cliënten te adviseren over hun rechten en plichten bij scheidingen, en om ervoor te zorgen dat hun belangen worden beschermd. We begrijpen dat scheidingen vaak emotioneel en complex zijn, en daarom hebben we ons best gedaan om onze cliënten te helpen bij het vinden van de best mogelijke oplossingen en het behalen van gunstige resultaten.

We zijn trots op onze succesvol afgeronde zaken op het gebied van scheidingen, waarbij onze cliënten rechtvaardige regelingen hebben getroffen voor alimentatie, omgangsregelingen en verdeling van bezittingen en schulden. Door middel van mediation en onderhandelingen hebben we onze cliënten geholpen om een zo vreedzaam mogelijke scheiding te bereiken. We blijven ons onverminderd inzetten om onze cliënten te ondersteunen en te beschermen in alle zaken die verband houden met scheidingen en familierechtelijke geschillen.

Bekijk meer onderwerpen binnen het ondernemingsrecht: Ouderlijk gezag en voogdij Breda | Omgangsregeling Breda | Erkenning kind Breda | Ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing kind Breda | Scheiding Breda Alimentatie Breda | Scheiding ondernemer Breda

scheiding advocaat breda

Vragen?  Veelgestelde vragen

  Kan ik een scheiding aanvragen zonder mijn partner?

  Ja, als uw partner niet mee wil werken aan het scheidingsverzoek kunt u een scheidingsadvocaat inschakelen die een eenzijdig verzoekschrift tot echtscheiding indient bij de rechtbank. U kunt hiervoor vrijblijvend contact met ons opnemen.

  Is het verplicht een advocaat in te schakelen bij een scheiding?

  Ja, alleen een advocaat kan een verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechtbank.

  Wat is een echtscheidingsconvenant?

  In een echtscheidingsconvenant worden alle afspraken vastgelegd die u en uw partner hebben gemaakt over de echtscheiding.

  Wat moet ik doen als mijn partner niet wil tekenen voor een scheiding?

  Als uw partner niet mee wil werken aan het scheidingsverzoek kunt u een scheidingsadvocaat inschakelen die een eenzijdig verzoekschrift tot echtscheiding indient bij de rechtbank. U kunt hiervoor vrijblijvend contact met ons opnemen.

  Laatste berichten

  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Goedendag, kunt u alles vinden op onze website?

  Als u wilt kan ik u persoonlijk adviseren via WhatsApp +31 6 20592187. U kunt mij ook op dit nummer bellen. Wij doen dit graag voor u als service.