Ouderlijk gezag en voogdij Advocaat Breda

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.

Familierecht advocaten & juridische professionals

Raedsman biedt betrouwbare en deskundige juridische ondersteuning in personen- en familierecht. Onze ervaren advocaten in Breda staan klaar om u te helpen met uw rechtszaken, of het nu gaat om omgangsregeling, scheiding, ouderlijk gezag of andere onderwerpen. Bezoek onze website voor meer informatie of maak direct een afspraak

Bel: 085 087 2024

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde personen- en familierecht advocaat in Breda? Wij brengen u snel in contact met een ervaren advocaat voor uw probleem.

Vul onderstaand contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen door een van onze medewerkers.  *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

  Ouderlijk gezag 

   

  Ouderlijk gezag is een belangrijk onderwerp voor ouders en kinderen. Het is de verantwoordelijkheid en plicht van juridische ouders om hun kind op te voeden en te verzorgen. Het omvat beslissingen nemen over onderwerpen zoals onderwijs en gezondheidszorg. Helaas leidt ouderlijk gezag vaak tot conflicten en juridische geschillen onderling. In dat geval is het belangrijk om de juiste familierecht advocaat in Breda in te schakelen om het belang van uw kind te waarborgen.

  Onze advocaten in Breda zijn gespecialiseerd in het begeleiden van ouders bij conflicten over ouderlijk gezag. Ze hebben jarenlange ervaring en deskundigheid in familierecht en kunnen u helpen bij het oplossen van uw conflict. Of u nu op zoek bent naar een oplossing via mediation of gerechtelijke procedures, onze familierecht advocaten in Breda kunnen u bijstaan bij elke stap van het proces. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

  Wanneer heeft u automatisch gezamenlijk ouderlijk gezag?

  Voor ouders die niet gehuwd zijn of geen geregistreerd partnerschap hebben, en waarbij het kind na 1 januari 2023 erkend is, heeft de erkenner automatisch gezamenlijk gezag samen met de moeder. Dankzij recente wijzigingen in de wetgeving hoeft gezamenlijk ouderlijk gezag niet meer aangevraagd te worden bij de rechtbank. Het is echter belangrijk om te weten dat er uitzonderingen op deze regeling zijn. Als u in Breda woont en vragen heeft over gezamenlijk gezag, kunnen wij u hierbij adviseren.

  Gezag aanvragen als u niet de juridisch ouder van een kind bent 

  Wanneer u als niet-ouderlijke verzorger, zoals een nieuwe partner of grootouder, een nauwe band heeft met een kind, is het mogelijk om gezamenlijk gezag aan te vragen. Voor deze aanvraag heeft u wel een advocaat nodig, bijvoorbeeld een gespecialiseerde familierecht advocaat. Deze advocaat zal namens u het verzoek tot gezamenlijk gezag bij de rechtbank indienen. Het is wel belangrijk om te weten dat het verkrijgen van gezamenlijk gezag niet altijd wordt toegekend.

  Als er al een juridische ouder is, gelden er extra voorwaarden voor het aanvragen van gezamenlijk gezag: 

  1.  Samen met de andere ouder moet je minstens 1 jaar verantwoordelijk zijn voor het kind en;
  2. de ouder met wie je het verzoek indient, moet 3 jaar alleen het ouderlijk gezag hebben gehad. Als de moeder met gezag niet akkoord gaat met gezamenlijk gezag, kun je vervangende toestemming vragen bij de rechter. Hiervoor is de hulp van een advocaat noodzakelijk.

  Contact met een familierecht advocaat in Breda bij problemen omtrent ouderlijk gezag

  Heeft u momenteel problemen met het ouderlijk gezag? Schakel dan de hulp in van onze ervaren familierecht advocaten die zich specialiseert in ouderlijk gezag. Wij bieden u vrijblijvend professioneel advies en ondersteuning om uw zaak tot een succesvol einde te brengen. Laat ons uw zaak beoordelen en de juiste stappen nemen. Neem nu contact met ons op door te bellen of ons online contactformulier in te vullen. 

  Ervaring van Raedsman met betrekking tot ouderlijk gezag

  Bij Raedsman hebben we ruime ervaring met ouderlijk gezag en hebben we onze cliënten bijgestaan in diverse zaken. Onze advocaten hebben hun expertise ingezet om onze cliënten te adviseren over hun rechten en plichten met betrekking tot ouderlijk gezag en om ervoor te zorgen dat hun belangen en die van hun kinderen worden beschermd. We begrijpen dat ouderlijk gezagkwesties vaak emotioneel geladen en ingewikkeld kunnen zijn. Daarom hebben we ons ingespannen om onze cliënten te helpen bij het vinden van de best mogelijke oplossingen en om gunstige resultaten te behalen.

  We zijn er trots op dat we succesvolle zaken hebben afgerond op het gebied van ouderlijk gezag. Onze cliënten hebben eerlijke regelingen getroffen en we hebben hen geholpen bij het vinden van passende oplossingen om geschillen op te lossen. We blijven ons inzetten om onze cliënten te ondersteunen en te beschermen in alle zaken die te maken hebben met ouderlijk gezag en familiegeschillen.

  Bekijk meer onderwerpen binnen het ondernemingsrecht: Ouderlijk gezag en voogdij Breda | Omgangsregeling Breda | Erkenning kind Breda | Ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing kind Breda | Scheiding Breda | Alimentatie Breda | Scheiding ondernemer Breda

  ouderlijk gezag en voogdij advocaat breda

  Vragen?

   *Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het privacybeleid & servicevoorwaarden van Google zijn hier van toepassing.

   Veelgestelde vragen

   Kan een moeder het kind weghouden bij de vader?

   Het korte antwoord op deze vraag is nee. In principe heeft iedere ouder recht op omgang met het kind. Er zijn echter uitzonderlijke omstandigheden en situaties denkbaar waardoor het gerechtvaardigd is een kind weg te houden bij een van de ouders. Een rechter kan bepalen dat dit in het belang van het kind is.

   Wat moet je doen als je je kind niet meer mag zien?

   Een ouder heeft altijd het recht om zijn of haar kind te zien, tenzij er een omgangsverbod is opgelegd door de rechter. Het is altijd verstandig om samen een omgangsregeling af te spreken. Als u uw kind niet meer mag zien, terwijl er geen omgangsverbod is opgelegd, is het verstandig een ervaren familierecht advocaat in de arm te nemen.

   Wat is het verschil tussen ouderlijk gezag en voogdij?

   Gezag is het zorg dragen voor de verzorging en opvoeding van een kind. Ouderlijk gezag wordt door een ouder uitgeoefend. Voogdij is gezag dat wordt uitgeoefend door iemand anders dan een ouder.

   Hoe weet ik of ik gezag heb over mijn kind?

   Als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, heeft u automatisch gezag over uw kind. Wanneer er geen sprake is van een huwelijk of geregistreerd partnerschap, heeft alleen de moeder gezag. Bij een scheiding houden beide ouders gezag. Bij minderjarigheid bij geboorte van een kind wijst de rechter een voogd aan. Onder bepaalde voorwaarden kan een rechter een minderjarige beperkt meerderjarig verklaren. Er wordt dan wel gezag verkregen.

   Laatste berichten

   Chat openen
   1
   Hulp nodig?
   Goedendag, kunt u alles vinden wat u zoekt op onze website?

   U kunt mij vrijblijvend uw juridisch geschil laten beoordelen, op basis hiervan kunnen we u voorzien van de meest geschikte oplossing.

   U kunt mij ook op dit nummer rechtstreeks bellen: +31620592187
   Akkoord op algemene voorwaarden om te chatten